Ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθούμε την εποχή της γλυκιάς κολοκύθας

Η πλούσια, ξηρή γεύση του καφέ βουτύρου κάνει αυτές τις ξανθές κολοκύθες ακόμα καλύτερες και την τέλεια φθινοπωρινή απόλαυση. Η κολοκύθα προσθέτει πολλή υγρασία στα αρτοσκευάσματα, γεγονός που κρατά αυτές τις μπάρες μαλακές και τρυφερές, αλλά εξακολουθούν να είναι ελαφρώς λαστιχωτές στο κέντρο, όπως είναι οι καλύτερες μπάρες. Φτιάχνονται εξαιρετικά γρήγορα και καρυκεύονται ζεστά με μπαχαρικό κολοκύθας. Αν και είναι απολαυστικές από μόνες τους, θα ήταν εκπληκτικές συνδυασμένες με μερικά ψιλοκομμένα πεκάν ή κομματάκια σοκολάτας!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

16

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 20 λεπτά

Συστατικά

Σπρέι μαγειρικής

3/4 φλ. (1 1/2 ξυλάκια) ανάλατο βούτυρο

1 1/2 φλ. (180 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.γ. μπαχαρικό κολοκύθας (κανέλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, γαρίφαλο)

1 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. αλάτι

1 φλ. (215 γρ.) συσκευασμένη, ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1/2 φλ. (120 γρ.) πουρές κολοκύθας

1/4 φλ. (50 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

2 μεγάλοι κρόκοι αυγών

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Αλείφουμε ένα ταψί 9" επί 9" με μαγειρικό σπρέι. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζετε το μαγείρεμα, παρακολουθώντας προσεκτικά και ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το βούτυρο να σιγοβράσει, να γίνει αφρός και να αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα. Μόλις σταματήσει να σιγοβράζει και το βούτυρο έχει βαθύ χρυσαφί χρώμα με καφέ κηλίδες στο κάτω μέρος και μυρίζει, για 5 με 7 λεπτά, αφαιρέστε το από τη φωτιά. Ρίξτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντιθερμικό μπολ και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπαχαρικό κολοκύθας, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Για να μπολ με το καστανό βούτυρο, χτυπήστε ελαφρά την καστανή ζάχαρη, τον πουρέ κολοκύθας και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τους κρόκους αυγών και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και απλώστε το σε ομοιόμορφη στρώση.

Ψήνετε τις μπάρες μέχρι στο κέντρο να είναι αφράτο και οι άκρες να ξεκολλάνε, 30 έως 35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τις κόψουμε.

empty alt

Γιαούρτι κατά της γυναικείας υπέρτασης

Ένα τουλάχιστον γιαούρτι τη μέρα μπορεί να είναι η απάντηση στον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης στις γυναίκες, υποστηρίζει μελέτη του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

Είναι το ψήσιμο γλυκών μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις δεκάδες διαφορετικά πιάτα με μία σάλτσα ντομάτας

Μια από τις πρώτες συνταγές στις οποίες εντρυφεί κάποιος αρχάριος στη μαγειρική είναι τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας, όπου συνήθως επενδύουμε στο συνδυασμό από ντομάτα (φρέσκια ή κονσέρβα), σκόρδο, βασιλικό και φυσικά αλατοπίπερο.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Πώς να φτιάξετε το πιο υγιεινό smoothie

Το πρώτο μυστικό για ένα ισορροπημένο πρωινό είναι οι ίνες!  Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τείνουν να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο γεμάτοι, επειδή χωνεύουν πιο αργά.
empty alt

Ube(r) alles: Μοβ γλυκιά απόλαυση με υγιεινά οφέλη

Αυτά τα εύκολα μπράουνι έχουν ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη λαχανικά και συνδυάζουν γεύση, χρώμα και υγεία
Back To Top