Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει!

Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.χ. αν ξυπνάς αχάραγα, ενώ παραμένει μία πολύ διαφορετική και αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα εκδοχή πρωινού σνακ.

Το glownut έκανε το ντεμπούτο του πριν μερικές μέρες στο κατάστημα Black Star Pastry του Σύδνεϊ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ φωτός Vivid , οπότε σύντομα να ξέρεις θα το συναντήσεις στο Instagram feed σου.

Ο δημιουργός του, Christopher Thé, είπε στη Daily Mail ότι η έμπνευση για το glownut του ήρθε ενώ βρισκόταν σε ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ πέρυσι.

«Σκεφτόμουν πώς να συνδυάσω το φαγητό με τα φώτα. Και μου ήρθε στο μυαλό κάτι που να φωσφορίζει. Και μόνο η σκέψη των ανθρώπων να τρώνε φαγητό που φωσφορίζει στο διάσημο φεστιβάλ Vivid, ήταν μία καταπληκτική πρόκληση στην οποία δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε».

glownut2

Το στοιχείο που φωσφορίζει στο ντόνατ είναι η επικάλυψη, η οποία σύμφωνα με τον Thé, φτιάχνεται από ένα συστατικό που περιέχει βιταμίνη Β. Το glownut περιχύνεται επίσης με γλάσο φτιαγμένο από yuzu, ένα εσπεριδοειδές που βρίσκεται σε Ιαπωνία, Κίνα και Κορέα, ενώ το ίδιο το ντόνατ περιγράφεται ως ένα brioche φτιαγμένο με τη μισή ποσότητα βουτύρου, που το κάνει πολύ πιο ελαφρύ και λιγότερο λιπαρό από το παραδοσιακό.

Το Black Star Pastry έγινε πέρυσι διάσημο χάρη στο strawberry watermelon cake του, που παραμένει ακόμα ένα από τα γλυκά που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Don’t forget #Melbourne we now accepting online pre orders

A post shared by B L A C K STAR P A S T R Y (@blackstarpastry) on

Το glownut μπορεί να μην είναι τόσο «κυριλέ», δεν αποκλείεται όμως να γίνει το επόμενο αγαπημένο γλυκό των Αυστραλών!

empty alt

Ο καφές προστατεύει απο τον καρκίνο του μαστού

Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.
empty alt

Μίνι οδηγός: ποια συνοδευτικά θέλουν ψυγείο και ποια όχι;

Όχι, δεν έχουν θέση όλα τα συνοδευτικά στο ψυγείο. Μάλιστα κάποια μπορεί να αλλοιωθούν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

7 tips για να μειώσεις τον όγκο των άπλυτων πιάτων

Αν σιχαίνεσαι το πλύσιμο των πιάτων, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι απλώς τα ξεπλένεις και τα βάζεις στο πλυντήριο, υπάρχουν τρόποι να περιορίσεις σημαντικά τον όγκο τους χωρίς να κάνεις… συμβιβασμούς στη μαγειρική σου, να καταφύγεις στο delivery ή στα σερβίτσια μίας χρήσης! Όπως είναι οι […]
empty alt

4 tips για να φτιάξεις νόστιμα κεφτεδάκια

1. Αντί για γαλέτα, χρησιμοποίησε μουλιασμένο ψωμί: Μπορεί η γαλέτα να είναι η εύκολη λύση, αλλά το ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκια σου απίστευτα μαλακά.
empty alt

Mojito time

Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι.
empty alt

Διεθνής Μέρα Ιρλανδικού Καφέ κι έχεις πολλούς λόγους να την τιμήσεις

Σε μια κρύα, υγρή μέρα το 1942 (ή για άλλους το 1943), κουρασμένοι ταξιδιώτες στο μικρό αεροδρόμιο Shannon στη νοτιοδυτική Ιρλανδία βρήκαν θαλπωρή στο εστιατόριο-καφέ του σεφ Joe Sheridan.
empty alt

Coffee time με ξυλάκια παγωτό

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια απόλαυση δύο σε ένα!
Back To Top