1. Αντί για γαλέτα, χρησιμοποίησε μουλιασμένο ψωμί: Μπορεί η γαλέτα να είναι η εύκολη λύση, αλλά το ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκια σου απίστευτα μαλακά.

1. Αντί για γαλέτα, χρησιμοποίησε μουλιασμένο ψωμί: Μπορεί η γαλέτα να είναι η εύκολη λύση, αλλά το ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκια σου απίστευτα μαλακά. Μούλιασε λοιπόν την ψίχα από λευκό ψωμί σε νερό και μούλιασέ την καλά. Και μετά στύψε το ψωμί με τα χέρια σου και στύψε το καλά. Μην ανησυχήσεις αν το ψωμί σχεδόν διαλυθεί στα χέρια σου – ούτως ή άλλως μετά θα το ανακατέψεις με άλλα υλικά.

2. Επένδυσε σε καλό μοσχαρίσιο κιμά: Αν έχεις βρει κάποιο κρεοπωλείο που εμπιστεύεσαι, μπορείς να συνδυάσεις μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, για πιο πολυδιάστατη γεύση. Διαφορετικά, αν ας πούμε αγοράζεις κιμά από το σουπερμάρκετ, είναι πιο ασφαλές να παραμείνεις στο μοσχαρίσιο. Για έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα και λίγο ψιλοκομμένο προσούτο.

3. Κράτα μικρό το μέγεθός τους: Αν έχουν μεγάλη επιφάνεια και μεγάλο όγκο, θα είναι πιο δύσκολο να ροδίσουν ομοιόμορφα και να τηγανιστούν καλά μέσα-έξω.

4. Μη διστάσεις να πειραματιστείς με τα μπαχαρικά: Οι «σταθερές» αξίες είναι η ρίγανη, το μαύρο πιπέρι, το μπούκοβο και το αλάτι. Στην πραγματικότητα όμως η επιλογή των μπαχαρικών είναι θέμα γούστου. Αν για παράδειγμα δεν τα θέλεις πολύ πικάντικα, μπορείς να παραλείψεις το μπούκοβο. Μπορείς, ακόμα, να αντικαταστήσεις τα ξερά μπαχαρικά με φρέσκα μυρωδικά όπως ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό.

empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

8 λόγοι που προτιμάμε τα μπουτάκια κοτόπουλου

Κάποιοι τα θεωρούν πιο ευτελή από το στήθος κοτόπουλου. Ωστόσο έχεις τουλάχιστον 8 λόγους να βάλεις στη διατροφή σου τα μπουτάκια κοτόπουλου.
empty alt

5 tips για να σταματήσεις να πετάς χαλασμένα λαχανικά και φρούτα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να επιστρέφεις σπίτι φορτωμένος με καταπράσινα, ολόδροσα λαχανικά και τίποτα πιο απελπιστικό από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σακούλες με σάπια τρόφιμα.
empty alt

Χειμερινή σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελών, ρόδι, αμύγδαλα και παρμεζάνα

Πριν από μια δεκαετία περίπου, τα λαχανάκια Βρυξελλών έκαναν μια τεράστια εμφάνιση και έγιναν δημοφιλή όχι μόνο στον οικιακό πάγκο της κουζίνας σου στο σπίτι, αλλά και στις κουζίνες εστιατορίων.
empty alt

Κηπουρική στην…κουζίνα!

  Για πολλούς ταλαντούχους μάγειρες, η χρήση βοτάνων αποτελεί ουσιαστικό μέρος της παρασκευής ενός γεύματος. Αλλά η καλλιέργεια των δικών σας βοτάνων, είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε έξω, είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε.
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Freeze! Το νέο παγωμένο ποτό λέγεται γρανίτα σανγκρία

Ανοίξατε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί αλλά δεν το ήπιατε όλο και τώρα αναρωτιέστε τι να κάνετε το υπόλοιπο ή πώς να αποθηκεύεστε; Το ερυθρό κρασί μπορείτε να παγώσετε -στην κατάψυξη- και να το μετατρέψετε σε μια εξαιρετική παγωμένη απόλαυση! Μπορείτε ακόμα να το βάλετε σε θήκες για […]
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με φιστίκια, λάιμ σος και νουντλς

Εύκολη, γρήγορη, απλή και πάνω απ’ όλα απολαυστική συνταγή
Back To Top