Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.

Όπως θα κρατήσεις στο ψυγείο σου ένα ζωμό λαχανικών ή κρέατος, για να νοστιμίσεις τις σούπες σου αλλά και οποιοδήποτε πιάτο χρειάζεται ένα boost γεύσης, τον ίδιο ρόλο με το ζωμό μπορεί να παίξει και η σάλτσα που σου έχει περισσέψει από ένα μαγειρευτό κρέας.

Αυτό το υγρό, ο συμπυκνωμένος, ζελατινώδης συνδυασμός πρωτεΐνης, λιπαρών, αλατιού, διαφόρων λαχανικών (π.χ. κρεμμύδι, καρότο), αλκοόλ και οποιουδήποτε άλλου υλικού χρησιμοποίησες για το μαγειρευτό σου, δεν πρέπει να καταλήξει στα σκουπίδια, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα για να απογειώσει το επόμενο γεύμα σου.

Με ποιον τρόπο; Αφού αδειάσει η κατσαρόλα από τα «κυρίως» υλικά (ας πούμε τα κομματάκια χοιρινού και τις πατάτες), αποθηκεύεις την υπόλοιπη σάλτσα στο ψυγείο, για να τη χρησιμοποιήσεις, ιδανικά την επόμενη μέρα, σε ένα πιλάφι, στις φακές ή στα φασόλια σου, τα οποία θα μαγειρέψεις μέσα σε αυτή τη σάλτσα, στη θέση του νερού ή του ζωμού που χρησιμοποιείς συνήθως.

Αν δεν έχει περισσέψει αρκετή σάλτσα μαγειρευτού κρέατος για όλες π.χ. τις φακές ή όλα τα φασόλια, προσθέτεις όσο νερό χρειαστεί. Μην ανησυχείς, αν αραιώσεις λίγο τη σάλτσα σου δεν θα χαθούν η γεύση και τα αρώματά της.

Προσοχή, όμως: μη σπεύσεις να προσθέσεις επιπλέον αλάτι και πιπέρι προτού δοκιμάσεις το φαγητό. Ίσως η σάλτσα να περιέχει ήδη αρκετά καρυκεύματα. Τέλος, αν δεν σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις αμέσως, μπορείς να την αποθηκεύσεις για λίγες μέρες στο ψυγείο ή για μερικές εβδομάδες στην κατάψυξη, σημειώνοντας απέξω την ημερομηνία παρασκευής της.

empty alt

Νιώθετε κουρασμένοι; Φάτε μύδια!

Από το αβοκάντο έως το κέιλ και τα μούρα μέχρι το γκότζι μπέρι, η λίστα με τις υπερτροφές ολοένα και μεγαλώνει.
empty alt

Wagashi: Στην Ιαπωνία φτιάχνουν τα ομορφότερα γλυκά στον κόσμο!

Κάθε ένα από αυτά είναι ένα μικρό κομψοτέχνημα, που παίρνει το όνομά του από την ποίηση, από ιστορικά γεγονότα, ακόμα και από φυσικά αξιοθέατα.
empty alt

Οδηγός: Οι τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο

Το γεύμα είναι και στην εποχή μας ένα συνηθισμένο, αν και όχι πάντα πετυχημένο, πρελούδιο του έρωτα.
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα ροδάκινα και θα αφαιρέσεις το κουκούτσι τους

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις μαλακά για περισσότερο χρόνο τα σπιτικά cookies σου

Τα μαλακά, ζεστά cookies, κατευθείαν από το φούρνο, είναι πραγματικά ασυναγώνιστα. Δυστυχώς όμως σύντομα αρχίζουν να σκληραίνουν και να χάνουν την απολαυστική υφή τους (γιατί το ζητούμενο στα cookies, σε αντίθεση με άλλα μπισκότα, είναι να γίνουν μαλακά και όχι τραγανά).
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… φτιάχνεις μαρμελάδα!

Νόστιμη κι εύκολη μαρμελάδα λεμονιού για άρωμα καλοκαιριού όλο τον χρόνο
Back To Top