1. Αντί για γαλέτα, χρησιμοποίησε μουλιασμένο ψωμί: Μπορεί η γαλέτα να είναι η εύκολη λύση, αλλά το ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκια σου απίστευτα μαλακά.

1. Αντί για γαλέτα, χρησιμοποίησε μουλιασμένο ψωμί: Μπορεί η γαλέτα να είναι η εύκολη λύση, αλλά το ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκια σου απίστευτα μαλακά. Μούλιασε λοιπόν την ψίχα από λευκό ψωμί σε νερό και μούλιασέ την καλά. Και μετά στύψε το ψωμί με τα χέρια σου και στύψε το καλά. Μην ανησυχήσεις αν το ψωμί σχεδόν διαλυθεί στα χέρια σου – ούτως ή άλλως μετά θα το ανακατέψεις με άλλα υλικά.

2. Επένδυσε σε καλό μοσχαρίσιο κιμά: Αν έχεις βρει κάποιο κρεοπωλείο που εμπιστεύεσαι, μπορείς να συνδυάσεις μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, για πιο πολυδιάστατη γεύση. Διαφορετικά, αν ας πούμε αγοράζεις κιμά από το σουπερμάρκετ, είναι πιο ασφαλές να παραμείνεις στο μοσχαρίσιο. Για έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα και λίγο ψιλοκομμένο προσούτο.

3. Κράτα μικρό το μέγεθός τους: Αν έχουν μεγάλη επιφάνεια και μεγάλο όγκο, θα είναι πιο δύσκολο να ροδίσουν ομοιόμορφα και να τηγανιστούν καλά μέσα-έξω.

4. Μη διστάσεις να πειραματιστείς με τα μπαχαρικά: Οι «σταθερές» αξίες είναι η ρίγανη, το μαύρο πιπέρι, το μπούκοβο και το αλάτι. Στην πραγματικότητα όμως η επιλογή των μπαχαρικών είναι θέμα γούστου. Αν για παράδειγμα δεν τα θέλεις πολύ πικάντικα, μπορείς να παραλείψεις το μπούκοβο. Μπορείς, ακόμα, να αντικαταστήσεις τα ξερά μπαχαρικά με φρέσκα μυρωδικά όπως ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό.

empty alt

Ποπκόρν με σοκολάτα: πώς θα το φτιάξεις

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
empty alt

Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κάντε τη διαφορά, με μια ανανεωμένη εκδοχή μιας κλασικής συνταγής
empty alt

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής
empty alt

Λαχταριστά λευκά λαζάνια με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας χορτάσει απολαυστικά
Back To Top