Πιο εύκολη από ποτέ, αυτή η εκδοχή της θα σε ενθουσιάσει

Πιο εύκολη από ποτέ, αυτή η εκδοχή της θα σε ενθουσιάσει. Μπορεί το delivery ή το take  away της πίτσας ακόμα να επιτρέπεται αλλά μερικές φορές το σπιτικό έχει άλλη χάρη κι άλλη γεύση… Η σπιτική πίτσα είναι κάτι εξαιρετικά ξεχωριστό χωρίς ωστόσο να χρειάζεται να είναι κάτι πολύπλοκο και αυτή η Deep Dish Pizza είναι αυτό ακριβώς! Εδώ θα βρεις μια πολύ απλή εκδοχή της αλλά εσύ μπορείς να αυτοσχεδιάσεις  !

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

3/4 φλ. χλιαρό νερό

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1 πακέτο (2 1/4 κουτ.) στιγμιαία ξηρή μαγιά

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κουτ. αλάτι

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

deep

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ

Σπρέι μαγειρικής

2 κουταλιές της σούπας. καλαμπόκι

2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας

1 κουτ. ρίγανη

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

deep dish pizza

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό μπολ βάζεις χλιαρό νερό. Προσθέτεις τη ζάχαρη και ανακατεύεις για να διαλυθεί, στη συνέχεια προσθέτεις τη μαγιά και τα αφήνεις να καθίσει μέχρι να αφρίσει, περίπου 8 λεπτά.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, προσθέτεις το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι. Αναμειγνύεις το περιεχόμενο του  ενός μπολ με τα στερεά υλικά με ξύλινο κουτάλι έως ότου όλα τα υλικά να συνδυαστούν και να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη. Ζυμώστε μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και ελαφρώς κολλώδης, 5 λεπτά.

Φτιάχνεις μια σφιχτή μπάλα, την αφήνεις μέσα στο μπολ και καλύπτεις το μπολ με μια καθαρή πετσέτα. Το αφήνεις σε ένα ζεστό σημείο στην κουζίνα σας μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, για περίπου μιάμιση ώρα.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220° και λιπαίνεις ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι φούρνου με σπρέι μαγειρικής. Πασπαλίζεις με καλαμποκάλευρο σε όλο το κάτω μέρος του τηγανιού.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ισιώνεις απαλά τη ζύμη και την απλώνεις με έναν πλάστη (ή την τεντώνεις με τα χέρια σου) έως περίπου 12″ σε διάμετρο. Πιέζεις τη ζύμη στο τηγάνι και προς τα πάνω ώστε να καλύψει περιμετρικά τα πλαϊνά. Προσθέτεις το τυρί πάνω στη ζύμη, στη συνέχεια καλύπτεις με τη σάλτσα ντομάτας και ρίχνεις στο τη ρίγανη και την παρμεζάνα.

Ψήνεις έως ότου η κρούστα να είναι χρυσή και η σάλτσα αφρώδης, 20 λεπτά.

Όπως είπαμε και πριν, αυτή είναι μια απλή εκδοχή, μπορείς να προσθέσεις ό,τι υλικό τραβάει η όρεξή σου και ό,τι θα έβαζες και σε οποιαδήποτε άλλη πίτσα.

 

 

empty alt

Mukimono: Μια ιαπωνική τέχνη για τα μάτια σου μόνο

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Ο λόγος που πρέπει να λαχταράς μια μπριζόλα κόκκινη στο εσωτερικό της

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
empty alt

Deep Dish Pizza – η σπιτική πίτσα… στο τηγάνι

Πιο εύκολη από ποτέ, αυτή η εκδοχή της θα σε ενθουσιάσει
empty alt

Ψητά μπιφτέκια τόνου σε στιλ σαμόσα

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.
empty alt

Hot Dogs-Μούμιες – τρομακτικά νόστιμα και λαχταριστά

Για Halloween πάρτι ή σε ένα αφιέρωμα με τις αγαπημένες σας ταινίες
empty alt

Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κάντε τη διαφορά, με μια ανανεωμένη εκδοχή μιας κλασικής συνταγής
Back To Top