Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.

 

Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

αλάτι

1 κιλό μακαρόνια

2 φλ. σάλτσα πίτσας

2 φλ. μοτσαρέλα, χωρισμένη

1 φλ. Παρμεζάνα, χωρισμένη

1/4 φλ. μίνι πεπερόνι μέσα, και άλλα τόσα για επικάλυψη

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/4 φλ. ελιές

1 κουτ. ρίγανη

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

pizzaspa2

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα μακαρόνια μέχρι να παραμείνουν αρκετά al dente, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίστε και ρίξτε ξανά στην κατσαρόλα.

Προσθέστε τη σάλτσα πίτσας (έτοιμη σάλτσα ντομάτας ή φρεσκοτριμμένη ντομάτα με μυρωδικά), 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, πεπερόνι, πιπεριά, ελιές και ρίγανη. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί. Επικαλύψτε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα και προσθέστε μίνι πεπερόνι σε μια στρώση επικάλυψης. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και αρχίζει να γίνεται χρυσό στην κορυφή, περίπου 30 λεπτά. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

 

Εναλλακτικές: Μπορείτε να δοκιμάσετε με τον ίδιο περίπου τρόπο και με τις άλλες αγαπημένες σας εκδοχές ζυμαρικών, με άσπρη σάλτσα, 4 τυριά, καρμπονάρα, ή ακόμα και με κεφτεδάκια… ή σάλτσα με κιμά… Αντί για σπαγγέτι μπορείτε να δοκιμάσετε και με άλλα ζυμαρικά, όπως πένες ή βίδες…

Επιπλέον μπορείτε να παίξετε και με τα υπόλοιπα υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις. Να προσθέσετε μανιτάρια, άλλα είδη τυριών και αλλαντικών, κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδι ή ακόμα και ανανά ή αντζούγιες… με λίγα λόγια ό,τι τραβάει η όρεξή σας ή η όρεξη των παιδιών!

 

empty alt

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη...
empty alt

Για πόσο χρόνο διατηρείται φρέσκο το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να περισσέψει κρασί από ένα δείπνο, να το δοκιμάσεις μερικές ημέρες αργότερα και να απογοητευτείς τόσο, ώστε να αναρωτηθείς αν είναι το ίδιο με εκείνο που είχες πιει το πρώτο βράδυ.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε

Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Welcome to the dark side of brownies

Αυτά τα απολαυστικά brownies ενισχύουν τη γεύση της μαύρης σοκολάτας με την προσθήκη μελάσας και σκόνης κακάου.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
Back To Top