Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών

Τίποτα δεν «φωνάζει» αγάπη όπως τα ζυμαρικά. Αυτή η κρεμώδης σάλτσα θα σας κάνει να ερωτευτείτε τον εαυτό σας που την φτιάχνετε. Είναι απροσδόκητα εύκολο να γίνει, αλλά θα εντυπωσίαζε οποιονδήποτε. Μπορεί η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να έχει περάσει αλλά αν ψάχνετε για μια ρομαντική πρόταση ή ένα εύκολο δείπνο το βράδυ, αυτή είναι η απάντηση. Η σάλτσα βασίζεται στο λατρεμένο μας Marry Me Chicken και ίσως ακόμα καλύτερα όταν συνδυάζεται με μερικά ζυμαρικά. Μπορούμε σχεδόν να εγγυηθούμε ότι αν τα καταφέρετε, κάποιος θα σας ερωτευτεί, οπότε προσέξτε με ποιον θα επιλέξετε να μοιραστείτε αυτό το γεύμα!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

699

Συστατικά

Αλάτι

500 gr ριγκατόνι

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

1/2 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

1/2 φλ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

3/4 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα, και επιπλέον για το σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκος βασιλικός σκισμένος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι νερό για ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι με ψηλές πλευρές σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες και μετά ρίξτε σιγά σιγά την κρέμα και τον ζωμό. Αφήνετε να σιγοβράσει. Προσθέστε παρμεζάνα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, περίπου 5 λεπτά. καρυκεύετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Βήμα 3

Προσθέστε τα ζυμαρικά και 1/4 φλιτζάνι κρατημένο νερό για ζυμαρικά και ανακατέψτε να επικαλυφθούν. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά και προσθέτοντας περισσότερο νερό για τα ζυμαρικά όσο χρειάζεται, μέχρι η σάλτσα να γίνει γυαλιστερή και να επικαλύψει πλήρως τα ζυμαρικά, περίπου 2 λεπτά ακόμη.

Βήμα 4

Μοιράστε τα ζυμαρικά ανάμεσα σε μπολ. Από πάνω βάζετε παρμεζάνα και βασιλικό.

empty alt

Οδηγός: οργάνωσε την κουζίνα σου για το φθινόπωρο

Με τις πρώτες δροσερές ημέρες του φθινοπώρου επιστρέφει συνήθως και η επιθυμία μας να ανανεώσουμε το σπίτι μας, να το κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό.
empty alt

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες...
empty alt

6 βήματα για νόστιμο και σπυρωτό πιλάφι

Το πιλάφι όταν δεν είναι επιτυχημένο μπορεί να βγει άνοστο, μονότονο, νοσοκομειακό. Αν όμως ξέρεις πώς φτιάχνεται, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα και στον πρωταγωνιστή ενός τραπεζιού.
empty alt

Κουζίνα σαν καινούρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ήρθε το Σαββατοκύριακο: μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις διεξοδικά, να οργανώσεις τέλεια και να μεταμορφώσεις εντυπωσιακά την κουζίνα σου! Ίσως όλα αυτά να μη σου ακούγονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά, αλλά ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα για δύο εικοσιτετράωρα θα ανακαλύψεις ότι η διαδικασία...
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Ψητό κοτόπουλο με περουβιανό άρωμα

Μια συνταγή που σε ταξιδεύει στις γεύσεις του Περού. Το περουβιανό ψητό κοτόπουλο είναι μια εκδοχή που θα λατρέψεις, αν σου αρέσουν οι έντονες πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Μοσχαράκι marsala

Όταν σκεφτόμαστε συνταγές σχετικές με τη marsala, το πιο κλασικό πιάτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι συνήθως με κοτόπουλο.
Back To Top