Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού. Απόλαυσέ τες με βατόμουρα, μπανάνες ή τσιπ σοκολάτας ή, ακόμα και σκέτες αν αυτό έτσι τις προτιμάς – είναι υπέροχες όπως και να τις βάλεις στο πιάτο! Χαμηλή φωτιά και αργό μαγείρεμα είναι το μυστικό της επιτυχίας του παιχνιδιού εδώ: είναι πολύ πλούσιες τηγανίτες, οπότε διατήρησε τη φωτιά χαμηλή και φρόντισε να τις μαγειρέψετε για τουλάχιστον 3 λεπτά ανά πλευρά για να επιτύχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

Λάβε υπόψη ότι λόγω της περιεκτικότητας σε λιπαρά των αβοκάντο, αυτές οι τηγανίτες θα είναι λίγο πιο πυκνές και πιο πικάντικες από την κλασική εκδοχή τους! Για να μειώσεις την υγρασία αυτών των τηγανιτών, παράλειψε το μαγείρεμα των βατόμουρων και απλώς ρίξε τα στο πάνω μέρος της στοίβας σας κατά τη διάρκεια της κάλυψής τους.

 

ΥΛΙΚΑ

10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλ. αλάτι

1 μικρό αβοκάντο

1 κουτ. χυμός λάιμ

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουτ. γλ. ξύσμα λάιμ

2/3 φλ. γάλα (ή βουτυρόγαλα ή ξινόγαλα)

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Βούτυρο, για τηγάνι και για σερβίρισμα

1/2 φλ. βατόμουρα, συν περισσότερα για σερβίρισμα

Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα

panc2

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι.

Σε ένα μεσαίο μπολ, λιώνεις το αβοκάντο με χυμό λάιμ με ένα πιρούνι μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάς ελαφρά το μέλι, το ξύσμα λάιμ και το γάλα. Προσθέτεις αυγά και βανίλια και χτυπ΄ς ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.

Αναμειγνύεις τα υγρά υλικά με τα ξηρά υλικά και ανακατεύεις με ένα ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να συνδυαστούν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, λιώνεις το βούτυρο μέχρι να καλύψει το κάτω μέρος. Με το κουτάλι ρίξε τη ζύμη σε σχήμα τηγανίτας στο τηγάνι, στη συνέχεια τηγανίζεις μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο κουρκούτι και η τηγανίτα είναι χρυσή από κάτω, περίπου 3 έως 4 λεπτά.

Αναποδογύρισε και τηγάνισε την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει, 3 έως 4 λεπτά ακόμη. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρεις τις τηγανίτες με βούτυρο, σιρόπι σφενδάμου και βατόμουρα ή όπως αλλιώς θέλεις.

 

 

empty alt

Έτσι δεν θα σου λείψει ποτέ το φρέσκο ψωμί

Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις μπιφτέκια κάθε φορά που θέλεις να αξιοποιήσεις το ψωμί της ημέρας που περίσσεψε.
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Μια από τις πιο απλές συνταγές για σπιτικά μπισκότα στον κόσμο

Περιμένεις φίλους στο σπίτι, τους οποίους θα ήθελες να κεράσεις ένα σπιτικό γλυκό αλλά έχεις ελάχιστο χρόνο για να το φτιάξεις; Η παρακάτω συνταγή για μπισκότα με φιστικοβούτυρο από το Southern Living.com είναι μια λύση χωρίς συμβιβασμούς, γιατί εκτός του ότι είναι γρήγορη δίνει και πεντανόστιμο...
empty alt

Σπαγγέτι από κολοκυθάκια: πώς το μαγειρεύουμε;

Κατάφερες να κόψεις κολοκυθάκια σε λωρίδες, χρησιμοποιώντας ένα spiralizer; Τέλεια! Και τώρα, πώς θα τα μαγειρέψεις; Σε αντίθεση με τα ζυμαρικά, δεν πρέπει να βάλεις νερό σε μια κατσαρόλα και να περιμένεις να βράσει.
empty alt

9 νόστιμοι τρόποι να αξιοποιήσεις μία φέτα ψωμί

Έχεις στο σπίτι ψωμί; Έχεις τα μισά υλικά από όσα χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το δείπνο ή το πρωινό σου! Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν εννέα τρόποι από το Epicurious.com για να εκμεταλλευτείς μία φέτα ψωμί, ανακαλύπτοντας πώς ακόμα και τα πιο «ταπεινά» υλικά μπορούν να […]
empty alt

Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό smoothie

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύουν πιο αργά.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά
Back To Top