Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα. Αρκεί να της προσθέσεις τα παρακάτω υλικά (τα οποία, σημειωτέον, ταιριάζουν και σε πράσινη σαλάτα):

1. Ξηρούς καρπούς. Οι ψημένοι ξηροί καρποί –όπως φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα ή πεκάν- θα δώσουν τραγανή υφή και βάθος γεύσης στη σαλάτα σου. Αν έχεις το χρόνο και την υπομονή, δοκίμασε να τους ψιλοκόψεις με μαχαίρι, για να έχεις κομμάτια στο ιδανικό μέγεθος. Αντί για ξηρούς καρπούς μπορείς επίσης να προσθέσεις σπόρους –ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους ή σουσάμι, οι οποίοι μάλιστα δεν χρειάζονται κόψιμο.

2. Τυρί. Ιδανική επιλογή είναι ένα μαλακό κατσικίσιο τυρί, που θα λιώσει στο ντρέσινγκ και θα απλωθεί στη σαλάτα. Αν χρησιμοποιήσεις κάποιο σκληρό τυρί, προτίμησε παλαιωμένο τσένταρ, γκούντα ή παρμεζάνα. Και μπορείς πάντα να επενδύσεις σε ένα κομμάτι φέτα, αποφεύγοντας ωστόσο να τη θρυμματίσεις σε πολύ μικρά κομμάτια.

3. Αποξηραμένα φρούτα. Προσθέτουν μια γλυκιά γεύση στο ρεπερτόριο της σαλάτας σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σταφίδες ή να ψιλοκόψεις ξερά δαμάσκηνα και σύκα, αλλά σε μικρές ποσότητες, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικά γλυκό.

4. Λαχανικά. Για να είναι η σαλάτα σου… αληθινή σαλάτα, δεν μπορούν να λείπουν ένα με δύο τουλάχιστον τραγανά λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το παντζάρι ή το ραπανάκι. Απόφυγε, από την άλλη, το αγγούρι, γιατί απελευθερώνει πολύ νερό, ή τα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι και το σπανάκι, γιατί θα μαραθούν μόλις προσθέσεις το ντρέσινγκ.

empty alt

Mukimono: Μια ιαπωνική τέχνη για τα μάτια σου μόνο

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.
empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Γιορτές φαγητού από όλο τον κόσμο

Σίγουρα δεν είναι λίγοι οι γονείς ή οι παππούδες και γιαγιάδες που όταν βλέπουν ένα παιδί να παίζει με το φαγητό του, σπεύδουν να του πούν πως αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο σεβασμό, γιατί το φαγητό είναι κάτι το ιερό.
empty alt

Μπαίνουμε σε πασχαλινή διάθεση με ιδέες για υπέροχα αβγά!

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Σούπα λαχανικών με κινόα

Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις […]
empty alt

Cupcake με «κρυμμένο» παγωτό

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.
Back To Top