Τα cupcakes αυτά είναι νόστιμα. Πολύ υγρά, με γευστικό συνδυασμό βανίλιας και ελαφρού εσπεριδοειδούς. Μια σπιτική βουτυρόκρεμα βανίλιας που αναζωογονεί ελαφριά, αλλά γλυκιά και βγάζει υπέροχα.

Χαριτωμένα αυτιά κουνελιού marshmallow βουτηγμένα σε ζάχαρη, καθιστούν αυτά τα cupcakes ιδανικά για πασχαλινά πάρτι και το κυνήγι αυγών.

Συμβουλές για την παρασκευή cupcakes

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι για κέικ.

Το πλήρες γάλα είναι το καλύτερο για τη ζύμη του κέικ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα με χαμηλότερα λιπαρά, ωστόσο, η ψίχα θα είναι ελαφρώς λιγότερο τρυφερή.

Χρησιμοποιήστε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για ένα πιο ελαφρύ, πιο αφράτο cupcake.

Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο σας έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε τα cupcakes και το frosting.

Βανίλια Frosting για Cupcakes

Είναι πάντα πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ χειρός υψηλής ισχύος ή ένα μίξερ βάσης για να αναμίξετε τη βουτυρόκρεμα. Αυτό θα σας δώσει την πιο αφράτη υφή.

Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο δεν έχει λιώσει καθόλου πριν κάνετε το frosting. Πρέπει να είναι μαλακό, αλλά όχι λιωμένο. Το λιωμένο βούτυρο θα δώσει στο frosting σας μια περίεργη υφή.

Εάν το frosting με βουτυρόκρεμα είναι πολύ αραιό, προσθέστε ζάχαρη άχνη μία κουταλιά της σούπας τη φορά. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο ακόμα κρέμα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παγωμένο από κατάστημα. Ή φτιάξτε κι εσείς μια κρέμα τυριού frosting!

Πώς να φτιάξετε αυτιά κουνελιού Marshmallow

Για να φτιάξετε τα αυτιά λαγουδάκι, κόψτε τα marshmallows στη μέση διαγώνια και μετά βυθίστε την κομμένη πλευρά (την κολλώδη πλευρά) στη ζάχαρη λείανσης. Είναι λίγο κολλώδες, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται.

Τα παιδιά θα διασκεδάσουν πιέζοντας τα «αυτιά» του marshmallow στο αγαπημένο τους χρώμα ζάχαρης ή ψεκασμού.

Οδηγίες αποθήκευσης

Τα cupcakes με βουτυρόκρεμα είναι καλά για 2-3 ημέρες και δεν χρειάζονται ψυγείο. Πρέπει να φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρούνται φρέσκα.

Τα μη διακοσμημένα cupcakes μπορούν να καταψυχθούν για έως και 3 μήνες.

pasxalina bunnies

Πασχαλινά Bunny Cupcakes Βανίλια

ΜΕΡΙΔΕΣ

12 τμχ.

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

25 λεπτά

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

16 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

41 λεπτά

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑΣ:

1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο μαλακωμένο

3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:

3/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

3-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΛΑΓΟΥ:

12 marshmallows

1/4 φλιτζάνι ροζ ζάχαρη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καστανη)

1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη

pasxalina cup

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Στρώνουμε μια φόρμα για cupcakes με 12 στρώσεις.

Προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.

Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά ενδιάμεσα σε κάθε προσθήκη. Το μείγμα πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο και να φαίνεται πολύ ελαφρύ.

Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.

Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, μετά προσθέτετε το ένα τρίτο στον κάδο του μίξερ, χτυπάτε καλά και μετά προσθέτετε το ένα τρίτο του γάλακτος ξανά χτυπώντας. Επαναλάβετε μέχρι να προσθέσετε όλο το αλεύρι και το γάλα.

Μοιράστε τη ζύμη για cupcake μεταξύ των 12 επενδύσεων για cupcake.

Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για 16-18 λεπτά ή μέχρι τα cupcakes να ροδίσουν.

Μόλις ψηθούν, το αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ:

Για να φτιάξετε τη βουτυρόκρεμα βανίλιας, προσθέστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε μέχρι να γίνει πολύ κρέμα.

Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε ξανά. Θα παρατηρήσετε ότι το μείγμα μοιάζει με ξερή άμμο. Μην ανησυχείτε γιατί θα ενωθεί όταν προσθέσετε την κρέμα.

Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας και 3 κουταλιές της σούπας παχύρρευστη κρέμα. Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για τουλάχιστον 5 λεπτά. Η βουτυρόκρεμα βανίλιας πρέπει να φαίνεται χλωμή και πολύ αφράτη.

Μεταφέρετε τη βουτυρόκρεμα σε σακούλα σωληνώσεων με μύτη.

Απλώστε τη βουτυρόκρεμα πάνω από τα κρύα cupcakes.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ:

Για να φτιάξετε τα αυτιά λαγουδάκι, κόψτε τα marshmallows στη μέση διαγώνια και μετά βυθίστε την κομμένη πλευρά (την κολλώδη πλευρά) στη ζάχαρη.

Για να συναρμολογήσετε, πασπαλίστε την τριμμένη καρύδα πάνω από τα cupcakes και στη συνέχεια πιέστε δύο αυτιά λαγουδάκι marshmallow πάνω από το γλάσο.

Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Pumpkin Spice Latte – το απόλυτο ρόφημα του φθινοπώρου

Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι για Halloween για να σου αρέσει η κολοκύθα. Τα αρώματα και η γεύση της είναι συνώνυμο του φθινοπώρου και αν έχεις δοκιμάσει μια φορά τον Pumpkin Spice Latte στα Starbucks τότε ξέρεις τι εννοούμε – είναι εθισμός.
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Ψημένα, τραγανά και λαχταριστά ρεβίθια

Τα ρεβίθια γίνονται εξαιρετικά τραγανά στον φούρνο και φτιάχνουν το τέλειο, εθιστικό σνακ. Πολύ πολύ καλύτερο μάλιστα από το να ενδώσετε σε πατατάκια! Βεβαιωθείτε ότι τα ρεβίθια σας είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο φούρνο και θα παραμείνουν επίσης τραγανά καθώς κρυώνουν! ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ […]
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top