Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.

 

Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

αλάτι

1 κιλό μακαρόνια

2 φλ. σάλτσα πίτσας

2 φλ. μοτσαρέλα, χωρισμένη

1 φλ. Παρμεζάνα, χωρισμένη

1/4 φλ. μίνι πεπερόνι μέσα, και άλλα τόσα για επικάλυψη

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/4 φλ. ελιές

1 κουτ. ρίγανη

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

pizzaspa2

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα μακαρόνια μέχρι να παραμείνουν αρκετά al dente, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίστε και ρίξτε ξανά στην κατσαρόλα.

Προσθέστε τη σάλτσα πίτσας (έτοιμη σάλτσα ντομάτας ή φρεσκοτριμμένη ντομάτα με μυρωδικά), 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, πεπερόνι, πιπεριά, ελιές και ρίγανη. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί. Επικαλύψτε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα και προσθέστε μίνι πεπερόνι σε μια στρώση επικάλυψης. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και αρχίζει να γίνεται χρυσό στην κορυφή, περίπου 30 λεπτά. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

 

Εναλλακτικές: Μπορείτε να δοκιμάσετε με τον ίδιο περίπου τρόπο και με τις άλλες αγαπημένες σας εκδοχές ζυμαρικών, με άσπρη σάλτσα, 4 τυριά, καρμπονάρα, ή ακόμα και με κεφτεδάκια… ή σάλτσα με κιμά… Αντί για σπαγγέτι μπορείτε να δοκιμάσετε και με άλλα ζυμαρικά, όπως πένες ή βίδες…

Επιπλέον μπορείτε να παίξετε και με τα υπόλοιπα υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις. Να προσθέσετε μανιτάρια, άλλα είδη τυριών και αλλαντικών, κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδι ή ακόμα και ανανά ή αντζούγιες… με λίγα λόγια ό,τι τραβάει η όρεξή σας ή η όρεξη των παιδιών!

 

empty alt

Η μία και μοναδική οδηγία που πρέπει να ακολουθείς σε όλες τις συνταγές

Κάθε συνταγή είναι μοναδική, για όλες όμως, ή τουλάχιστον για όσες περιλαμβάνουν μαγείρεμα, πρέπει να έχεις υπόψη σου τον εξής κανόνα: Δεν χρειάζεται να ακολουθήσεις πιστά τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, αρκεί να καταλάβεις ότι το φαγητό είναι έτοιμο σύμφωνα με την περιγραφή της συνταγής.
empty alt

Τι συμβαίνει με το Καμαμπέρ;

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
empty alt

ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ

Aν και η καλλιέργεια της πατάτας, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε στη Νάξο από τα τέλη του 18ου αιώνα, μόνο στα 1830 η καλλιέργειά της πήρε μεγάλη εξάπλωση στην πεδινή Νάξο και αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα…  συνέχεια
empty alt

Βρώσιμο γκλίτερ: πόσο ασφαλής είναι η νέα τάση στο Instagram;

Μια από τις πιο δυνατές αλλά και αμφιλεγόμενες τάσεις του 2018; Το βρώσιμο γκλίτερ, που διακοσμεί τα πάντα, από μπισκότα μέχρι πίτσες! Μπορούμε όμως να την υιοθετήσουμε άφοβα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το μπορς και πώς να το φτιάξεις

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) όπως διαβάζουμε στη Wikipedia.org είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν...
empty alt

Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και καρύδα

Γνωστή ως Tom Kha Ghai, αυτή η σούπα καρύδας είναι από αυτές που πάντα μας ανοίγει την όρεξη και μας ζεσταίνει με ένα αρωματικό γευστικό ταξίδι.
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
empty alt

Δροσερή σαλάτα με σπανάκι, φράουλες, αβοκάντο & καρύδια

Πάρτε μια γεύση καλοκαιριού με αυτή την υπέροχη σαλάτα
Back To Top