Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών

Τίποτα δεν «φωνάζει» αγάπη όπως τα ζυμαρικά. Αυτή η κρεμώδης σάλτσα θα σας κάνει να ερωτευτείτε τον εαυτό σας που την φτιάχνετε. Είναι απροσδόκητα εύκολο να γίνει, αλλά θα εντυπωσίαζε οποιονδήποτε. Μπορεί η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να έχει περάσει αλλά αν ψάχνετε για μια ρομαντική πρόταση ή ένα εύκολο δείπνο το βράδυ, αυτή είναι η απάντηση. Η σάλτσα βασίζεται στο λατρεμένο μας Marry Me Chicken και ίσως ακόμα καλύτερα όταν συνδυάζεται με μερικά ζυμαρικά. Μπορούμε σχεδόν να εγγυηθούμε ότι αν τα καταφέρετε, κάποιος θα σας ερωτευτεί, οπότε προσέξτε με ποιον θα επιλέξετε να μοιραστείτε αυτό το γεύμα!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

699

Συστατικά

Αλάτι

500 gr ριγκατόνι

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

1/2 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

1/2 φλ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

3/4 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα, και επιπλέον για το σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκος βασιλικός σκισμένος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι νερό για ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι με ψηλές πλευρές σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες και μετά ρίξτε σιγά σιγά την κρέμα και τον ζωμό. Αφήνετε να σιγοβράσει. Προσθέστε παρμεζάνα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, περίπου 5 λεπτά. καρυκεύετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Βήμα 3

Προσθέστε τα ζυμαρικά και 1/4 φλιτζάνι κρατημένο νερό για ζυμαρικά και ανακατέψτε να επικαλυφθούν. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά και προσθέτοντας περισσότερο νερό για τα ζυμαρικά όσο χρειάζεται, μέχρι η σάλτσα να γίνει γυαλιστερή και να επικαλύψει πλήρως τα ζυμαρικά, περίπου 2 λεπτά ακόμη.

Βήμα 4

Μοιράστε τα ζυμαρικά ανάμεσα σε μπολ. Από πάνω βάζετε παρμεζάνα και βασιλικό.

empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Smoothies με ανανά, εξωτικό άρωμα με φουλ πολύτιμα συστατικά

Τα φρούτα ταιριάζουν εύκολα με ποικιλία τροφών που περιέχουν πολύτιμα συστατικά και όταν συνδυάζονται δημιουργούν απολαυστικά smoothies που σου προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο μάξιμουμ!   Πράσινο smoothie ανανά Χρησιμοποίησε ώριμες μπανάνες συνδυάζοντας με κρεμώδες στραγγιστό γιαούρτι, σπανάκι και...
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο

Back To Top