Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί. Ή μπορείς να το χαρίσεις σε φίλους και συγγενείς, κλεισμένο σε ένα ωραίο γυάλινο μπουκαλάκι.

Έχεις πολλούς καλούς λόγους, φέτος τις γιορτές και κάθε Χριστούγεννα, να φτιάξεις λιμοντσέλο στο σπίτι. Τα μοναδικά υλικά που θα χρειαστείς είναι λεμόνια (που αφθονούν αυτή την εποχή), ζάχαρη και κάποιο λευκό οινοπνευματώδες ποτό (μια καλή και οικονομική πρόταση είναι το τσίπουρο).

Τι θα χρειαστείς:
11 λεμόνια
750 ml τσίπουρο ή άλλο λευκό ποτό
3 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Αφαιρείς το ξύσμα από τα λεμόνια με το ειδικό εργαλείο (μόνο την επιφάνεια, όχι το λευκό μέρος γιατί θα πικρίσει το ποτό σου). Κρατάς τα λεμόνια για άλλη χρήση και ρίχνεις το ξύσμα σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς με καπάκι, χωρητικότητας τουλάχιστον ενός λίτρου.

2. Προσθέτεις στο βάζο το οινοπνευματώδες ποτό και το αφήνεις σε σκοτεινό μέρος για περίπου 1 εβδομάδα.

3. Μετά το τέλος της μίας εβδομάδας, λιώνεις τη ζάχαρη στο νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αφήνεις το σιρόπι σου να κρυώσει.

4. Ανακατεύεις το μείγμα από ξύσμα λεμονιού και αλκοόλ με το σιρόπι σε αεροστεγές δοχείο και στη συνέχεια το τοποθετείς στο ψυγείο για 1 μέρα.

5. Αφού σουρώσεις το λιμοντσέλο σου με ψιλό σουρωτήρι, το μεταφέρεις σε μπουκάλι. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για περίπου 3 μήνες.

empty alt

Οι υπερτροφές της ελληνικής γης

Η επιστροφή στον υγιεινό τρόπο διατροφής ανασύρρει όλο και ποιο συχνά την ανάγκη να ξαναδούμε τα αγαθά της Ελληνικής γης.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη...
empty alt

Οι καλύτεροι τρόποι να απολαύσεις 6 φθινοπωρινούς θησαυρούς

1. Αχλάδια. Είναι από τα πιο ευέλικτα φρούτα: μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο με μια σος κόκκινου κρασιού ή να φτιάξεις κραμπλ με αχλάδια και βανίλια.
empty alt

Δεν είχες φανταστεί ότι θα μπορούσες να ξεφλουδίσεις έτσι ένα βραστό αυγό

Το τσόφλι ενός αυγού που έχει βράσει μέχρι να γίνει σφιχτό αρνείται πεισματικά να αφαιρεθεί και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα από το γεγονός ότι στην προσπάθειά σου να το πιάσεις, ζεστό ακόμα από την κατσαρόλα ή το μπρίκι, καις τα δάχτυλά σου.
empty alt

Πώς να μαρινάρετε το ψητό της Ανάστασης

  Το βράδυ πριν να μαγειρέψετε το αρνί, φτιάξτε το μείγμα με τα βότανά σας ή τη μαρινάδα σας και απλώστε το σε όλο το κρέας.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την πιο τέλεια κολοκυθόσουπα

Η κολοκυθόσουπα το φθινόπωρο είναι κάτι δίνει γεύση κι άρωμα εξοχής. Είναι μια υγιεινή επιλογή, εξαιρετικά κρεμώδης και σας κρατά ζεστό.
empty alt

Το hot toddy είναι το ποτό του χειμώνα

Το Hot Toddy είναι ένα μοναδικό ποτό λόγω του συνδυασμού των δυνατών οινοπνευματωδών ποτών (συνήθως ρούμι, μπράντι ή ουίσκι) που σερβίρεται ζεστό.
empty alt

Χρυσοί Σκούφοι 2023 - Άλλη μια φορά μεγάλος νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

30 Χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Με μεγάλο νικητή για ακόμα μία χρονιά τον Έκτορα Μποτρίνι απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Χρυσοί Σκούφοι.
Back To Top