1. Αντί για γαλέτα, χρησιμοποίησε μουλιασμένο ψωμί: Μπορεί η γαλέτα να είναι η εύκολη λύση, αλλά το ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκια σου απίστευτα μαλακά.

1. Αντί για γαλέτα, χρησιμοποίησε μουλιασμένο ψωμί: Μπορεί η γαλέτα να είναι η εύκολη λύση, αλλά το ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκια σου απίστευτα μαλακά. Μούλιασε λοιπόν την ψίχα από λευκό ψωμί σε νερό και μούλιασέ την καλά. Και μετά στύψε το ψωμί με τα χέρια σου και στύψε το καλά. Μην ανησυχήσεις αν το ψωμί σχεδόν διαλυθεί στα χέρια σου – ούτως ή άλλως μετά θα το ανακατέψεις με άλλα υλικά.

2. Επένδυσε σε καλό μοσχαρίσιο κιμά: Αν έχεις βρει κάποιο κρεοπωλείο που εμπιστεύεσαι, μπορείς να συνδυάσεις μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, για πιο πολυδιάστατη γεύση. Διαφορετικά, αν ας πούμε αγοράζεις κιμά από το σουπερμάρκετ, είναι πιο ασφαλές να παραμείνεις στο μοσχαρίσιο. Για έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα και λίγο ψιλοκομμένο προσούτο.

3. Κράτα μικρό το μέγεθός τους: Αν έχουν μεγάλη επιφάνεια και μεγάλο όγκο, θα είναι πιο δύσκολο να ροδίσουν ομοιόμορφα και να τηγανιστούν καλά μέσα-έξω.

4. Μη διστάσεις να πειραματιστείς με τα μπαχαρικά: Οι «σταθερές» αξίες είναι η ρίγανη, το μαύρο πιπέρι, το μπούκοβο και το αλάτι. Στην πραγματικότητα όμως η επιλογή των μπαχαρικών είναι θέμα γούστου. Αν για παράδειγμα δεν τα θέλεις πολύ πικάντικα, μπορείς να παραλείψεις το μπούκοβο. Μπορείς, ακόμα, να αντικαταστήσεις τα ξερά μπαχαρικά με φρέσκα μυρωδικά όπως ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό.

empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

Ποια μπαχαρικά ταιριάζουν περισσότερο στο ψητό κρέας;

Κάποιοι αλατοπιπερώνουν γενναιόδωρα το ψητό κρέας και το πνίγουν στο λεμόνι, ενώ άλλοι επενδύουν σε υλικά άριστης ποιότητας και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στα καρυκεύματα, ώστε να αφήσουν τη γεύση του κρέατος να αναδειχθεί.
empty alt

Πώς να καθαρίσετε και να φιλετάρετε ένα ψάρι

Όταν παρακολουθούμε εκπομπές ή ριάλιτι μαγειρικής ακόμα και οι πιο δύσκολες ή πολύπλοκες εργασίες μοιάζουν να γίνονται εύκολα και με φυσικό τρόπο.
empty alt

Αυτές τις γλυκιές μπάρες λεμονιού θα τις λατρέψεις

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Τα cupcakes αυτά είναι νόστιμα. Πολύ υγρά, με γευστικό συνδυασμό βανίλιας και ελαφρού εσπεριδοειδούς. Μια σπιτική βουτυρόκρεμα βανίλιας που αναζωογονεί ελαφριά, αλλά γλυκιά και βγάζει υπέροχα.
Back To Top