Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας

Η πλούσια, ξηρή γεύση του καφέ βουτύρου κάνει αυτές τις ξανθές κολοκύθες ακόμα καλύτερες και την τέλεια φθινοπωρινή απόλαυση. Η κολοκύθα προσθέτει πολλή υγρασία στα αρτοσκευάσματα, γεγονός που κρατά αυτές τις μπάρες μαλακές και τρυφερές, αλλά εξακολουθούν να είναι ελαφρώς λαστιχωτές στο κέντρο, όπως είναι οι καλύτερες μπάρες. Φτιάχνονται εξαιρετικά γρήγορα και καρυκεύονται ζεστά με μπαχαρικό κολοκύθας. Αν και είναι απολαυστικές από μόνες τους, θα ήταν εκπληκτικές συνδυασμένες με μερικά ψιλοκομμένα πεκάν ή κομματάκια σοκολάτας!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

16

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 20 λεπτά

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής

3/4 φλ. (1 1/2 ξυλάκια) ανάλατο βούτυρο

1 1/2 φλ. (180 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.γ. μπαχαρικό κολοκύθας (κανέλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, γαρίφαλο)

1 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. αλάτι

1 φλ. (215 γρ.) συσκευασμένη, ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. (120 γρ.) πουρές κολοκύθας

1/4 φλ. (50 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλοι κρόκοι αυγών

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Αλείφουμε ένα ταψί 9" επί 9" με μαγειρικό σπρέι. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζετε το μαγείρεμα, παρακολουθώντας προσεκτικά και ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το βούτυρο να σιγοβράσει, να γίνει αφρός και να αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα. Μόλις σταματήσει να σιγοβράζει και το βούτυρο έχει βαθύ χρυσαφί χρώμα με καφέ κηλίδες στο κάτω μέρος και μυρίζει, για 5 με 7 λεπτά, αφαιρέστε το από τη φωτιά. Ρίξτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντιθερμικό μπολ και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπαχαρικό κολοκύθας, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Για να μπολ με το καστανό βούτυρο, χτυπήστε ελαφρά την καστανή ζάχαρη, τον πουρέ κολοκύθας και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τους κρόκους αυγών και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και απλώστε το σε ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνετε τις μπάρες μέχρι στο κέντρο να είναι αφράτο και οι άκρες να ξεκολλάνε, 30 έως 35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τις κόψουμε.

empty alt

Κάστανο: Βάλσαμο του χειμώνα

Σκέτα, βραστά ή ψητά, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Είναι σήμα κατατεθέν του χειμώνα, από τότε που τα αναγνωστικά του Δημοτικού συνέδεαν την έλευση του κρύου με την παρουσία του καστανά στη γωνία.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Umami;

Το ουμάμι (Umami),( όπως μαθαίνουμε στη Βικιπαίδεια), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις,μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό.
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

Cupcakes γλυκιάς κολοκύθας με βρώμη

Αυτά τα muffins ή ατομικά Cupcakes κολοκύθας χωρίς γλουτένη είναι γεμάτα με βρώμη και τσιπς σοκολάτας. Επιπλέον, αυτά τα μίνι μάφιν κολοκύθας γίνονται εξ ολοκλήρου στο μπλέντερ, κάνοντας το καθάρισμα παιχνιδάκι.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικά τσιπς καρότου στο φούρνο

Αναζητάτε έναν υγιεινό τρόπο να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας για σνακ; Αυτή η συνταγή 5 συστατικών για τσιπς καρότου είναι τόσο εύκολο να γίνει για νόστιμο, ευχάριστο σνακ! Αυτά τα τσιπ είναι χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη, vegan και μπορούν να είναι έτοιμα σε λιγότερο από μισή ώρα.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

Back To Top