Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.

Αυτό το υγρό, ο συμπυκνωμένος, ζελατινώδης συνδυασμός πρωτεΐνης, λιπαρών, αλατιού, διαφόρων λαχανικών (π.χ. κρεμμύδι, καρότο), αλκοόλ και οποιουδήποτε άλλου υλικού χρησιμοποίησες για το μαγειρευτό σου, δεν πρέπει να καταλήξει στα σκουπίδια, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα για να απογειώσει το επόμενο γεύμα σου.

Με ποιον τρόπο; Αφού αδειάσει η κατσαρόλα από τα «κυρίως» υλικά (ας πούμε τα κομματάκια χοιρινού και τις πατάτες), αποθηκεύεις την υπόλοιπη σάλτσα στο ψυγείο, για να τη χρησιμοποιήσεις, ιδανικά την επόμενη μέρα, σε ένα πιλάφι, στις φακές ή στα φασόλια σου, τα οποία θα μαγειρέψεις μέσα σε αυτή τη σάλτσα, στη θέση του νερού ή του ζωμού που χρησιμοποιείς συνήθως.

Αν δεν έχει περισσέψει αρκετή σάλτσα μαγειρευτού κρέατος για όλες π.χ. τις φακές ή όλα τα φασόλια, προσθέτεις όσο νερό χρειαστεί. Μην ανησυχείς, αν αραιώσεις λίγο τη σάλτσα σου δεν θα χαθούν η γεύση και τα αρώματά της.

Προσοχή, όμως: μη σπεύσεις να προσθέσεις επιπλέον αλάτι και πιπέρι προτού δοκιμάσεις το φαγητό. Ίσως η σάλτσα να περιέχει ήδη αρκετά καρυκεύματα. Τέλος, αν δεν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις αμέσως, μπορείς να την αποθηκεύσεις για λίγες μέρες στο ψυγείο ή για μερικές εβδομάδες στην κατάψυξη, σημειώνοντας απέξω την ημερομηνία παρασκευής της.

empty alt

Ποπκόρν με σοκολάτα: πώς θα το φτιάξεις

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Ομελέτα με σπαράγγια και κρεμμύδι με κομμάτια πίτας τορτίγια

Ποιος είπε ότι οι ομελέτες είναι μόνο για πρωινό; Αυτό το χορτοφαγικό γεύμα είναι αρκετά πλούσιο για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό! Συστατικά 225 γρ.
empty alt

Λεμονάτο κοτόπουλο με πατάτες και φέτα στον φούρνο

Κάντε τη διαφορά, με μια ανανεωμένη εκδοχή μιας κλασικής συνταγής
empty alt

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής
empty alt

Λαχταριστά λευκά λαζάνια με κοτόπουλο και μανιτάρια

Μια υπέροχη συνταγή που θα σας χορτάσει απολαυστικά
Back To Top