Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω. Κι αν έχεις συνηθίσει την εξίσωση που λέει ψωμάκι συν μπιφτέκι συν συνοδευτικά ίσον burger, άλλαξε τους συντελεστές όσον αφορά το ψωμί. Αντί για ψωμί μπέργκερ, μπριός ή οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική κόψε μια κόκκινη λαχταριστή, ζουμερή -αλλά όχι την πιο ώριμη εκδοχή της- ντομάτα στη μέση και βάλε το μπιφτέκι σου και ό,τι άλλο θες ανάμεσα στα δύο μέρη της κομμένης ντομάτας.

Η παρακάτω συνταγή επίσης θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις φήμες που έχεις ακούσει για τα μπιφτέκια κοτόπουλου που τα παρουσιάζουν να είναι στεγνά και βαρετά. Χάρη στον φρέσκο βασιλικό, τη νόστιμη παρμεζάνα και το βαλσάμικο ξίδι, αυτά έχουν υφή και γεύση που θα σε ενθουσιάσουν. Και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες; Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για burger…

 

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κιμάς κοτόπουλο

1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 κουταλιές της σούπας θρυματισμένα φύλλα βασιλικού, καθώς και περισσότερα ολόκληρα για γαρνιτούρα

1/2 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

5 παχιες φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας

5 ντομάτες (στρογγυλές μεγάλες) κομμένες στη μέση

1 φλιτζάνι φύλλα baby σπανάκι

Βαλσάμικο σε σπρέι

tomato bun

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις αλεσμένο κοτόπουλο, παρμεζάνα, σκόρδο, βασιλικό και βαλσάμικο ξύδι. Καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια φτιάχνεις το μείγμα σε 5 μικρά μπιφτέκια, περίπου του ίδιου μεγέθους με τις ντομάτες σου.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, θερμαίνεις το λάδι. Προσθέτεις τα μπιφτέκια και τα μαγειρεύεις μέχρι να ψηθούν στην κάτω πλευρά, περίπου 6 λεπτά. Αναποδογυρίζεις και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, περίπου 4 λεπτά και στη συνέχεια βάζεις από πάνω τη μοτσαρέλα. Καλύπτεις το τηγάνι και αφήνεις μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το μπιφτέκι κοτόπουλο, 2 έως 3 λεπτά ακόμη.

Κόβεις τις ντομάτες στη μέση (αφαιρείς πάνω το κοτσάνι). Πασπαλίζεις το εσωτερικό και των δύο κομματιών με αλάτι και πιπέρι. Βάζεις στην κάτω ντομάτα φύλλα baby σπανάκι, τα μπιφτέκια και τον βασιλικό και αν θες ψεκάζεις με βαλσάμικο σπρέι. Καπακώνεις με την υπόλοιπη μισή ντομάτα.

Tip: Αν το προτιμάς ψήνεις τα μπιφτέκια στο φούρνο ή στο γκριλ, και λίγο πριν να είναι έτοιμα βάζεις τις φέτες μοτσαρέλας για να λιώσουν.

Εκτός από μπιφτέκι με κιμά κοτόπουλο, μπορείς να δοκιμάσεις την εκδοχή αυτή με τις ντομάτες αντί για ψωμάκι με ό,τι μπιφτέκι θες, κλασικό ή λαχανικών.

 

 

empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Ό,τι κι αν έχει περισσέψει από το χτεσινό φαγητό, αξιοποίησέ το σε αυτή τη συνταγή

Αυτό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου είναι μερικές τορτίγιες (μεξικανικές πιτούλες). Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή θελήσεις να εκμεταλλευτείς τα χτεσινά αποφάγια, για να φτιάξεις πεντανόστιμες κεσαντίγιας, που θα λατρέψουν μικροί-μεγάλοι στην οικογένεια.
empty alt

Μόλις που προλαβαίνεις να απολαύσεις τις ώριμες ντομάτες με αυτό τον τρόπο

Έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις μια ώριμη ντομάτα – σε χωριάτικη σαλάτα, σε ντάκο, σε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και μαγιονέζα και φυσικά σε μια ωραία μακαρονάδα.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικά τσιπς καρότου στο φούρνο

Αναζητάτε έναν υγιεινό τρόπο να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας για σνακ; Αυτή η συνταγή 5 συστατικών για τσιπς καρότου είναι τόσο εύκολο να γίνει για νόστιμο, ευχάριστο σνακ! Αυτά τα τσιπ είναι χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη, vegan και μπορούν να είναι έτοιμα σε λιγότερο από μισή ώρα.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top