Όταν ψάχνετε για κάτι παρηγορητικό και με υδατάνθρακες, τίποτα δεν ταιριάζει στην περιγραφή αυτή περισσότερο από μια καλή καρμπονάρα.

Όταν ψάχνετε για κάτι παρηγορητικό και με υδατάνθρακες, τίποτα δεν ταιριάζει στην περιγραφή αυτή περισσότερο από μια καλή καρμπονάρα. Αυτή η εκδοχή προσθέτει λίγη πρωτεΐνη μέσω σοταρισμένου στήθους κοτόπουλου, καθιστώντας την το τέλειο γρήγορο και εύκολο δείπνο της εβδομάδας. Δεν υπάρχουν φετουτσίνι στο ντουλάπι σας; Σπαγγέτι, μπουκατίνι, λιγκουίνι ή φιογκάκια θα ήταν όλα επίσης υπέροχα. Καλή απόλαυση!

YΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. φετουτσίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας

4 φέτες μπέικον

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο χωρίς πέτσα, κομμένο σε λωρίδες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

3/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

1/3 φλ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερο για γαρνίρισμα

chcarbr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και επιστρέψτε στην κατσαρόλα τα στραγγισμένα ζυμαρικά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό, 2 με 3 λεπτά ακόμη. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και στραγγίστε το μισό λίπος στο τηγάνι.

Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αυξήστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή. Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και μαγειρέψτε, γυρίστε πλευρές, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 10 λεπτά.

Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και επιστρέψτε το μπέικον στο τηγάνι. Ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε μαγειρεμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.

Ρίξτε το μείγμα αυγών πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν, στη συνέχεια προσθέστε μερικές κουταλιές νερό ζυμαρικών μέχρι να γίνει κρεμώδες. (Προσθέστε περισσότερο νερό ζυμαρικών από μια κουταλιά της σούπας, όπως είναι απαραίτητο.)

Γαρνίρετε με παρμεζάνα και μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

empty alt

Ξέρετε να χρησιμοποιείτε σωστά τα φρούτα;

  Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά στη γεύση, τη διάρκεια ζωής και την θρεπτικά αξία των φρούτων δείτε ποια είναι τα μυστικά τους.
empty alt

Τι ενώνει το τυρί με το κρασί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του.Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Το πλατό με πίκλες λαχανικών που θα κλέψει την παράσταση στο εορταστικό τραπέζι!

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι...
empty alt

Αυτά είναι τα υγιεινά διατροφικά μυστικά των σταρ

Το φαγητό πολλοί αγάπησαν, το υγιεινό διαιτολόγιο ελάχιστοι! Σε αυτή τη κατηγορία, ανήκουν και αρκετοί σελέμπριτι – οι θυσίες στο χώρο τους είναι μνημειώδεις-, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών διατροφολόγων ή personal trainers και μαγείρων, ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
empty alt

7 tips για να μειώσεις τον όγκο των άπλυτων πιάτων

Αν σιχαίνεσαι το πλύσιμο των πιάτων, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι απλώς τα ξεπλένεις και τα βάζεις στο πλυντήριο, υπάρχουν τρόποι να περιορίσεις σημαντικά τον όγκο τους χωρίς να κάνεις… συμβιβασμούς στη μαγειρική σου, να καταφύγεις στο delivery ή στα σερβίτσια μίας χρήσης! Όπως είναι οι […]
empty alt

O σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνεις το ρύζι

Μπορείς να ξαναζεστάνεις άνετα ένα γεύμα με ρύζι που έχει περισσέψει; Εξαρτάται από το πόσος χρόνος έχει μεσολαβήσει από τότε που μαγειρεύτηκε.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
Back To Top