Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας

Η πλούσια, ξηρή γεύση του καφέ βουτύρου κάνει αυτές τις ξανθές κολοκύθες ακόμα καλύτερες και την τέλεια φθινοπωρινή απόλαυση. Η κολοκύθα προσθέτει πολλή υγρασία στα αρτοσκευάσματα, γεγονός που κρατά αυτές τις μπάρες μαλακές και τρυφερές, αλλά εξακολουθούν να είναι ελαφρώς λαστιχωτές στο κέντρο, όπως είναι οι καλύτερες μπάρες. Φτιάχνονται εξαιρετικά γρήγορα και καρυκεύονται ζεστά με μπαχαρικό κολοκύθας. Αν και είναι απολαυστικές από μόνες τους, θα ήταν εκπληκτικές συνδυασμένες με μερικά ψιλοκομμένα πεκάν ή κομματάκια σοκολάτας!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

16

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 20 λεπτά

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής

3/4 φλ. (1 1/2 ξυλάκια) ανάλατο βούτυρο

1 1/2 φλ. (180 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.γ. μπαχαρικό κολοκύθας (κανέλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, γαρίφαλο)

1 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. αλάτι

1 φλ. (215 γρ.) συσκευασμένη, ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. (120 γρ.) πουρές κολοκύθας

1/4 φλ. (50 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλοι κρόκοι αυγών

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Αλείφουμε ένα ταψί 9" επί 9" με μαγειρικό σπρέι. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζετε το μαγείρεμα, παρακολουθώντας προσεκτικά και ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το βούτυρο να σιγοβράσει, να γίνει αφρός και να αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα. Μόλις σταματήσει να σιγοβράζει και το βούτυρο έχει βαθύ χρυσαφί χρώμα με καφέ κηλίδες στο κάτω μέρος και μυρίζει, για 5 με 7 λεπτά, αφαιρέστε το από τη φωτιά. Ρίξτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντιθερμικό μπολ και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπαχαρικό κολοκύθας, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Για να μπολ με το καστανό βούτυρο, χτυπήστε ελαφρά την καστανή ζάχαρη, τον πουρέ κολοκύθας και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τους κρόκους αυγών και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και απλώστε το σε ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνετε τις μπάρες μέχρι στο κέντρο να είναι αφράτο και οι άκρες να ξεκολλάνε, 30 έως 35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τις κόψουμε.

empty alt

Μήλο: ο πολύτιμος σύμμαχος της υγείας

Ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά και πέντε διαφορετικές μορφές καρκίνου, ίσως και περισσότερες, υποστηρίζει μία νέα μελέτη.
empty alt

Σέλερι: Η αξία, τα οφέλη του και πώς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις

  Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά παρεξηγημένα και για αυτό το λόγο παραμελημένα από το διατροφολόγιο και τις γευστικές μας προτιμήσεις, όπως το σέλερι ή αλλιώς αμερικανικό σέλινο.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Μεσογειακή σαλάτα με ρεβίθια

Αν συνδυάσεις βραστά ρεβίθια με το περιεχόμενο μιας σχεδόν κλασικής χωριάτικης σαλάτας μαζί με βινεγκρέτ λεμονιού-μαϊντανού έχεις ένα γευστικό πιάτο που επιπλέον θα κρατήσει για ώρες μακριά το αίσθημα της πείνας.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top