Πιο εύκολη από ποτέ, αυτή η εκδοχή της θα σε ενθουσιάσει

Πιο εύκολη από ποτέ, αυτή η εκδοχή της θα σε ενθουσιάσει. Μπορεί το delivery ή το take  away της πίτσας ακόμα να επιτρέπεται αλλά μερικές φορές το σπιτικό έχει άλλη χάρη κι άλλη γεύση… Η σπιτική πίτσα είναι κάτι εξαιρετικά ξεχωριστό χωρίς ωστόσο να χρειάζεται να είναι κάτι πολύπλοκο και αυτή η Deep Dish Pizza είναι αυτό ακριβώς! Εδώ θα βρεις μια πολύ απλή εκδοχή της αλλά εσύ μπορείς να αυτοσχεδιάσεις  !

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

3/4 φλ. χλιαρό νερό

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1 πακέτο (2 1/4 κουτ.) στιγμιαία ξηρή μαγιά

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κουτ. αλάτι

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

deep

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ

Σπρέι μαγειρικής

2 κουταλιές της σούπας. καλαμπόκι

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας

1 κουτ. ρίγανη

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

deep dish pizza

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπολ βάζεις χλιαρό νερό. Προσθέτεις τη ζάχαρη και ανακατεύεις για να διαλυθεί, στη συνέχεια προσθέτεις τη μαγιά και τα αφήνεις να καθίσει μέχρι να αφρίσει, περίπου 8 λεπτά.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, προσθέτεις το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι. Αναμειγνύεις το περιεχόμενο του  ενός μπολ με τα στερεά υλικά με ξύλινο κουτάλι έως ότου όλα τα υλικά να συνδυαστούν και να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη. Ζυμώστε μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και ελαφρώς κολλώδης, 5 λεπτά.

Φτιάχνεις μια σφιχτή μπάλα, την αφήνεις μέσα στο μπολ και καλύπτεις το μπολ με μια καθαρή πετσέτα. Το αφήνεις σε ένα ζεστό σημείο στην κουζίνα σας μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, για περίπου μιάμιση ώρα.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220° και λιπαίνεις ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι φούρνου με σπρέι μαγειρικής. Πασπαλίζεις με καλαμποκάλευρο σε όλο το κάτω μέρος του τηγανιού.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ισιώνεις απαλά τη ζύμη και την απλώνεις με έναν πλάστη (ή την τεντώνεις με τα χέρια σου) έως περίπου 12″ σε διάμετρο. Πιέζεις τη ζύμη στο τηγάνι και προς τα πάνω ώστε να καλύψει περιμετρικά τα πλαϊνά. Προσθέτεις το τυρί πάνω στη ζύμη, στη συνέχεια καλύπτεις με τη σάλτσα ντομάτας και ρίχνεις στο τη ρίγανη και την παρμεζάνα.

Ψήνεις έως ότου η κρούστα να είναι χρυσή και η σάλτσα αφρώδης, 20 λεπτά.

Όπως είπαμε και πριν, αυτή είναι μια απλή εκδοχή, μπορείς να προσθέσεις ό,τι υλικό τραβάει η όρεξή σου και ό,τι θα έβαζες και σε οποιαδήποτε άλλη πίτσα.

 

 

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Οι επιστήμονες έκαναν το θαύμα τους: Αποκωδικοποίησαν την… κινόα

Πόσα θαύματα έχουν κάνει οι επιστήμονες; Σε όλα αυτά, προσθέστε και άλλο ένα! Το εν λόγω επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει στη γενετική βελτίωση της κινόα, κάτι που θα συμβάλει στην καλύτερη εμπορική αξιοποίησή της, θα βοηθήσει επίσης στην παγκόσμια διατροφική ασφάλεια, καθώς είναι ένα φυτό που...
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Υπέροχες ιδέες για σπασμένα αβγά

Όλοι θέλουν να τσουγκρίσουν αβγά. Ορισμένοι μάλιστα θέλουν να τσουγκρίσουν παραπάνω από ένα ή να συναγωνιστούν με όλους μέχρι να βγουν νικητές.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
empty alt

Freeze! Το νέο παγωμένο ποτό λέγεται γρανίτα σανγκρία

Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για […]
empty alt

Πες το κι έγινε viral – πώς να φτιάξεις τα δημοφιλή αυγά pesto

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε ρωτήσει πώς θα θέλεις τα αυγά σου να μαγειρευτούν, ίσως θελήσεις να απαντήσεις, «Pestoed!» Η τελευταία τάση για viral φαγητά για την ανάληψη του TikTok αποτελείται από αυγά μαγειρεμένα σε σάλτσα πέστο και φαίνεται αυγά-νόστιμη.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό punch φτιάχνεται εύκολα κι είναι για όλες τις ώρες

Ανάλαφρο, φρουτώδες, εξωτικό με τις απαραίτητες φυσαλίδες, μια εκδοχή punch που θα δώσει έναν αέρα δροσιάς στις καυτές καλοκαιρινές νύχτες και μέρες σου.
Back To Top