Υπάρχουν άπειρες συνταγές ζεστής σοκολάτας, π.χ. με μπαχαρικά, κονιάκ και λικέρ, όμως μια πολύ απλή και εγγυημένα επιτυχημένη βασίζεται στην εξής απλή λογική: ανακατεύεις γάλα με την μπάρα σοκολάτας της επιλογής σου και προσθέτεις μαρσμέλοου.

Υπάρχουν άπειρες συνταγές ζεστής σοκολάτας, π.χ. με μπαχαρικά, κονιάκ και λικέρ, όμως μια πολύ απλή και εγγυημένα επιτυχημένη βασίζεται στην εξής απλή λογική: ανακατεύεις γάλα με την μπάρα σοκολάτας της επιλογής σου και προσθέτεις μαρσμέλοου.

Ακολουθείς, δηλαδή, την παρακάτω συνταγή, που συνολικά δεν θα σου πάρει πάνω από τρία λεπτά!

Τι θα χρειαστείς
1 φλιτζ. γάλα της επιλογής σου
60 γραμμ. της αγαπημένης σου σοκολάτας σε κομματάκια
Μαρσμέλοου για γαρνιτούρα

Πώς θα τη φτιάξεις
1. Ανακατεύεις το γάλα και τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο πυρίμαχο βάζο με καπάκι.

2. Τοποθετείς το βάζο στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα, ή μέχρι να σχηματιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια του γάλακτος και να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα.

3. Βγάζεις το βάζο, το κλείνεις με το καπάκι και ανακινείς μέχρι η σοκολάτα να διαλυθεί στο γάλα και να σχηματιστεί αφρός.

4. Ανοίγεις το βάζο, μεταφέρεις το μείγμα σε ένα φλιτζάνι και σερβίρεις με τα μαρσμέλοου.

-Μπορείς, επίσης, να προσθέσεις και λίγο εκχύλισμα βανίλιας για έξτρα γεύση και άρωμα και να συνοδεύσεις, αν θέλεις, με λίγη σαντιγί.

-Αν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, ζεσταίνεις το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει ελαφρώς και στη συνέχεια το προσθέτεις, ζεστό ακόμα, στο γυάλινο βάζο με τα κομματάκια σοκολάτας και ανακινείς.

empty alt

Οι διατροφικές συνήθειες και παραξενιές των δικτατόρων

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».
empty alt

Έχει η Μύκονος παραδοσιακά προϊόντα;

Είναι περισσότερο γνωστή για το nightlife, τα άπειρα bar, club και καταστήματα κορυφαίων στον κόσμο brands που στριμώχνονται στα δρομάκια, για τις πανέμορφες παραλίες της, τους εγχώριους και διεθνείς celebrities που την επιλέγουν για τις διακοπές τους όλο το χρόνο, για τα φοιτητικά πάρτι όπου το...
empty alt

5 επαγγελματικά tips για να βγάλεις τις καλύτερες φωτογραφίες φαγητού

Στη φωτογράφιση ενός πιάτου, πέντε είναι οι παράγοντες που παίζουν σημαντικότερο ρόλο. Ο φωτογράφος Αντώνης Δρακάκης (adphotography.gr), που στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να μαγειρεύει, σού αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους θα ελέγξεις αυτούς τους πέντε παράγοντες ώστε να τραβήξεις...
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

Πέντε κανόνες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών

Έτσι θα γίνουν τόσο νόστιμα όσο εκείνα  που είχες δοκιμάσει σε αυθεντική ιταλική τρατορία.
empty alt

Πώς θα κάνεις τα πάντα τουρσί σε χρόνο-ρεκόρ

Το μυστικό μιας Σουηδής σεφ θα σου λύσει τα χέρια και θα σε βοηθήσει να μειώσεις δραστικά τα αποφάγια που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων σου.
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top