Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του. Η καλή οργάνωση, δίνει περισσότερη διάρκεια ζωής στα τρόφιμα και κατ’ επέκταση κάνει οικονομία στο πορτοφόλι σας.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι τοποθετούν το γάλα στην πόρτα του ψυγείου κάτι που είναι λάθος καθώς έτσι μειώνεται στο μισό η διάρκεια ζωής του. Κι αυτό γιατί η πόρτα είναι στην πραγματικότητα το πιο ζεστό σημείο ενός ψυγείου τη στιγμή που το γάλα έχει ανάγκη τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Δείτε πώς θα κάνετε το ψυγείο σας λειτουργικό:

Τα κάτω συρτάρια:
Ωμά λαχανικά, σαλάτες και φρούτα- όχι όμως όλα μαζί καθώς κάποια φρούτα παράγουν ένα αέριο που επιταχύνει την ωρίμανση. Μη τοποθετείτε τα βότανα και τις πρασινάδες στο πίσω μέρος του ψυγείου γιατί μπορεί να παγώσουν πραγματικά.

Κάτω ράφια
Συσκευασμένα ωμά κρέατα και ψάρια- αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για τα νωπά τρόφιμα. Η αποθήκευση των ωμών τροφίμων είναι προτεινόμενη εδώ γιατί αν τα βάλετε ψηλότερα υπάρχει ο κίνδυνος να στάξουν σε άλλα τρόφιμα.

Μεσαία ράφια
Τα γαλακτοκομικά και τα αυγά –φροντίστε ώστε το γιαούρτι να είναι καλά κλεισμένο ώστε να διατηρηθεί η φρεσκάδα και να αποτραπεί η ανάπτυξη βακτηρίων.

Πάνω ράφια
Προ-μαγειρεμένα τρόφιμα – όπως τα αλλαντικά αλλά και τα φαγητά που περίσσεψαν.

Στην πόρτα
Τρόφιμα με φυσικά συντηρητικά- όπως οι χυμοί αλλά ποτέ το γάλα, το βούτυρο και το μαλακό τυρί. OK;

empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Τι συμβαίνει με το Καμαμπέρ;

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
empty alt

3 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις τις αντζούγιες

Λατρεύεις τις αντζούγιες; Ή, απλά, σου περίσσεψαν μερικές από μια άλλη συνταγή και δεν ξέρεις τι να τις κάνεις; Ακολουθούν τρεις μόνο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τις εντάξεις στη μαγειρική σου.
empty alt

Βρώσιμο γκλίτερ: πόσο ασφαλής είναι η νέα τάση στο Instagram;

Μια από τις πιο δυνατές αλλά και αμφιλεγόμενες τάσεις του 2018; Το βρώσιμο γκλίτερ, που διακοσμεί τα πάντα, από μπισκότα μέχρι πίτσες! Μπορούμε όμως να την υιοθετήσουμε άφοβα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
empty alt

Πώς καθαρίζω τη μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια μου; Και άλλες απορίες

Μπορεί να το αποφεύγουμε πριν από ένα ρομαντικό ραντεβού ή μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, λόγω της χαρακτηριστικής μυρωδιάς που αφήνει την οποία δεν εξουδετερώνει ούτε η πιο ισχυρή οδοντόκρεμα, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη μαγειρική μας χωρίς αυτό.
empty alt

7 διαφορετικοί τρόποι να μαγειρέψεις με αυγό

Πώς θα αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αυγά που θα σου περισσέψουν; Ή εκείνα που τελικά δεν θα βάψεις; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Carrot cake ή cheesecake – σημειώσατε χ

Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικές και υγιεινές βάφλες

Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.
Back To Top