Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την επιτυχία που γνωρίζει η κινόα γιατί ναι, είναι υγιεινή, αλλά όχι και η επιτομή της γεύσης, μπορείς να μετατρέψεις το συγκεκριμένο σιτηρό σε βάση για μια πολύ νόστιμη σαλάτα. Αρκεί να της προσθέσεις τα παρακάτω υλικά (τα οποία, σημειωτέον, ταιριάζουν και σε πράσινη σαλάτα):

1. Ξηρούς καρπούς. Οι ψημένοι ξηροί καρποί –όπως φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα ή πεκάν- θα δώσουν τραγανή υφή και βάθος γεύσης στη σαλάτα σου. Αν έχεις το χρόνο και την υπομονή, δοκίμασε να τους ψιλοκόψεις με μαχαίρι, για να έχεις κομμάτια στο ιδανικό μέγεθος. Αντί για ξηρούς καρπούς μπορείς επίσης να προσθέσεις σπόρους –ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους ή σουσάμι, οι οποίοι μάλιστα δεν χρειάζονται κόψιμο.

2. Τυρί. Ιδανική επιλογή είναι ένα μαλακό κατσικίσιο τυρί, που θα λιώσει στο ντρέσινγκ και θα απλωθεί στη σαλάτα. Αν χρησιμοποιήσεις κάποιο σκληρό τυρί, προτίμησε παλαιωμένο τσένταρ, γκούντα ή παρμεζάνα. Και μπορείς πάντα να επενδύσεις σε ένα κομμάτι φέτα, αποφεύγοντας ωστόσο να τη θρυμματίσεις σε πολύ μικρά κομμάτια.

3. Αποξηραμένα φρούτα. Προσθέτουν μια γλυκιά γεύση στο ρεπερτόριο της σαλάτας σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σταφίδες ή να ψιλοκόψεις ξερά δαμάσκηνα και σύκα, αλλά σε μικρές ποσότητες, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικά γλυκό.

4. Λαχανικά. Για να είναι η σαλάτα σου… αληθινή σαλάτα, δεν μπορούν να λείπουν ένα με δύο τουλάχιστον τραγανά λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το παντζάρι ή το ραπανάκι. Απόφυγε, από την άλλη, το αγγούρι, γιατί απελευθερώνει πολύ νερό, ή τα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι και το σπανάκι, γιατί θα μαραθούν μόλις προσθέσεις το ντρέσινγκ.

empty alt

Βάλτε το κριθάρι στη διατροφή σας

Το κριθάρι και τα προϊόντα που περιέχουν το πολύτιμο δημητριακό  είναι εκείνα που πρέπει να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.
empty alt

Αυτό είναι το μυστικό για τραγανά μανιτάρια

Ξέρεις πώς είναι τα τέλεια σοταρισμένα μανιτάρια: έχουν ένα όμορφο χρυσό-καφέ χρώμα, τραγανές άκρες και πλούσια, γεμάτη γεύση.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Οι καλύτεροι τρόποι να απολαύσεις 6 φθινοπωρινούς θησαυρούς

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.
empty alt

Κανέλα Κεϋλάνης Vs κανέλα κασσία: Ποια είναι η διαφορά τους;

Όταν θέλεις να αγοράσεις κανέλα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και διαλέγεις ό,τι υπάρχει στο ράφι, σωστά; Το ήξερες όμως ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας; Πρόκειται για την κανέλα κασσία και την κανέλα Κεϋλάνης.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Margarita time: Μη μαδάς τις μαργαρίτες, πιες τες!

Margarita: το απόλυτο χιτ του καλοκαιριού σε προκαλεί να αφεθείς, να το απολαύσεις και να ανακαλύψεις όλες τις νέες του εκδοχές που θα απογειώσουν τις στιγμές σου.
empty alt

Ζυμαρικά στον φούρνο με φέτα

Αυτή είναι η συνταγή για μια άλλη viral τάση που προέκυψε από το TikTok που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε άπειρους θαυμαστές σε όλα τα σημεία του πλανήτη.
Back To Top