Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού. Απόλαυσέ τες με βατόμουρα, μπανάνες ή τσιπ σοκολάτας ή, ακόμα και σκέτες αν αυτό έτσι τις προτιμάς – είναι υπέροχες όπως και να τις βάλεις στο πιάτο! Χαμηλή φωτιά και αργό μαγείρεμα είναι το μυστικό της επιτυχίας του παιχνιδιού εδώ: είναι πολύ πλούσιες τηγανίτες, οπότε διατήρησε τη φωτιά χαμηλή και φρόντισε να τις μαγειρέψετε για τουλάχιστον 3 λεπτά ανά πλευρά για να επιτύχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

Λάβε υπόψη ότι λόγω της περιεκτικότητας σε λιπαρά των αβοκάντο, αυτές οι τηγανίτες θα είναι λίγο πιο πυκνές και πιο πικάντικες από την κλασική εκδοχή τους! Για να μειώσεις την υγρασία αυτών των τηγανιτών, παράλειψε το μαγείρεμα των βατόμουρων και απλώς ρίξε τα στο πάνω μέρος της στοίβας σας κατά τη διάρκεια της κάλυψής τους.

 

ΥΛΙΚΑ

10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλ. αλάτι

1 μικρό αβοκάντο

1 κουτ. χυμός λάιμ

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουτ. γλ. ξύσμα λάιμ

2/3 φλ. γάλα (ή βουτυρόγαλα ή ξινόγαλα)

2 μεγάλα αυγά

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Βούτυρο, για τηγάνι και για σερβίρισμα

1/2 φλ. βατόμουρα, συν περισσότερα για σερβίρισμα

Σιρόπι σφενδάμου, για σερβίρισμα

panc2

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι.

Σε ένα μεσαίο μπολ, λιώνεις το αβοκάντο με χυμό λάιμ με ένα πιρούνι μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάς ελαφρά το μέλι, το ξύσμα λάιμ και το γάλα. Προσθέτεις αυγά και βανίλια και χτυπ΄ς ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.

Αναμειγνύεις τα υγρά υλικά με τα ξηρά υλικά και ανακατεύεις με ένα ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να συνδυαστούν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, λιώνεις το βούτυρο μέχρι να καλύψει το κάτω μέρος. Με το κουτάλι ρίξε τη ζύμη σε σχήμα τηγανίτας στο τηγάνι, στη συνέχεια τηγανίζεις μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο κουρκούτι και η τηγανίτα είναι χρυσή από κάτω, περίπου 3 έως 4 λεπτά.

Αναποδογύρισε και τηγάνισε την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει, 3 έως 4 λεπτά ακόμη. Επαναλαμβάνεις με το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρεις τις τηγανίτες με βούτυρο, σιρόπι σφενδάμου και βατόμουρα ή όπως αλλιώς θέλεις.

 

 

empty alt

Οι καλύτεροι τρόποι να απολαύσεις 6 φθινοπωρινούς θησαυρούς

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

7 tips για τα πιο λαχταριστά σπιτικά μάφιν

Τα πετυχημένα μάφιν είναι αφράτα, έχουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ομοιόμορφα ψημένα μέσα-έξω. Είναι ένα όνειρο για το κυριακάτικο πρωινό αλλά και για εκείνα τα «δύσκολα» πρωινά των καθημερινών που ενώ ετοιμάζεσαι για τη δουλειά χρειάζεσαι κάτι γλυκό να συνοδεύσει τον καφέ σου και να […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις το καλύτερο και πιο νόστιμο μπανανόψωμο

Παρά το όνομά του – το banana bread-μπανανόψωμο δεν είναι είδος ψωμιού αλλά κέικ. Και μπορεί στην ελληνική κουζίνα να μην ήταν κάποτε τόσο δημοφιλές, τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι άπειρες οι συνταγές που έχεις στη διάθεσή σου στο διαδίκτυο.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.
empty alt

Αυγά… Bloody Mary

Όλοι αγαπούν ένα καλό πικάντικο αυγό και λίγοι μπορούν να αρνηθούν μια καλοφτιαγμένη Bloody Mary. Με αυτήν την εύκολη συνταγή για πάρτι, μπορείτε να έχετε και τα δύο! ΥΛΙΚΑ: 24 ΤΜΧ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 12 μεγάλα αυγά 1/4 φλ.
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top