Αυτά τα εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπορούν να διακοσμηθούν ψεκάζοντάς τα με χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη ή με φυτικά μαγειρικά ή χρώματα ζαχαροπλαστικής ή να μπορούν να αρωματιστούν με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή γλυκιά ζαχαρόπαστα.

Αυτά τα εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μπορούν να διακοσμηθούν ψεκάζοντάς τα με χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη ή με φυτικά μαγειρικά ή χρώματα ζαχαροπλαστικής ή να μπορούν να αρωματιστούν με εσπεριδοειδή, μπαχαρικά ή γλυκιά ζαχαρόπαστα. Και αν θες να ψάξεις για υγιεινά μπισκότα, αυτά ταιριάζουν χάρη στο αλεύρι ζαχαροπλαστικής ολικής αλέσεως που διατηρεί την υφή τους απαλή ενώ τους δίνει ώθηση στις ίνες. Για ιδέες για το πώς να ντύσεις αυτά τα μπισκότα ακόμη περισσότερο με διαφορετικά αρώματα ή επικάλυψη, δες τις συμβουλές παρακάτω.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλιτζάνι (2 μπαστούνια) ανάλατο βούτυρο, μαλακό

2/3φλιτζάνι ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

μισό εκχύλισμα βανίλιας κουταλάκι του γλυκού

ένα τέταρτο εκχύλισμα κουταλάκι του γλυκού αμύγδαλο

ένα κι ένα τέταρτο φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Ένα τέταρτο του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας χρωματιστή κρυσταλλική ζάχαρη

spritza

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το ταψί προβλέπεται να μπει στη δεύτερη θέση του φούρνου. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180. Θα χρειαστείς φύλλα ψησίματος, λαδόκολλα ή ταψιά αντικολλητικά.

Χτυπάς το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτεις το αυγό και εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου, χτυπώντας μέχρι να αναμειχθούν.

Συνδυάζεις αλεύρι ολικής αλέσεως, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, baking powder και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτεις σταδιακά το μείγμα βουτύρου, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθεί. Καλύπτεις και αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βγάζεις τη ζύμη, την απλώνεις στον πάγκο και χωρίζεις τη ζύμη στα επιθυμητά σχήματα, χρησιμοποιώντας κόπτες ζύμης σε χριστουγεννιάτικα σχήματα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τοποθετείς τα μπισκότα σε απόσταση 5 εκατοστών στα έτοιμα φύλλα ψησίματος. (Διατηρείς την υπόλοιπη ζύμη καλυμμένη και στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη για χρήση.)

Ψήνεις τα μπισκότα, ένα φύλλο κάθε φορά ή σε ξεχωριστό ταψί, έως ότου απλώσουν και ελαφρώς ροδίσουν γύρω από τις άκρες, 9 έως 10 λεπτά. Τα αφήνεις να κρυώσουν για 3 λεπτά στο ταψί και μετά μεταφέρετε σε πιατέλες για να κρυώσουν εντελώς, περίπου 20 λεπτά. Επαναλαμβάνεις με την υπόλοιπη ζύμη.

Διακοσμείς με κρυσταλλική ζάχαρη χρωματιστή ή που έχεις χρωματίσει ή πασπαλίζοντας με χρώμα ή πολύχρωμη τρούφα.

spritzc

tips: Δοκιμάστε αυτές τις παραλλαγές:

Citrus Spritz Cookies: Παραλείπτεις το εκχύλισμα αμυγδάλου. Προσθέτεις 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και ξύσμα πορτοκαλιού στο αλεύρι.

Μπισκότα με μπαχαρικά Spritz: Προσθέτεις 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ και 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο αλεσμένο μοσχοκάρυδο στο αλεύρι.

Glazed Spritz Cookies: Συνδυάζεις 1 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, 2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσουν. Περνάς το μείγμα πάνω από τα μπισκότα που έχουν κρυώσει.

Η ζύμη μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες.

 

 

empty alt

Μίνι οδηγός: ποια συνοδευτικά θέλουν ψυγείο και ποια όχι;

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
empty alt

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκιες τις ντομάτες

Όπως είπαμε και εδώ, ο Ιούνιος, και όλο το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να φας ντομάτα.
empty alt

Το κόλπο που θα απογειώσει τις πιο απλές συνταγές σου

Τι μπορεί να δώσει με μία κίνηση μοναδική γεύση τόσο σε ένα σάντουιτς όσο και σε μια σαλάτα ή ένα πιάτο με μακαρόνια; Το αλάτι με άρωμα σκόρδου, που μπορείς να βρεις ως έτοιμο μείγμα, σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, ή να φτιάξεις στο σπίτι.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα την πιο απολαυστική μαρμελάδα φράουλας

  Και μόνο που ανοίγεις το καπάκι από ένα βάζο μαρμελάδας φράουλας σε πλημμυρίζουν αρώματα εξοχής, ανθισμένων αγρών και δυνατών αναμνήσεων.
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
empty alt

Λευκά λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια

Λίγα πράγματα είναι πιο ευχάριστα από ένα τετράγωνο κομμάτι με λιωμένο τυρί και λαζάνια. Αυτή η κρεμώδης λευκή συνταγή με λαζάνια, φτιαγμένη εξαιρετικά με μια έξτρα τυρώδη σάλτσα τύπου μπεσαμέλ που ονομάζεται Mornay, έχει γέμιση με ψιλοκομμένο κοτόπουλο, σπανάκι, μανιτάρια και φρέσκα βότανα – και...
Back To Top