Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί. Ή μπορείς να το χαρίσεις σε φίλους και συγγενείς, κλεισμένο σε ένα ωραίο γυάλινο μπουκαλάκι.

Έχεις πολλούς καλούς λόγους, φέτος τις γιορτές και κάθε Χριστούγεννα, να φτιάξεις λιμοντσέλο στο σπίτι. Τα μοναδικά υλικά που θα χρειαστείς είναι λεμόνια (που αφθονούν αυτή την εποχή), ζάχαρη και κάποιο λευκό οινοπνευματώδες ποτό (μια καλή και οικονομική πρόταση είναι το τσίπουρο).

Τι θα χρειαστείς:
11 λεμόνια
750 ml τσίπουρο ή άλλο λευκό ποτό
3 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Αφαιρείς το ξύσμα από τα λεμόνια με το ειδικό εργαλείο (μόνο την επιφάνεια, όχι το λευκό μέρος γιατί θα πικρίσει το ποτό σου). Κρατάς τα λεμόνια για άλλη χρήση και ρίχνεις το ξύσμα σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς με καπάκι, χωρητικότητας τουλάχιστον ενός λίτρου.

2. Προσθέτεις στο βάζο το οινοπνευματώδες ποτό και το αφήνεις σε σκοτεινό μέρος για περίπου 1 εβδομάδα.

3. Μετά το τέλος της μίας εβδομάδας, λιώνεις τη ζάχαρη στο νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αφήνεις το σιρόπι σου να κρυώσει.

4. Ανακατεύεις το μείγμα από ξύσμα λεμονιού και αλκοόλ με το σιρόπι σε αεροστεγές δοχείο και στη συνέχεια το τοποθετείς στο ψυγείο για 1 μέρα.

5. Αφού σουρώσεις το λιμοντσέλο σου με ψιλό σουρωτήρι, το μεταφέρεις σε μπουκάλι. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για περίπου 3 μήνες.

empty alt

Τα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα: τι είναι και πως βλάπτουν

Στην κατανάλωση ωμών ψαρικών, όπως το σούσι, ο σολομός, η ρέγγα κ.ά. οφείλονται τα περισσότερα περιστατικά τροφογενών λοιμώξεων.
empty alt

Γιατί προσφέρουμε σοκολατάκια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Πες το με μια σοκολάτα… Μια μπάρα ή μικρές μπουκίτσες σοκολάτας είναι ένας ιδιαίτερα κατάλληλος τρόπος για να δείξουμε τα ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και οικειότητας.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

Ξέρω τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο: ένα πάρτι με σούπες

Αν σου αρέσουν οι σούπες και δεν τις έχεις συνδέσει μόνο με τις ιώσεις του χειμώνα, θα λατρέψεις αυτή την ιδέα: ένα πάρτι με πολλές, διαφορετικές σούπες, για φίλους που μοιράζονται το ίδιο γευστικό πάθος με εσένα.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια

Τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ψάχνεις εύκολες συνταγές χωρίς κρέας που όμως να δώσουν διάρκεια στο αίσθημα κορεσμού ώστε να μείνεις μακριά από γευστικούς πειρασμούς.
empty alt

My Blueberry Gin & Tonic nights and... days

Δώσε χρώμα και γεύση στις στιγμές σου με μια καλοκαιρινή εκδοχή ενός διαχρονικού ποτού
Back To Top