Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.

Το Dirt Cake μπορεί να μην ακούγεται ορεκτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο. Μια κρούστα Oreo καλύπτεται με ένα μείγμα πουτίγκας με τυρί κρέμα και στη συνέχεια πασπαλίζεται με περισσότερα Oreo για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση. Είναι ένα εύκολο επιδόρπιο χωρίς ψήσιμο που θα θέλαμε να το κρατούσαμε στα ψυγεία μας όλο το χρόνο. Αυτή η εκδοχή κέικ μοιάζει πολύ με το Dirt Pudding που φτιάχνεται σε ατομικά φλιτζάνια και πουτίγκα σοκολάτας.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

10 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ 40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 (400 γρ.) συσκευασία Oreos

4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

1 (100 γρ.) κουτί πουτίγκα βανίλιας στιγμής

1 1/2 κ.γ. κρύο γάλα

1 225 γρ.) τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 κουτ. ζάχαρη άχνη

1 φλ. κρέμα γάλακτος

dirt cak

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίστε τα Oreos σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε τα όλα εκτός από ¾ φλιτζάνι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να συγκρατείται. Ρίξτε το μείγμα σε ταψί 9″-x-9″ και τοποθετήστε το σε μια ομοιόμορφη στρώση.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το μείγμα πουτίγκας και το γάλα μέχρι να πήξει και μετά βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει.

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μην μείνουν σβώλοι.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.

Αναμείξτε την πουτίγκα στο μείγμα του τυριού κρέμα και μετά προσθέστε τη σαντιγί μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε το μείγμα πάνω από την κρούστα Oreo και απλώστε με μια σπάτουλα. Συμπληρώστε με το κρατημένο ¾ φλιτζάνι θρυμματισμένα Oreos.

Αφήστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 3 ώρες και μέχρι όλη τη νύχτα.

empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

Είναι το ψήσιμο γλυκών μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
empty alt

Το λάθος που κάνεις όταν τρως χωριάτικη σαλάτα

Η «βούτα» στη χωριάτικη σαλάτα με ένα κομμάτι αφράτο ψωμί είναι μία «αμαρτία» που όλοι μας έχουμε απολαύσει.
empty alt

Τέλεια ιδέα για δώρο (αλλά και για το σπίτι): αρωματισμένο αλάτι

Ένα από τα πιο οικονομικά και επιτυχημένα δώρα που μπορείς να κάνεις στους φίλους σου; Αρωματισμένο αλάτι, κλεισμένο σε γυάλινο βαζάκι.
empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

Πες μου τι ζώδιο είσαι, να σου πω ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό

Κι αν τα γούστα μας στο φαγητό καθορίζονται εν μέρει από το ζώδιό μας; Πάνω σε αυτή τη διασκεδαστική υπόθεση αναπτύσσεται το πρωτότυπο βιβλίο «Η γεύση των ζωδίων» (εκδ.
empty alt

Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό smoothie

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύουν πιο αργά.
empty alt

Τάρτα με εσπεριδοειδή – που φέρνει τα πάνω κάτω

Τα εσπεριδοειδή φρούτα αναδεικνύονται τέλεια μέσα από αυτό το όμορφο κι «ανάποδο» κέικ και θα σας ταξιδέψουν σε μια φθινοπωρινή πανδαισία αρωμάτων, γεύσεων και χρωμάτων.
Back To Top