Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού.


Αν πετύχει, θα γίνει πεντανόστιμο. Αν όχι, μπορεί να βγει τόσο στεγνό και άνοστο που θα θυμίζει… σόλα παπουτσιού. Ο λόγος για το ψητό στήθος κοτόπουλου που, όσο απλό κι αν ακούγεται, θέλει την τέχνη του. Μια μαρινάδα από αλάτι, μπίρα και ζάχαρη θα σου διασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο λόγος;

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός συστατικών μαλακώνει το κρέας, κλειδώνει στο εσωτερικό του την υγρασία και εμπλουτίζει τη γεύση του. Για την ακρίβεια, κάνει το κοτόπουλο διακριτικά αλμυρό, ελαφρώς γλυκό και με μια υποψία βύνης. Η παρακάτω συνταγή μαρινάδας, μάλιστα, περιέχει συστατικά που δεν λείπουν ποτέ από μια κουζίνα.

Το μοναδικό μειονέκτημα της όλης διαδικασίας; Είναι κάπως χρονοβόρα. Δηλαδή, θα χρειαστεί να τοποθετήσεις το κρέας στη μαρινάδα για τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το ψήσιμο.

Ιδού λοιπόν η συνταγή για τέλειο ψητό στήθος κοτόπουλου:
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
¼ φλιτζ. αλάτι
¼ φλιτζ. καστανή ζάχαρη (ή λευκή)
1 κ.σ. μπαχαρικά της επιλογής σου

-Αναμειγνύεις όλα τα υλικά και τα μοιράζεις σε τέσσερα σακουλάκια. Τοποθετείς στο εσωτερικό τους από ένα φιλέτο και τα κλείνεις αεροστεγώς. Τα βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (μπορείς να μαρινάρεις τα φιλέτα ακόμη και για μία ολόκληρη νύχτα: όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο).

-Πριν από το ψήσιμο, βγάζεις τα φιλέτα από τα σακουλάκια, πετάς τη μαρινάδα και αλείφεις το κρέας με λίγο λάδι ή βούτυρο. Τα ψήνεις για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αν προτιμάς να τα ψήσεις με την πέτσα τους, αυξάνεις το χρόνο ψησίματος στα 10-15 λεπτά ανά πλευρά.

empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το μπρόκολο;

Δεν έχει ούτε εξωτικό όνομα ούτε είναι πανάκριβο. Είναι ταπεινό, φτηνό αλλά και τόσο υγιεινό. Και να γιατί μιλάνε όλοι για το μπρόκολο! Διάβασε και θα πειστείς κι εσύ να το τρως.
empty alt

Μήπως κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος στη μαγειρική;

Αν δεν ζεσταίνεις ποτέ τις κατσαρόλες σου στο μάτι της κουζίνας προτού τις γεμίσεις με τα υλικά, η χαμηλή θερμοκρασία τους κατά το μαγείρεμα μπορεί να έχει ως συνέπεια: -Να μην τσιγαρίζεται αρκετά το κρέας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι σύνθετες γεύσεις και τα αρώματα που αναπτύσσονται κατά […]
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Αυτές τις γλυκιές μπάρες λεμονιού θα τις λατρέψεις

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα.
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
Back To Top