Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

0     

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

milk

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.

Για πόσο χρονικό διάστημα; Από 3 έως 6 μήνες, όπως ισχυρίζεται η Macdonald, μπορεί να παραμείνει ασφαλές για κατανάλωση και θρεπτικό όπως το φρέσκο γάλα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις όταν το βγάλεις από την κατάψυξη είναι να το αφήσεις στη συντήρηση να ξεπαγώσει και στη συνέχεια, πριν από την κατανάλωση, να το ανακινήσεις καλά, γιατί μπορεί να έχει γίνει διαχωρισμός υλικών.

Επιπλέον, αν αποφασίσεις να διατηρήσεις γάλα στην κατάψυξη, δεδομένου ότι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες διαστέλλεται όπως τα περισσότερα υγρά, άφησε ένα περιθώριο 2-3 εκ. από το καπάκι στο μπουκάλι όπου θα το αποθηκεύσεις, για να μην υπάρχει κίνδυνος να σπάσει.

Διατηρώντας γάλα στην κατάψυξη, θα διασφαλίσεις ότι θα υπάρχει πάντα ένα μπουκάλι στο σπίτι, ενώ παράλληλα μπορείς να κάνεις και οικονομία, αξιοποιώντας προσφορές που γίνονται, κατά καιρούς, σε οικογενειακές και πολλαπλές συσκευασίες.