Όταν ψάχνετε για κάτι παρηγορητικό και με υδατάνθρακες, τίποτα δεν ταιριάζει στην περιγραφή αυτή περισσότερο από μια καλή καρμπονάρα.

Όταν ψάχνετε για κάτι παρηγορητικό και με υδατάνθρακες, τίποτα δεν ταιριάζει στην περιγραφή αυτή περισσότερο από μια καλή καρμπονάρα. Αυτή η εκδοχή προσθέτει λίγη πρωτεΐνη μέσω σοταρισμένου στήθους κοτόπουλου, καθιστώντας την το τέλειο γρήγορο και εύκολο δείπνο της εβδομάδας. Δεν υπάρχουν φετουτσίνι στο ντουλάπι σας; Σπαγγέτι, μπουκατίνι, λιγκουίνι ή φιογκάκια θα ήταν όλα επίσης υπέροχα. Καλή απόλαυση!

YΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. φετουτσίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας

4 φέτες μπέικον

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο χωρίς πέτσα, κομμένο σε λωρίδες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

3/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

1/3 φλ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερο για γαρνίρισμα

chcarbr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και επιστρέψτε στην κατσαρόλα τα στραγγισμένα ζυμαρικά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό, 2 με 3 λεπτά ακόμη. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και στραγγίστε το μισό λίπος στο τηγάνι.

Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αυξήστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή. Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και μαγειρέψτε, γυρίστε πλευρές, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 10 λεπτά.

Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και επιστρέψτε το μπέικον στο τηγάνι. Ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.

Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν, στη συνέχεια προσθέστε μερικές κουταλιές νερό ζυμαρικών μέχρι να γίνει κρεμώδες. (Προσθέστε περισσότερο νερό ζυμαρικών από μια κουταλιά της σούπας, όπως είναι απαραίτητο.)

Γαρνίρετε με παρμεζάνα και μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

Tips για να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις.
empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Μπρόκολο και κουνουπίδι σε γευστικές comfort food εκδοχές

Ίσως στο άκουσμα των λέξεων κουνουπίδι και μπρόκολο να σκέφτεσαι μόνο υγιεινές συνταγές αδυνατίσματος με τα δύο αυτά λαχανικά να σερβίρονται βραστά ή στον ατμό ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στο γκριλ αλλά πάντα σκέτα! Όχι πια! Ακόμα κι αν είσαι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής (που και […]
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.
Back To Top