Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας

Η πλούσια, ξηρή γεύση του καφέ βουτύρου κάνει αυτές τις ξανθές κολοκύθες ακόμα καλύτερες και την τέλεια φθινοπωρινή απόλαυση. Η κολοκύθα προσθέτει πολλή υγρασία στα αρτοσκευάσματα, γεγονός που κρατά αυτές τις μπάρες μαλακές και τρυφερές, αλλά εξακολουθούν να είναι ελαφρώς λαστιχωτές στο κέντρο, όπως είναι οι καλύτερες μπάρες. Φτιάχνονται εξαιρετικά γρήγορα και καρυκεύονται ζεστά με μπαχαρικό κολοκύθας. Αν και είναι απολαυστικές από μόνες τους, θα ήταν εκπληκτικές συνδυασμένες με μερικά ψιλοκομμένα πεκάν ή κομματάκια σοκολάτας!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

16

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 20 λεπτά

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής

3/4 φλ. (1 1/2 ξυλάκια) ανάλατο βούτυρο

1 1/2 φλ. (180 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.γ. μπαχαρικό κολοκύθας (κανέλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, γαρίφαλο)

1 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. αλάτι

1 φλ. (215 γρ.) συσκευασμένη, ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. (120 γρ.) πουρές κολοκύθας

1/4 φλ. (50 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλοι κρόκοι αυγών

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Αλείφουμε ένα ταψί 9" επί 9" με μαγειρικό σπρέι. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζετε το μαγείρεμα, παρακολουθώντας προσεκτικά και ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το βούτυρο να σιγοβράσει, να γίνει αφρός και να αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα. Μόλις σταματήσει να σιγοβράζει και το βούτυρο έχει βαθύ χρυσαφί χρώμα με καφέ κηλίδες στο κάτω μέρος και μυρίζει, για 5 με 7 λεπτά, αφαιρέστε το από τη φωτιά. Ρίξτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντιθερμικό μπολ και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπαχαρικό κολοκύθας, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Για να μπολ με το καστανό βούτυρο, χτυπήστε ελαφρά την καστανή ζάχαρη, τον πουρέ κολοκύθας και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τους κρόκους αυγών και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και απλώστε το σε ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνετε τις μπάρες μέχρι στο κέντρο να είναι αφράτο και οι άκρες να ξεκολλάνε, 30 έως 35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τις κόψουμε.

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.

Back To Top