Όταν στη Βρετανία βγήκε μια έρευνα που αναδείκνυε την αξία του δεντρολίβανου ως το ιδανικό βότανο που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, οι πωλήσεις του αλλά και των σχετικών προϊόντων του (όπως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου) εκτοξεύτηκαν στα ύψη! Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου Northumbria […]

 

 

Όταν στη Βρετανία βγήκε μια έρευνα που αναδείκνυε την αξία του δεντρολίβανου ως το ιδανικό βότανο που ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, οι πωλήσεις του αλλά και των σχετικών προϊόντων του (όπως το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου) εκτοξεύτηκαν στα ύψη!

Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου Northumbria οι μαθητές οι οποίοι διάβαζαν μέσα σε μια αίθουσα με άρωμα δεντρολίβανου απέδιδαν καλύτερα στα τεστ μνήμης.

Μήπως να το δοκιμάσεις και εσύ που δίνεις εξετάσεις ή το παιδί σου που διαβάζει;

Ποιες άλλες τροφές βοηθάνε στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου;

Το μύρτιλο:

Το 2015 ερευνητές από το πανεπιστήμιο Reading βρήκαν ότι ο χυμός άγριου μύρτιλου βοηθάει στη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης τα παιδιά του δημοτικού.

 

Το ψάρι:

Το 2011 μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων βρήκε ότι όποιοι καταναλώνουν ψάρια που είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα έχουν καλύτερη απόδοση σε πνευματικές εργασίες.

Ο χυμός πορτοκάλι:

Να πίνεις χυμό πορτοκάλι κάθε μέρα καθώς βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία, σύμφωνα με μια έρευνα του 2015 από το πανεπιστήμιο του Reading. Δεν φωνάζει άδικα η μαμά σου κάθε πρωί.

Το σπανάκι:

Μπορεί να κάνει το μυαλό σου να δουλεύει καλύτερα και να γίνει πιο…νεανικό κατά 11 χρόνια, σύμφωνα με τους μελετητές του πανεπιστημίου Rush στο Σικάγο. Το ίδιο ισχύει και για τα φυλλώδη λαχανικά, γενικότερα.

Και… η έκπληξη:

Το παγωτό:

Ναι, καλά διάβασες! (επιτέλους δικαιωνόμαστε οι λάτρεις του). Μια πρωτοποριακή μελέτη από τον Ιάπωνα επιστήμονα Yoshihiko Koga έδειξε ότι το να τρως παγωτό για πρωινό σε κάνει εξυπνότερο!

Μήπως έρχεται το τέλος των δημητριακών;

 

 

empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

Η επιστήμη αποφάσισε: Έτσι πρέπει να τρως τα μανιτάρια σου!

Ήξερες ότι υπάρχει ένα κέντρο ερευνών αφιερωμένο αποκλειστικά στα μανιτάρια; Κι όμως, είναι αλήθεια! Στην Ισπανία υπάρχει το Τεχνολογικό Κέντρο Ερευνών για τα Μανιτάρια, το οποίο ερευνά ό,τι έχει να κάνει με τον πολύτιμο, και πεντανόστιμο, μύκητα.
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Μαστίχα – η πιο ωφέλιμη καλοκαιρινή απόλαυση

Παγωμένη μαστίχα λικέρ, το καλύτερο σφηνάκι καλοκαιριού ή το πιο απολαυστικό χωνευτικό μετά από ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top