Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση).

Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση). Στο ψυγείο σου υπάρχει μόνο κατσικίσιο ή πρόβειο γιαούρτι, που ναι μεν μπορεί να θεωρείς πιο υγιεινά και παραδοσιακά, αλλά καθώς η γεύση τους διαφέρει, σε κάνουν να αναρωτιέσαι: Πώς θα έβγαινε, ας πούμε, ένα τζατζίκι με πρόβειο γιαούρτι;

Οι συντάκτες του Cook’s Illustrated δοκίμασαν να χρησιμοποιήσουν κατσικίσιο και πρόβειο γιαούρτι σε συνταγές για κέικ με γιαούρτι, για παγωμένο γιαούρτι και για σος γιαουρτιού. Τα συμπεράσματά τους;

Στο κέικ, η γεύση του κατσικίσιου ή του πρόβειου γιαουρτιού δεν γινόταν αισθητή. Όταν όμως χρησιμοποιήθηκε πρόβειο γιαούρτι, η υφή του γλυκίσματος έγινε ελαφρώς πιο πλούσια και πιο υγρή, πιθανότατα λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς του σε λιπαρά, σε σχέση με τα άλλα δύο είδη γιαουρτιού.

Όμως στο παγωμένο γιαούρτι και τη σος γιαουρτιού η γεύση του κατσικίσιου ή του πρόβειου διακρινόταν έντονα.

Εν κατακλείδι, αν σου αρέσει η γεύση του κατσικίσιου και του πρόβειου γιαουρτιού, μη διστάσεις να τα χρησιμοποιήσεις στη θέση του αγελαδινού. Διαφορετικά, τουλάχιστον στο παγωμένο γιαούρτι και τις σος γιαουρτιού, καλύτερα να κινηθείς… εκ του ασφαλούς.

empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Το υλικό που θα απογειώσει τα λαχανικά που ψήνεις στο φούρνο

Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να...
empty alt

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξεις χυμό μήλου (χωρίς αποχυμωτή!)

Τα οφέλη ενός φυσικού χυμού μήλου είναι αναντικατάστατα, όμως η διαδικασία παρασκευής του χρονοβόρα και κοπιαστική. Εκτός αν υπάρχει στο σπίτι ένας από εκείνους τους σύγχρονους αποχυμωτές, που τα κάνουν όλα γρήγορα, καθαρά και συμφέρουν.
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Ροδόνερο: ποιες είναι οι χρήσεις του στη ζαχαροπλαστική;

Το ροδόνερο, το απόσταγμα του άνθους του τριανταφύλλου, χρησιμοποιείται κυρίως σε γλυκές συνταγές εξ Ανατολής, όπως στο λουκούμι και στον μπακλαβά, αλλά μπορεί άνετα να προστεθεί και σε κέικ, κουλουράκια, πουτίγκες ρυζιού και στο παγωτό.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
Back To Top