Πιο εύκολη από ποτέ, αυτή η εκδοχή της θα σε ενθουσιάσει

Πιο εύκολη από ποτέ, αυτή η εκδοχή της θα σε ενθουσιάσει. Μπορεί το delivery ή το take  away της πίτσας ακόμα να επιτρέπεται αλλά μερικές φορές το σπιτικό έχει άλλη χάρη κι άλλη γεύση… Η σπιτική πίτσα είναι κάτι εξαιρετικά ξεχωριστό χωρίς ωστόσο να χρειάζεται να είναι κάτι πολύπλοκο και αυτή η Deep Dish Pizza είναι αυτό ακριβώς! Εδώ θα βρεις μια πολύ απλή εκδοχή της αλλά εσύ μπορείς να αυτοσχεδιάσεις  !

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

3/4 φλ. χλιαρό νερό

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1 πακέτο (2 1/4 κουτ.) στιγμιαία ξηρή μαγιά

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κουτ. αλάτι

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

deep

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ

Σπρέι μαγειρικής

2 κουταλιές της σούπας. καλαμπόκι

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας

1 κουτ. ρίγανη

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

deep dish pizza

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπολ βάζεις χλιαρό νερό. Προσθέτεις τη ζάχαρη και ανακατεύεις για να διαλυθεί, στη συνέχεια προσθέτεις τη μαγιά και τα αφήνεις να καθίσει μέχρι να αφρίσει, περίπου 8 λεπτά.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, προσθέτεις το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι. Αναμειγνύεις το περιεχόμενο του  ενός μπολ με τα στερεά υλικά με ξύλινο κουτάλι έως ότου όλα τα υλικά να συνδυαστούν και να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη. Ζυμώστε μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και ελαφρώς κολλώδης, 5 λεπτά.

Φτιάχνεις μια σφιχτή μπάλα, την αφήνεις μέσα στο μπολ και καλύπτεις το μπολ με μια καθαρή πετσέτα. Το αφήνεις σε ένα ζεστό σημείο στην κουζίνα σας μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, για περίπου μιάμιση ώρα.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220° και λιπαίνεις ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι φούρνου με σπρέι μαγειρικής. Πασπαλίζεις με καλαμποκάλευρο σε όλο το κάτω μέρος του τηγανιού.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ισιώνεις απαλά τη ζύμη και την απλώνεις με έναν πλάστη (ή την τεντώνεις με τα χέρια σου) έως περίπου 12″ σε διάμετρο. Πιέζεις τη ζύμη στο τηγάνι και προς τα πάνω ώστε να καλύψει περιμετρικά τα πλαϊνά. Προσθέτεις το τυρί πάνω στη ζύμη, στη συνέχεια καλύπτεις με τη σάλτσα ντομάτας και ρίχνεις στο τη ρίγανη και την παρμεζάνα.

Ψήνεις έως ότου η κρούστα να είναι χρυσή και η σάλτσα αφρώδης, 20 λεπτά.

Όπως είπαμε και πριν, αυτή είναι μια απλή εκδοχή, μπορείς να προσθέσεις ό,τι υλικό τραβάει η όρεξή σου και ό,τι θα έβαζες και σε οποιαδήποτε άλλη πίτσα.

 

 

empty alt

Μπύρα όπως…πίτσα

Ενα μπουκάλι μπύρα ισοδυναμεί σε θερμίδες όσο με ένα κομμάτι πίτσα. Για το λόγω αυτό Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων (LGA) της Αγγλίας επισημαίνει ότι οι ετικέτες στα αλκοολούχα ποτά πρέπει να αλλάξουν για να αναφέρουν τις θερμίδες.
empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψεις το μπέικον

Όλοι ξέρουμε ότι μια από τις μεγαλύτερες αμαρτωλές απολαύσεις της ζωής είναι η μυρωδιά του μπέικον ενώ τσιτσιρίζει στο τηγάνι.
empty alt

Νιώθετε κουρασμένοι; Φάτε μύδια!

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.
empty alt

7 tips για να φτιάξεις μια σαλάτα στο… κόψε-σβήσε

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.
empty alt

Deep Dish Pizza – η σπιτική πίτσα… στο τηγάνι

Πιο εύκολη από ποτέ, αυτή η εκδοχή της θα σε ενθουσιάσει
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
Back To Top