Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε. Το επιχείρημα που χρησιμοποιούμε είναι το εξής: «Το σώμα και το μυαλό μου χρειάζονται έξτρα ενέργεια για να ανταξεπέλθουν στις απαιτήσεις αυτής της πολύωρης διαδρομής/πτήσης…».

Η παρακάτω συνταγή λοιπόν, που προτείνει το Popsugar.com, είναι ένα φαινομενικά ετερόκλητο μείγμα που υπόσχεται όμως να μας εφοδιάσει με ενέργεια και νοστιμιά. Και, το σημαντικότερο; Μπορούμε να το βάλουμε σε ένα σακουλάκι και να το πάρουμε παντού μαζί μας. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για το ταξίδι των φετινών γιορτών.

Τι θα χρειαστούμε

8 χοντρές φέτες μπέικον
1 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. μέλι
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. σπόροι σησαμιού
3 φλιτζ. αλατισμένα κάσιους και/ή φιστίκια
4 τσιπς αποξηραμένου ανανά, κομμένα σε μικρές μπουκιές.

Πώς θα το φτιάξουμε

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αραδιάζουμε το μπέικον σε ένα ταψάκι, σε μια στρώση, και το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό, για περίπου 25 λεπτά. Το αφήνουμε να στεγνώσει σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες του 1 εκατοστού.

2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το πιπέρι και το σησάμι. Προσθέτουμε το μπέικον, τους ξηρούς καρπούς και τον ανανά και ανακατεύουμε καλά.

3. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά, μέχρι να μην είναι πια κολλώδες.

empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Φθινοπωρινή carbonara με γλυκιά κολοκύθα

Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό punch φτιάχνεται εύκολα κι είναι για όλες τις ώρες

Ανάλαφρο, φρουτώδες, εξωτικό με τις απαραίτητες φυσαλίδες, μια εκδοχή punch που θα δώσει έναν αέρα δροσιάς στις καυτές καλοκαιρινές νύχτες και μέρες σου.
empty alt

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top