Κάντε την έκπληξη με μια πειραγμένη «σπανακόπιτα»

Αναβαθμίστε το παιχνίδι των ορεκτικών σας με αυτά τα τυρώδη, τραγανά μεσογειακά ρολά σφολιάτας. Εμπνευσμένα από τη σπανακόπιτα, γεμίζουμε τα ρολά μας με έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό τυριών, ψιλοκομμένο σπανάκι, άνηθο και ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια προσθέσαμε ψιλοκομμένες καρδιές αγκινάρας και ψητές πιπεριές για να δώσουμε στη γέμιση μια πικάντικη, ελαφρώς ώθηση ζουμάρισμα. Ένα γρήγορο πέρασμα με ένα ελαφρώς χτυπημένο αυγό δίνει ένα υπέροχο, γυαλιστερό φινίρισμα.

Απογειώστε τη σφολιάτα:

Ενώ μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σφολιάτα, αγαπάμε την ποιότητα και την ευκολία των κατεψυγμένων. Μόλις πάρετε τη ζύμη σας, ξεπαγώστε την στο ψυγείο για 6 έως 8 ώρες. Η ζύμη σας θα είναι δροσερή, αλλά όχι παγωμένη, όταν θα είστε έτοιμοι να τη δουλέψετε. Αυτό απαιτεί λίγο προγραμματισμό, αλλά η τραγανή, ξεφλουδισμένη ψημένη σφολιάτα θα αξίζει τον κόπο.

Πριν κόψετε τα ρολά, αφήστε την σφολιάτα να κρυώσει ξανά. Μια ελαφρώς πιο σφιχτή ζύμη θα είναι πιο εύκολο να τεμαχιστεί και τα ρολά σας θα είναι πιο στρογγυλά, λιγότερο αφράτες.

Αποβάλετε την υγρασία από τα λαχανικά σας:

Η επιπλέον υγρασία στη γέμιση μπορεί να κάνει τα ψημένα ρολά λίγο μουσκεμένα, αλλά είναι ένα πρόβλημα που λύνεται εύκολα. Μεταφέρετε το ξεπαγωμένο σπανάκι, τις στραγγισμένες καρδιές αγκινάρας και τις ψητές κόκκινες πιπεριές σε ένα σουρωτήρι στο νεροχύτη. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να στύψετε τα λαχανικά μέχρι να βγουν όλα τα υγρά και μετά προσθέστε τα σε ένα μεγάλο μπολ με τα τυριά, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

28

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 15 λεπτά

Συστατικά

230 τυρί κρέμα, μαλακωμένο

2/3 φλ. κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο, ξεπαγωμένο, στυμμένο στεγνό

1/2 φλ. καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες, στυμμένες στεγνές, ψιλοκομμένες

1/2 φλ. θρυμματισμένη φέτα

3 κ.σ. ψιλοκομμένες ψητές κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες, στεγνές

3 κ.σ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες

3 κ.σ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 (400 γρ.) συσκευασία κατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα χαμηλής υγρασίας, μερικώς αποβουτυρωμένη

1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το τυρί κρέμα, το σπανάκι, τις αγκινάρες, τη φέτα, τις κόκκινες πιπεριές, τις ελιές, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ξεδιπλώστε τη σφολιάτα και στη συνέχεια τυλίξτε σε ένα παραλληλόγραμμο 15" x 11". Απλώστε το μείγμα του τυριού κρέμα πάνω από τη σφολιάτα, αφήνοντας ένα περίγραμμα 1/2". Πασπαλίστε με μοτσαρέλα. Ξεκινώντας από μια μακριά πλευρά, τυλίξτε τη ζύμη σε ρολό. Τοποθετήστε το ρολό σε επιφάνεια καλυμμένη με λαδόκολλα. Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 15 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Μεταφέρετε το ρολό σε μια σανίδα κοπής. Κόψτε σε φέτες 1/2" και μετά τακτοποιήστε τα στο ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, δώστε στα ρολά στρογγυλό σχήμα, εάν το κόψιμο τα έκανε στραβά. Αλείψτε τα με αυγό.

Ψήστε τα ρολά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να γίνει τραγανή, περίπου 30 λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Ο γύρος της Ιταλίας σε 5 μακαρονάδες

Από τα αλπικά τοπία του Βορρά μέχρι τους τιρκουάζ κόλπους του Νότου οι οποίοι ευωδιάζουν αρωματικά φυτά και μεσογειακή αλμύρα, και από το υπερμοντέρνο Μιλάνο που ακολουθεί -και συχνά ορίζει- τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του design μέχρι την απαράλλακτη μέσα στους αιώνες Ρώμη, η Ιταλία […]
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Ποια τάπερ είναι καλύτερα: τα πλαστικά ή τα γυάλινα;

Όταν καλείσαι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα γυάλινο ή ένα πλαστικό τάπερ, η απάντηση καθορίζεται ανάλογα με την εκάστοτε χρήση του αλλά και τα δικά σου ζητούμενα.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες! 
Back To Top