Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween.

Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween. Η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη και ο συνδυασμός κολοκύθας-μπέικον είναι απολύτως τέλειος. Πασπάλισε με παρμεζάνα για να απογειώσεις γευστικά το αποτέλεσμα!

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. πουρέ κολοκύθας

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερα για σερβίρισμα

3 μεγάλοι κρόκοι αυγών

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλάτι

1 κιλο σπαγγέτι ή ταλιατέλες

6 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια

carbonara2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς ελαφρά τον πουρέ κολοκύθας, την παρμεζάνα και τους κρόκους αυγών. Προσθέτεις μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού.

Βράζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Προσθέτεις τα ζυμαρικά και μαγειρεύεις μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποθηκεύεις περίπου 1 ½ φλιτζάνια νερό ζυμαρικών και μετά στραγγίζεις.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύεις μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρείς το μπέικον με ένα κουτάλι με σχισμή και το στραγγίζεις σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα. Κρατάς το λίπος από μπέικον στο τηγάνι.

Προσθέτεις τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με το λίπος από το μπέικον, και τα ανακατεύεις. Ανάβεις ξανά σε χαμηλή φωτιά, αν χρειαστεί, στη συνέχεια αφαιρείς από τη φωτιά πριν προσθέσεις το μείγμα κολοκύθας. Προσθέτεις ¾ φλιτζάνι νερό ζυμαρικών στο μείγμα κολοκύθας για να το αραιώσεις, μετά προσθέτεις στα ζυμαρικά. Προσθέτεις επιπλέον νερό ζυμαρικών, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, όπως απαιτείται για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτεις μπέικον και σερβίρεις. Πασπάλισε με περισσότερη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.

 

 

empty alt

Ζήστε περισσότερο με καυτερές κόκκινες πιπεριές!

Σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά με μπόλικη κόκκινη πιπεριά, τότε μπορεί να ζήσετε περισσότερο! Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συσχετίζει την κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
empty alt

Αυτά είναι τα υγιεινά διατροφικά μυστικά των σταρ

Το φαγητό πολλοί αγάπησαν, το υγιεινό διαιτολόγιο ελάχιστοι! Σε αυτή τη κατηγορία, ανήκουν και αρκετοί σελέμπριτι – οι θυσίες στο χώρο τους είναι μνημειώδεις-, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών διατροφολόγων ή personal trainers και μαγείρων, ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Πες μου πού θα πας διακοπές, να σου πω τι θα φας

Αν σε κάθε ταξίδι σου επιδιώκεις να γνωρίζεις την τοπική κουζίνα, αυτές είναι οι σπεσιαλιτέ που αξίζει να ανακαλύψεις σε δέκα ελληνικούς προορισμούς.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Τα sos της γεύσης: πότε λήγουν τα μπαχαρικά;

Είτε σου αρέσει απλώς να μαγειρεύεις είτε είσαι έμπειρος σεφ, θα γνωρίζεις ήδη ότι η σωστή χρήση των μπαχαρικών είναι ένα από τα μυστικά για να βελτιώσεις και να αναδείξεις τη γεύση των πιάτων σου.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
Back To Top