Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση).

Ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μια συνταγή με σος γιαουρτιού, αλλά ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι σου έχει τελειώσει το στραγγιστό αγελαδινό (ή πιο εύκολη και ασφαλής λύση). Στο ψυγείο σου υπάρχει μόνο κατσικίσιο ή πρόβειο γιαούρτι, που ναι μεν μπορεί να θεωρείς πιο υγιεινά και παραδοσιακά, αλλά καθώς η γεύση τους διαφέρει, σε κάνουν να αναρωτιέσαι: Πώς θα έβγαινε, ας πούμε, ένα τζατζίκι με πρόβειο γιαούρτι;

Οι συντάκτες του Cook’s Illustrated δοκίμασαν να χρησιμοποιήσουν κατσικίσιο και πρόβειο γιαούρτι σε συνταγές για κέικ με γιαούρτι, για παγωμένο γιαούρτι και για σος γιαουρτιού. Τα συμπεράσματά τους;

Στο κέικ, η γεύση του κατσικίσιου ή του πρόβειου γιαουρτιού δεν γινόταν αισθητή. Όταν όμως χρησιμοποιήθηκε πρόβειο γιαούρτι, η υφή του γλυκίσματος έγινε ελαφρώς πιο πλούσια και πιο υγρή, πιθανότατα λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς του σε λιπαρά, σε σχέση με τα άλλα δύο είδη γιαουρτιού.

Όμως στο παγωμένο γιαούρτι και τη σος γιαουρτιού η γεύση του κατσικίσιου ή του πρόβειου διακρινόταν έντονα.

Εν κατακλείδι, αν σου αρέσει η γεύση του κατσικίσιου και του πρόβειου γιαουρτιού, μη διστάσεις να τα χρησιμοποιήσεις στη θέση του αγελαδινού. Διαφορετικά, τουλάχιστον στο παγωμένο γιαούρτι και τις σος γιαουρτιού, καλύτερα να κινηθείς… εκ του ασφαλούς.

empty alt

Νηστεία: Πόσο καλό μας κάνει αν διαρκέσει μόνο λίγες μέρες;

Πολλοί από εμάς, αποφασίζουμε να νηστέψουμε μόνο τη Μεγάλη Βδομάδα- κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να τρώνε κανονικά κρέας, και δικαίωμα του καθενός να βιώσει με τον δικό του τρόπο τη Μεγάλη Εβδομάδα.
empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

Πόση ώρα πρέπει να αφήσω το νερό με τον καφέ στην πρέσα γαλλικού;

Αν χρησιμοποιείς χειροκίνητη πρέσα γαλλικού καφέ, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην αφήσεις αρκετή ώρα το νερό με τον καφέ, με συνέπεια ο καφές σου να βγει «νερουλός», ή να το αφήσεις υπερβολικά πολλή ώρα, με αποτέλεσμα ο καφές σου να αποκτήσει πικρή γεύση.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τζιν με τόνικ στο σπίτι

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Μπέικον + αβοκάντο = βόμβα απόλαυσης

Ποτέ το γουακαμόλε δεν βρήκε πιο ταιριαστό συνδυασμό
Back To Top