Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween.

Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween. Η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη και ο συνδυασμός κολοκύθας-μπέικον είναι απολύτως τέλειος. Πασπάλισε με παρμεζάνα για να απογειώσεις γευστικά το αποτέλεσμα!

 

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλ. πουρέ κολοκύθας

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερα για σερβίρισμα

3 μεγάλοι κρόκοι αυγών

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλάτι

1 κιλο σπαγγέτι ή ταλιατέλες

6 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια

carbonara2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάς ελαφρά τον πουρέ κολοκύθας, την παρμεζάνα και τους κρόκους αυγών. Προσθέτεις μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού.

Βράζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Προσθέτεις τα ζυμαρικά και μαγειρεύεις μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποθηκεύεις περίπου 1 ½ φλιτζάνια νερό ζυμαρικών και μετά στραγγίζεις.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύεις μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρείς το μπέικον με ένα κουτάλι με σχισμή και το στραγγίζεις σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα. Κρατάς το λίπος από μπέικον στο τηγάνι.

Προσθέτεις τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με το λίπος από το μπέικον, και τα ανακατεύεις. Ανάβεις ξανά σε χαμηλή φωτιά, αν χρειαστεί, στη συνέχεια αφαιρείς από τη φωτιά πριν προσθέσεις το μείγμα κολοκύθας. Προσθέτεις ¾ φλιτζάνι νερό ζυμαρικών στο μείγμα κολοκύθας για να το αραιώσεις, μετά προσθέτεις στα ζυμαρικά. Προσθέτεις επιπλέον νερό ζυμαρικών, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, όπως απαιτείται για να δημιουργήσετε μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτεις μπέικον και σερβίρεις. Πασπάλισε με περισσότερη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.

 

 

empty alt

6 γεύματα που μπορείς να μαγειρέψεις στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων όχι μόνο ξαναζεσταίνει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μαγειρεύει κιόλας, μικρά, γρήγορα και εύκολα γεύματα.
empty alt

6 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρως μετά την ημερομηνία λήξης

Είπαμε να κάνεις οικονομία αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου! Σίγουρα οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι έχει λήξει πρέπει να το πετάξεις κατευθείαν.
empty alt

Φτιάξε πεντανόστιμο πουρέ πατάτας βήμα βήμα

Λίγα πιάτα είναι το παρεξηγημένα όσο ο πουρές – άρρηκτα συνδεδεμένος στη συνείδησή μας με νοσοκομεία, βρεφικούς σταθμούς και λοιπά ιδρύματα.
empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

Μπιφτέκι: το προτιμάς μίνιμαλ ή… υπερπαραγωγή;

Στα χορτοφαγικά μπέργκερ είναι ξεκάθαρο ότι η βάση (λαχανικό ή όσπριο) συνυπάρχει με ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ψωμί, αυγό, ξερό κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, δυόσμο και τυρί.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τζιν με τόνικ στο σπίτι

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ.
empty alt

Γεμιστές πιπεριές αλά σπανακόπιτα

Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
Back To Top