Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.

 

Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

αλάτι

1 κιλό μακαρόνια

2 φλ. σάλτσα πίτσας

2 φλ. μοτσαρέλα, χωρισμένη

1 φλ. Παρμεζάνα, χωρισμένη

1/4 φλ. μίνι πεπερόνι μέσα, και άλλα τόσα για επικάλυψη

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/4 φλ. ελιές

1 κουτ. ρίγανη

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

pizzaspa2

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα μακαρόνια μέχρι να παραμείνουν αρκετά al dente, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίστε και ρίξτε ξανά στην κατσαρόλα.

Προσθέστε τη σάλτσα πίτσας (έτοιμη σάλτσα ντομάτας ή φρεσκοτριμμένη ντομάτα με μυρωδικά), 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, πεπερόνι, πιπεριά, ελιές και ρίγανη. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί. Επικαλύψτε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα και προσθέστε μίνι πεπερόνι σε μια στρώση επικάλυψης. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και αρχίζει να γίνεται χρυσό στην κορυφή, περίπου 30 λεπτά. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

 

Εναλλακτικές: Μπορείτε να δοκιμάσετε με τον ίδιο περίπου τρόπο και με τις άλλες αγαπημένες σας εκδοχές ζυμαρικών, με άσπρη σάλτσα, 4 τυριά, καρμπονάρα, ή ακόμα και με κεφτεδάκια… ή σάλτσα με κιμά… Αντί για σπαγγέτι μπορείτε να δοκιμάσετε και με άλλα ζυμαρικά, όπως πένες ή βίδες…

Επιπλέον μπορείτε να παίξετε και με τα υπόλοιπα υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις. Να προσθέσετε μανιτάρια, άλλα είδη τυριών και αλλαντικών, κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδι ή ακόμα και ανανά ή αντζούγιες… με λίγα λόγια ό,τι τραβάει η όρεξή σας ή η όρεξη των παιδιών!

 

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Ο σεφ της Ριάνα αποκαλύπτει τι τρώει μια ντίβα!

Ανάμεσα σε βραβεία Grammy, συναυλίες, ηχογραφήσεις, ταξίδια, η Ριάνα συνεχώς εκπλήσσει τους πάντες με την όρεξη που δείχνει για νέες προκλήσεις.
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Κολοκύθι: η λέξη κλειδί για να φτιάξεις την πιο καλοκαιρινή εκδοχή της mini pizza

  Όταν ακούς τη λέξη πίτσα αρχίζουν αυτόματα να εκκρίνονται (και να εκρήγνυνται) ορμόνες απόλαυσης και ευχαρίστησης, ταυτόχρονα όμως όταν είναι καλοκαίρι παράλληλα με την ευχαρίστηση συχνά πάει χέρι χέρι και η ενοχή και οι τύψεις για τη διατροφή και τη δίαιτα.
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

Κεφτεδάκια ή μπουκιές κοτόπουλου με πικάντικο άρωμα

Αν θέλετε να δώσετε έξτρα άρωμα και σούπερ γεύση στα συνηθισμένα δείπνα με κοτόπουλο, μην ψάχνετε άλλο.
empty alt

Xmas spirit με χριστουγεννιάτικες Margaritas

Γιορτές χωρίς εορταστικά κοκτέιλ δεν γίνονται. Αφεθείτε στη λάμψη των ημερών και μπείτε σε xmas spirit με μια πολύ χριστουγεννιάτικη εκδοχή των αγαπημένων margaritas.
Back To Top