Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween.

Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween. Η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη και ο συνδυασμός κολοκύθας-μπέικον είναι απολύτως τέλειος. Πασπάλισε με παρμεζάνα για να απογειώσεις γευστικά το αποτέλεσμα!

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. πουρέ κολοκύθας

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερα για σερβίρισμα

3 μεγάλοι κρόκοι αυγών

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλάτι

1 κιλο σπαγγέτι ή ταλιατέλες

6 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια

carbonara2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς ελαφρά τον πουρέ κολοκύθας, την παρμεζάνα και τους κρόκους αυγών. Προσθέτεις μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού.

Βράζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Προσθέτεις τα ζυμαρικά και μαγειρεύεις μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποθηκεύεις περίπου 1 ½ φλιτζάνια νερό ζυμαρικών και μετά στραγγίζεις.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύεις μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρείς το μπέικον με ένα κουτάλι με σχισμή και το στραγγίζεις σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα. Κρατάς το λίπος από μπέικον στο τηγάνι.

Προσθέτεις τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με το λίπος από το μπέικον, και τα ανακατεύεις. Ανάβεις ξανά σε χαμηλή φωτιά, αν χρειαστεί, στη συνέχεια αφαιρείς από τη φωτιά πριν προσθέσεις το μείγμα κολοκύθας. Προσθέτεις ¾ φλιτζάνι νερό ζυμαρικών στο μείγμα κολοκύθας για να το αραιώσεις, μετά προσθέτεις στα ζυμαρικά. Προσθέτεις επιπλέον νερό ζυμαρικών, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, όπως απαιτείται για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτεις μπέικον και σερβίρεις. Πασπάλισε με περισσότερη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.

 

 

empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Back To Top