Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση).

Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση). Στο ψυγείο σου υπάρχει μόνο κατσικίσιο ή πρόβειο γιαούρτι, που ναι μεν μπορεί να θεωρείς πιο υγιεινά και παραδοσιακά, αλλά καθώς η γεύση τους διαφέρει, σε κάνουν να αναρωτιέσαι: Πώς θα έβγαινε, ας πούμε, ένα τζατζίκι με πρόβειο γιαούρτι;

Οι συντάκτες του Cook’s Illustrated δοκίμασαν να χρησιμοποιήσουν κατσικίσιο και πρόβειο γιαούρτι σε συνταγές για κέικ με γιαούρτι, για παγωμένο γιαούρτι και για σος γιαουρτιού. Τα συμπεράσματά τους;

Στο κέικ, η γεύση του κατσικίσιου ή του πρόβειου γιαουρτιού δεν γινόταν αισθητή. Όταν όμως χρησιμοποιήθηκε πρόβειο γιαούρτι, η υφή του γλυκίσματος έγινε ελαφρώς πιο πλούσια και πιο υγρή, πιθανότατα λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς του σε λιπαρά, σε σχέση με τα άλλα δύο είδη γιαουρτιού.

Όμως στο παγωμένο γιαούρτι και τη σος γιαουρτιού η γεύση του κατσικίσιου ή του πρόβειου διακρινόταν έντονα.

Εν κατακλείδι, αν σου αρέσει η γεύση του κατσικίσιου και του πρόβειου γιαουρτιού, μη διστάσεις να τα χρησιμοποιήσεις στη θέση του αγελαδινού. Διαφορετικά, τουλάχιστον στο παγωμένο γιαούρτι και τις σος γιαουρτιού, καλύτερα να κινηθείς… εκ του ασφαλούς.

empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Ξεχάστε τα λαζάνια, τα manicotti είναι η νέα απόλαυση

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
empty alt

Λιμοντσέλο: Καλωσορίστε το καλοκαίρι με το πιο δροσερό ποτό

Πώς να φτιάξετε το δικό σας limoncello και να μεταφερθείτε νοερά στην Αμάλφι
empty alt

Γεμιστά κοχύλια αλά… σπανακόπιτα

Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!
Back To Top