Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος. Φροντίστε να την πιέσετε στην κορυφή του ταψιού σας γιατί συρρικνώνεται καθώς ψήνεται. Η γέμιση είναι ελαφριά, ελαφρώς ξινή και αρκετά γλυκιά. Όσο για τα φρούτα, χρησιμοποιήστε φρούτα εποχής και επιλέξτε τα αγαπημένα σας! Το φθινόπωρο δοκιμάστε την εκδοχή της τάρτας με μήλο!

ΥΛΙΚΑ

10 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κουτ. αλάτι

10 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

1/2 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 κουτ. κρέμα γάλακτος

1 (8 ουγκιές) τυρί μασκαρπόνε

4 ουγκιές τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 φλ. ζάχαρη άχνη

Χυμός 1/2 λεμονιού

1/2 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

1 φλ. μισές φράουλες

1 φλ. βατόμουρα

1 φλ. σμέουρα

2 μανταρίνια

1/3 φλ. βατόμουρα

1/4 φλ. βερίκοκα κομμένα σε φέτες

(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ακτινίδιο ή κεράσι – ακόμα και σταφύλι)

glikoa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάξτε την κρούστα: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε λιωμένο βούτυρο και εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Πιέστε το μείγμα σε ένα ταψί τάρτας 10″ με αποσπώμενο πάτο, πιέζοντας τη ζύμη μέχρι να υπερκαλύψει τις πλευρές και μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.

Τρυπήστε το όλο με ένα πιρούνι και ψήστε μέχρι να ροδίσει, 20 με 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Φτιάξτε γέμιση: Σε ένα μεσαίο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπήστε την κρέμα μέχρι γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μασκαρπόνε και το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε ζάχαρη άχνη, χυμό λεμονιού και εκχύλισμα αμυγδάλου και χτυπήστε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι. Ενώστε με την κρέμα γάλακτος.

Απλώνουμε γέμιση πάνω από την κρύα κρούστα και τακτοποιούμε φρέσκα φρούτα από πάνω.

Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, 2 ώρες.

empty alt

Πώς να οργανώσετε το ψυγείο, ώστε να διαρκούν περισσότερο τα τρόφιμα

Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε- για την ακρίβεια, χάνονται πρόωρα τα τρόφιμα! Ο λόγος για το ψυγείο καθώς όπως φαίνεται, παίζει σημαντικό ρόλο το πώς και το πού τοποθετούμε τα φαγώσιμα στα ράφια του.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Μακαρόνια με κιμά… στον φούρνο

Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

Πώς να φτιάξετε σπιτικά σοκολατένια αβγά και πασχαλινά λαγουδάκια

Τα σοκολατένια λαγουδάκια και τα σοκολατένια αβγά του Πάσχα είναι μια νέα γλυκιά παράδοση. Αλλά τα σπιτικά σοκολατένια λαγουδάκια είναι πολύ πιο ευχάριστα και είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν.
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
Back To Top