Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του. Η καλή οργάνωση, δίνει περισσότερη διάρκεια ζωής στα τρόφιμα και κατ’ επέκταση κάνει οικονομία στο πορτοφόλι σας.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι τοποθετούν το γάλα στην πόρτα του ψυγείου κάτι που είναι λάθος καθώς έτσι μειώνεται στο μισό η διάρκεια ζωής του. Κι αυτό γιατί η πόρτα είναι στην πραγματικότητα το πιο ζεστό σημείο ενός ψυγείου τη στιγμή που το γάλα έχει ανάγκη τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Δείτε πώς θα κάνετε το ψυγείο σας λειτουργικό:

Τα κάτω συρτάρια:
Ωμά λαχανικά, σαλάτες και φρούτα- όχι όμως όλα μαζί καθώς κάποια φρούτα παράγουν ένα αέριο που επιταχύνει την ωρίμανση. Μη τοποθετείτε τα βότανα και τις πρασινάδες στο πίσω μέρος του ψυγείου γιατί μπορεί να παγώσουν πραγματικά.

Κάτω ράφια
Συσκευασμένα ωμά κρέατα και ψάρια- αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για τα νωπά τρόφιμα. Η αποθήκευση των ωμών τροφίμων είναι προτεινόμενη εδώ γιατί αν τα βάλετε ψηλότερα υπάρχει ο κίνδυνος να στάξουν σε άλλα τρόφιμα.

Μεσαία ράφια
Τα γαλακτοκομικά και τα αυγά –φροντίστε ώστε το γιαούρτι να είναι καλά κλεισμένο ώστε να διατηρηθεί η φρεσκάδα και να αποτραπεί η ανάπτυξη βακτηρίων.

Πάνω ράφια
Προ-μαγειρεμένα τρόφιμα – όπως τα αλλαντικά αλλά και τα φαγητά που περίσσεψαν.

Στην πόρτα
Τρόφιμα με φυσικά συντηρητικά- όπως οι χυμοί αλλά ποτέ το γάλα, το βούτυρο και το μαλακό τυρί. OK;

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top