Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του. Η καλή οργάνωση, δίνει περισσότερη διάρκεια ζωής στα τρόφιμα και κατ’ επέκταση κάνει οικονομία στο πορτοφόλι σας.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι τοποθετούν το γάλα στην πόρτα του ψυγείου κάτι που είναι λάθος καθώς έτσι μειώνεται στο μισό η διάρκεια ζωής του. Κι αυτό γιατί η πόρτα είναι στην πραγματικότητα το πιο ζεστό σημείο ενός ψυγείου τη στιγμή που το γάλα έχει ανάγκη τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Δείτε πώς θα κάνετε το ψυγείο σας λειτουργικό:

Τα κάτω συρτάρια:
Ωμά λαχανικά, σαλάτες και φρούτα- όχι όμως όλα μαζί καθώς κάποια φρούτα παράγουν ένα αέριο που επιταχύνει την ωρίμανση. Μη τοποθετείτε τα βότανα και τις πρασινάδες στο πίσω μέρος του ψυγείου γιατί μπορεί να παγώσουν πραγματικά.

Κάτω ράφια
Συσκευασμένα ωμά κρέατα και ψάρια- αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για τα νωπά τρόφιμα. Η αποθήκευση των ωμών τροφίμων είναι προτεινόμενη εδώ γιατί αν τα βάλετε ψηλότερα υπάρχει ο κίνδυνος να στάξουν σε άλλα τρόφιμα.

Μεσαία ράφια
Τα γαλακτοκομικά και τα αυγά –φροντίστε ώστε το γιαούρτι να είναι καλά κλεισμένο ώστε να διατηρηθεί η φρεσκάδα και να αποτραπεί η ανάπτυξη βακτηρίων.

Πάνω ράφια
Προ-μαγειρεμένα τρόφιμα – όπως τα αλλαντικά αλλά και τα φαγητά που περίσσεψαν.

Στην πόρτα
Τρόφιμα με φυσικά συντηρητικά- όπως οι χυμοί αλλά ποτέ το γάλα, το βούτυρο και το μαλακό τυρί. OK;

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

6 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρως μετά την ημερομηνία λήξης

Είπαμε να κάνεις οικονομία αλλά όχι κι έτσι βρε παιδί μου! Σίγουρα οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν σημαίνει ότι επειδή κάτι έχει λήξει πρέπει να το πετάξεις κατευθείαν.
empty alt

3 υλικά + 3 λεπτά είναι όλα όσα χρειάζεσαι για μια σπιτική ζεστή σοκολάτα!

Υπάρχουν άπειρες συνταγές ζεστής σοκολάτας, π.χ. με μπαχαρικά, κονιάκ και λικέρ, όμως μια πολύ απλή και εγγυημένα επιτυχημένη βασίζεται στην εξής απλή λογική: ανακατεύεις γάλα με την μπάρα σοκολάτας της επιλογής σου και προσθέτεις μαρσμέλοου.
empty alt

Καλώς ήρθες, μελιτζάνα!

Οι μελιτζάνες δεν γίνονται μόνο μπριάμ ή τηγανιτές ή ψητές. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι να τις απολαύσεις, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά και το άρωμά τους.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Strawberry fields forever

Ένα είναι το φρούτο σήμα-κατατεθέν αυτής της εποχής και μικροί και μεγάλοι τής έχουν αδυναμία! Η φράουλα (Fragaria ananassa) προέρχεται από την Ευρώπη τον 18ο αιώνα.
empty alt

Ψήνεσαι να δεις την μπάμια αλλιώς

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φαγητά του ελληνικού καλοκαιριού επιστρέφει ανανεωμένο και προσπαθεί να σε πείσει για τις gourmet χάρες του – επιπλέον, διαθέτει ένα σούπερ ωφέλιμο διατροφικό προφίλ.
Back To Top