Όταν ψάχνετε για κάτι παρηγορητικό και με υδατάνθρακες, τίποτα δεν ταιριάζει στην περιγραφή αυτή περισσότερο από μια καλή καρμπονάρα.

Όταν ψάχνετε για κάτι παρηγορητικό και με υδατάνθρακες, τίποτα δεν ταιριάζει στην περιγραφή αυτή περισσότερο από μια καλή καρμπονάρα. Αυτή η εκδοχή προσθέτει λίγη πρωτεΐνη μέσω σοταρισμένου στήθους κοτόπουλου, καθιστώντας την το τέλειο γρήγορο και εύκολο δείπνο της εβδομάδας. Δεν υπάρχουν φετουτσίνι στο ντουλάπι σας; Σπαγγέτι, μπουκατίνι, λιγκουίνι ή φιογκάκια θα ήταν όλα επίσης υπέροχα. Καλή απόλαυση!

YΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. φετουτσίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας

4 φέτες μπέικον

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο χωρίς πέτσα, κομμένο σε λωρίδες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

3/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

1/3 φλ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερο για γαρνίρισμα

chcarbr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και επιστρέψτε στην κατσαρόλα τα στραγγισμένα ζυμαρικά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό, 2 με 3 λεπτά ακόμη. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και στραγγίστε το μισό λίπος στο τηγάνι.

Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αυξήστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή. Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και μαγειρέψτε, γυρίστε πλευρές, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 10 λεπτά.

Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και επιστρέψτε το μπέικον στο τηγάνι. Ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.

Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν, στη συνέχεια προσθέστε μερικές κουταλιές νερό ζυμαρικών μέχρι να γίνει κρεμώδες. (Προσθέστε περισσότερο νερό ζυμαρικών από μια κουταλιά της σούπας, όπως είναι απαραίτητο.)

Γαρνίρετε με παρμεζάνα και μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

empty alt

Ιδού τι να μαγειρέψετε στο πρώτο ραντεβού!

Τα πρώτα στάδια των ραντεβού, εκτός από συναρπαστικά συναισθήματα, κρύβουν άφθονο στρες, ανυπομονησία και κρυφές προσμονές. Κατά το στάδιο της γνωριμίας, το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί όχι μόνο φέρνει κοντά το ζευγάρι αλλά και γιατί πολύ απλά ο έρωτας (ναι, είναι κλισέ), περνάει και από το...
empty alt

Ξαναπαγωμένο παγωτό, αυτή η μάστιγα

Μόλις ο καιρός ζεσταίνει, η κίνηση γίνεται σχεδόν αυτόματα: Σκύβεις πάνω από το ψυγείο με τα παγωτά και χαζεύεις μέχρι να εντοπίσεις αυτό που θα σου κάνει εντύπωση.
empty alt

Ένας Αμερικανός σεφ υποστηρίζει ότι πρέπει να τρώμε ακόμα και τους σπόρους του μήλου

Μπορεί η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» να μην αναφέρεται, απαραίτητα, σε όλα τα μέρη του φρούτου, ωστόσο ο Αμερικανός σεφ Marco Canora, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στη Νέα Υόρκη και βραβευμένος ως ο καλύτερος σεφ της Νέας Υόρκης (2017 James Beard Award) […]
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

Οδηγός: φτιάξε σπιτικό ξινολάχανο, βήμα βήμα

Στην κεντρική Ευρώπη, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα, συχνά παίζει ως συνοδευτικό στο κρέας και το κοτόπουλο το λάχανο τουρσί ή ξινολάχανο ή sauerkraut.
empty alt

Celery time – ή τι λες για έναν χυμό σέλερι;

Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία σου
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
Back To Top