Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών

Τίποτα δεν «φωνάζει» αγάπη όπως τα ζυμαρικά. Αυτή η κρεμώδης σάλτσα θα σας κάνει να ερωτευτείτε τον εαυτό σας που την φτιάχνετε. Είναι απροσδόκητα εύκολο να γίνει, αλλά θα εντυπωσίαζε οποιονδήποτε. Μπορεί η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να έχει περάσει αλλά αν ψάχνετε για μια ρομαντική πρόταση ή ένα εύκολο δείπνο το βράδυ, αυτή είναι η απάντηση. Η σάλτσα βασίζεται στο λατρεμένο μας Marry Me Chicken και ίσως ακόμα καλύτερα όταν συνδυάζεται με μερικά ζυμαρικά. Μπορούμε σχεδόν να εγγυηθούμε ότι αν τα καταφέρετε, κάποιος θα σας ερωτευτεί, οπότε προσέξτε με ποιον θα επιλέξετε να μοιραστείτε αυτό το γεύμα!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 - 6 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

699

Συστατικά

Αλάτι

500 gr ριγκατόνι

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

1/2 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

1/2 φλ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

3/4 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1/2 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα, και επιπλέον για το σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκος βασιλικός σκισμένος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/2 φλιτζάνι νερό για ζυμαρικά και στη συνέχεια στραγγίστε.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι με ψηλές πλευρές σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες και μετά ρίξτε σιγά σιγά την κρέμα και τον ζωμό. Αφήνετε να σιγοβράσει. Προσθέστε παρμεζάνα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, περίπου 5 λεπτά. καρυκεύετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Βήμα 3

Προσθέστε τα ζυμαρικά και 1/4 φλιτζάνι κρατημένο νερό για ζυμαρικά και ανακατέψτε να επικαλυφθούν. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά και προσθέτοντας περισσότερο νερό για τα ζυμαρικά όσο χρειάζεται, μέχρι η σάλτσα να γίνει γυαλιστερή και να επικαλύψει πλήρως τα ζυμαρικά, περίπου 2 λεπτά ακόμη.

Βήμα 4

Μοιράστε τα ζυμαρικά ανάμεσα σε μπολ. Από πάνω βάζετε παρμεζάνα και βασιλικό.

empty alt

Μπορεί η μαγειρική να μας κάνει ευτυχισμένους;

Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Οδηγός: συντήρηση φρούτων και λαχανικών

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να ξεθάβεις από το ψυγείο σου τα ωραία λαχανικά που αγόρασες, μέρες πριν, ολόδροσα και μυρωδάτα από το μανάβικο, και να διαπιστώσεις ότι ήδη είναι σχεδόν απολιθωμένα: άοσμα, άγευστα και μαραζωμένα.
empty alt

Αν δεν ξέρεις τι είναι οι Hasselback potatoes ήρθε η ώρα να μάθεις

Για τους λάτρεις των ψητών πατατών και των τσιπς, η πατάτα Hasselback θα προσφέρει μια γεύση από παράδεισο.
empty alt

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επειδή μπορεί να ανήκεις σε αυτούς που δεν θα «παίξει Πάσχα στο χωριό» και αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του […]
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση
Back To Top