Αυτά τα cupcakes φαίνονται τόσο εντυπωσιακά, και στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όσο η μαμά σας μελώνει τα μελομακάρονα ή βάζει άχνη τους κουραμπιέδες.

Αυτά τα cupcakes φαίνονται τόσο εντυπωσιακά, και στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όσο η μαμά σας μελώνει τα μελομακάρονα ή βάζει άχνη τους κουραμπιέδες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

18 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

μείγμα για κέικ ή καπκέικ, συν τα απαραίτητα συστατικά στο κουτί

1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

225 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουτ. αλάτι

Μαύρο τζελ διακόσμησης

Mini M&Ms

xmascu

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° και στρώνουμε δύο φόρμες για μάφιν με επένδυση για cupcake. Φτιάξτε τη ζύμη για cupcake σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και γεμίστε τι φόρμες κατά τα 3/4 με κουρκούτι. Ψήστε μέχρι μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στη μέση να βγαίνει καθαρή, 18 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς.

Φτιάξτε κρέμα τυριού για επικάλυψη: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Αφήστε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Διπλώνετε απαλά τη σαντιγί.

Μεταφορά σε κορνέ και διακοσμείτε σαν να φτιάχνετε μια κορυφή δέντρου. Διαγράψτε μια μαύρη γραμμή γύρω από την επικάλυψη με διακοσμητικό τζελ. Κολλήστε M&M κατά μήκος της μαύρης γραμμής, μιμούμενοι τα πολύχρωμα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

empty alt

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο, ώστε να διαρκούν περισσότερο τα τρόφιμα

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.
empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Μπουκίτσες κολοκυθοκεφτέ που θα λατρέψεις!

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
Back To Top