Όταν στη Βρετανία βγήκε μια έρευνα που αναδείκνυε την αξία του δεντρολίβανου ως το ιδανικό βότανο που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, οι πωλήσεις του αλλά και των σχετικών προϊόντων του (όπως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου) εκτοξεύτηκαν στα ύψη! Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου Northumbria […]

 

 

Όταν στη Βρετανία βγήκε μια έρευνα που αναδείκνυε την αξία του δεντρολίβανου ως το ιδανικό βότανο που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, οι πωλήσεις του αλλά και των σχετικών προϊόντων του (όπως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου) εκτοξεύτηκαν στα ύψη!

Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου Northumbria οι μαθητές οι οποίοι διάβαζαν μέσα σε μια αίθουσα με άρωμα δεντρολίβανου απέδιδαν καλύτερα στα τεστ μνήμης.

Μήπως να το δοκιμάσεις και εσύ που δίνεις εξετάσεις ή το παιδί σου που διαβάζει;

Ποιες άλλες τροφές βοηθάνε στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου;

Το μύρτιλο:

Το 2015 ερευνητές από το πανεπιστήμιο Reading βρήκαν ότι ο χυμός άγριου μύρτιλου βοηθάει στη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης τα παιδιά του δημοτικού.

 

Το ψάρι:

Το 2011 μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων βρήκε ότι όποιοι καταναλώνουν ψάρια που είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα έχουν καλύτερη απόδοση σε πνευματικές εργασίες.

Ο χυμός πορτοκάλι:

Να πίνεις χυμό πορτοκάλι κάθε μέρα καθώς βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, σύμφωνα με μια έρευνα του 2015 από το πανεπιστήμιο του Reading. Δεν φωνάζει άδικα η μαμά σου κάθε πρωί.

Το σπανάκι:

Μπορεί να κάνει το μυαλό σου να δουλεύει καλύτερα και να γίνει πιο…νεανικό κατά 11 χρόνια, σύμφωνα με τους μελετητές του πανεπιστημίου Rush στο Σικάγο. Το ίδιο ισχύει και για τα φυλλώδη λαχανικά, γενικότερα.

Και… η έκπληξη:

Το παγωτό:

Ναι, καλά διάβασες! (επιτέλους δικαιωνόμαστε οι λάτρεις του). Μια πρωτοποριακή μελέτη από τον Ιάπωνα επιστήμονα Yoshihiko Koga έδειξε ότι το να τρως παγωτό για πρωινό σε κάνει εξυπνότερο!

Μήπως έρχεται το τέλος των δημητριακών;

 

 

empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και εύκολο στη μεταφορά σάντουιτς

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

4 συμβουλές για να αυτοσχεδιάσεις με (σχετική) ασφάλεια στην κουζίνα

Ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή εμπιστοσύνη στις μαγειρικές σου ικανότητες για να ξεφύγεις λίγο από μια συνταγή (ή ακόμα και να αυτοσχεδιάσεις εντελώς), ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα αυξήσεις τις πιθανότητες να φτιάξεις κάτι πραγματικά νόστιμο και πρωτότυπο, βασισμένος στην τόλμη και τη φαντασία...
empty alt

Ξέρω τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο: ένα πάρτι με σούπες

Αν σου αρέσουν οι σούπες και δεν τις έχεις συνδέσει μόνο με τις ιώσεις του χειμώνα, θα λατρέψεις αυτή την ιδέα: ένα πάρτι με πολλές, διαφορετικές σούπες, για φίλους που μοιράζονται το ίδιο γευστικό πάθος με εσένα.
empty alt

3 υλικά + 3 λεπτά είναι όλα όσα χρειάζεσαι για μια σπιτική ζεστή σοκολάτα!

Υπάρχουν άπειρες συνταγές ζεστής σοκολάτας, π.χ. με μπαχαρικά, κονιάκ και λικέρ, όμως μια πολύ απλή και εγγυημένα επιτυχημένη βασίζεται στην εξής απλή λογική: ανακατεύεις γάλα με την μπάρα σοκολάτας της επιλογής σου και προσθέτεις μαρσμέλοου.
empty alt

Αν έχεις slow cooker, έτσι θα φτιάξεις την πιο εύκολη και νόστιμη μπολονέζ

Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα […]
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα ιαπωνική κοτόσουπα ράμεν

Το ράμεν (ιαπωνικά: 拉麺, ラーメン) είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς. Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, νόρι (φύκι), μένμα και πρασαλίδες.

Back To Top