Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού. Απόλαυσέ τες με βατόμουρα, μπανάνες ή τσιπ σοκολάτας ή, ακόμα και σκέτες αν αυτό έτσι τις προτιμάς – είναι υπέροχες όπως και να τις βάλεις στο πιάτο! Χαμηλή φωτιά και αργό μαγείρεμα είναι το μυστικό της επιτυχίας του παιχνιδιού εδώ: είναι πολύ πλούσιες τηγανίτες, οπότε διατήρησε τη φωτιά χαμηλή και φρόντισε να τις μαγειρέψετε για τουλάχιστον 3 λεπτά ανά πλευρά για να επιτύχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

Λάβε υπόψη ότι λόγω της περιεκτικότητας σε λιπαρά των αβοκάντο, αυτές οι τηγανίτες θα είναι λίγο πιο πυκνές και πιο πικάντικες από την κλασική εκδοχή τους! Για να μειώσεις την υγρασία αυτών των τηγανιτών, παράλειψε το μαγείρεμα των βατόμουρων και απλώς ρίξε τα στο πάνω μέρος της στοίβας σας κατά τη διάρκεια της κάλυψής τους.

 

ΥΛΙΚΑ

10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλ. αλάτι

1 μικρό αβοκάντο

1 κουτ. χυμός λάιμ

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουτ. γλ. ξύσμα λάιμ

2/3 φλ. γάλα (ή βουτυρόγαλα ή ξινόγαλα)

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Βούτυρο, για τηγάνι και για σερβίρισμα

1/2 φλ. βατόμουρα, συν περισσότερα για σερβίρισμα

Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα

panc2

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι.

Σε ένα μεσαίο μπολ, λιώνεις το αβοκάντο με χυμό λάιμ με ένα πιρούνι μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάς ελαφρά το μέλι, το ξύσμα λάιμ και το γάλα. Προσθέτεις αυγά και βανίλια και χτυπ΄ς ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.

Αναμειγνύεις τα υγρά υλικά με τα ξηρά υλικά και ανακατεύεις με ένα ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να συνδυαστούν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, λιώνεις το βούτυρο μέχρι να καλύψει το κάτω μέρος. Με το κουτάλι ρίξε τη ζύμη σε σχήμα τηγανίτας στο τηγάνι, στη συνέχεια τηγανίζεις μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο κουρκούτι και η τηγανίτα είναι χρυσή από κάτω, περίπου 3 έως 4 λεπτά.

Αναποδογύρισε και τηγάνισε την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει, 3 έως 4 λεπτά ακόμη. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρεις τις τηγανίτες με βούτυρο, σιρόπι σφενδάμου και βατόμουρα ή όπως αλλιώς θέλεις.

 

 

empty alt

9 τρόποι να κόψεις 500 θερμίδες την ημέρα χωρίς γυμναστική!

Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς […]
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Τα 12 αιώνια προβλήματα στην κουζίνα σου και οι λύσεις τους

Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα. Μπορεί να θεωρείς αυτονόητο, για παράδειγμα, ότι διατηρείς τα λεμόνια σου με το σωστό τρόπο ή ότι τα κόβεις με το σωστό τρόπο αλλά στην πραγματικότητα να υπάρχει ένας… ακόμα πιο σωστός τρόπος, που θα σε […]
empty alt

Το φαγητό σου βγήκε πολύ γλυκό; Να πώς θα σώσεις την κατάσταση

Πώς μπορεί ένα φαγητό να σου βγει υπερβολικά γλυκό; Όταν η συνταγή ζητάει μέλι ή ζάχαρη (π.
empty alt

15 τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα ντοματάκια κονκασέ

Ποιος αμφιβάλλει ότι τα ντοματάκια κονκασέ είναι ανάμεσα στα πιο ευέλικτα υλικά; Ιδού 15 τρόποι να τα μαγειρέψεις.
empty alt

Έτσι θα μπορείς να παίρνεις πάντα σπιτικό φαγητό στη δουλειά

Αν αποφασίσεις να παίρνεις μαζί σου καθημερινά φαγητό στο γραφείο, το μαγείρεμα είναι προαιρετικό. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι συστηματική οργάνωση, για να εφοδιαστείς με την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που έχεις ανάγκη ώστε να «βγάλεις» την ημέρα σου.
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Ψητά μπιφτέκια τόνου σε στιλ σαμόσα

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.
Back To Top