Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω. Κι αν έχεις συνηθίσει την εξίσωση που λέει ψωμάκι συν μπιφτέκι συν συνοδευτικά ίσον burger, άλλαξε τους συντελεστές όσον αφορά το ψωμί. Αντί για ψωμί μπέργκερ, μπριός ή οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική κόψε μια κόκκινη λαχταριστή, ζουμερή -αλλά όχι την πιο ώριμη εκδοχή της- ντομάτα στη μέση και βάλε το μπιφτέκι σου και ό,τι άλλο θες ανάμεσα στα δύο μέρη της κομμένης ντομάτας.

Η παρακάτω συνταγή επίσης θα σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις φήμες που έχεις ακούσει για τα μπιφτέκια κοτόπουλου που τα παρουσιάζουν να είναι στεγνά και βαρετά. Χάρη στον φρέσκο βασιλικό, τη νόστιμη παρμεζάνα και το βαλσάμικο ξίδι, αυτά έχουν υφή και γεύση που θα σε ενθουσιάσουν. Και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες; Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για burger…

 

ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κιμάς κοτόπουλο

1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες

2 κουταλιές της σούπας θρυματισμένα φύλλα βασιλικού, καθώς και περισσότερα ολόκληρα για γαρνιτούρα

1/2 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

5 παχιες φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας

5 ντομάτες (στρογγυλές μεγάλες) κομμένες στη μέση

1 φλιτζάνι φύλλα baby σπανάκι

Βαλσάμικο σε σπρέι

tomato bun

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις αλεσμένο κοτόπουλο, παρμεζάνα, σκόρδο, βασιλικό και βαλσάμικο ξύδι. Καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια φτιάχνεις το μείγμα σε 5 μικρά μπιφτέκια, περίπου του ίδιου μεγέθους με τις ντομάτες σου.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, θερμαίνεις το λάδι. Προσθέτεις τα μπιφτέκια και τα μαγειρεύεις μέχρι να ψηθούν στην κάτω πλευρά, περίπου 6 λεπτά. Αναποδογυρίζεις και μαγειρεύεις μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά, περίπου 4 λεπτά και στη συνέχεια βάζεις από πάνω τη μοτσαρέλα. Καλύπτεις το τηγάνι και αφήνεις μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το μπιφτέκι κοτόπουλο, 2 έως 3 λεπτά ακόμη.

Κόβεις τις ντομάτες στη μέση (αφαιρείς πάνω το κοτσάνι). Πασπαλίζεις το εσωτερικό και των δύο κομματιών με αλάτι και πιπέρι. Βάζεις στην κάτω ντομάτα φύλλα baby σπανάκι, τα μπιφτέκια και τον βασιλικό και αν θες ψεκάζεις με βαλσάμικο σπρέι. Καπακώνεις με την υπόλοιπη μισή ντομάτα.

Tip: Αν το προτιμάς ψήνεις τα μπιφτέκια στο φούρνο ή στο γκριλ, και λίγο πριν να είναι έτοιμα βάζεις τις φέτες μοτσαρέλας για να λιώσουν.

Εκτός από μπιφτέκι με κιμά κοτόπουλο, μπορείς να δοκιμάσεις την εκδοχή αυτή με τις ντομάτες αντί για ψωμάκι με ό,τι μπιφτέκι θες, κλασικό ή λαχανικών.

 

 

empty alt

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη...
empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

10 τρόφιμα… υπό εξαφάνιση

Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα την πιο απολαυστική μαρμελάδα φράουλας

  Και μόνο που ανοίγεις το καπάκι από ένα βάζο μαρμελάδας φράουλας σε πλημμυρίζουν αρώματα εξοχής, ανθισμένων αγρών και δυνατών αναμνήσεων.
empty alt

Το γεμιστό κοτόπουλο… αλλιώς!

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.
empty alt

Δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κι υγιεινό smoothie

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
Back To Top