Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε. Το επιχείρημα που χρησιμοποιούμε είναι το εξής: «Το σώμα και το μυαλό μου χρειάζονται έξτρα ενέργεια για να ανταξεπέλθουν στις απαιτήσεις αυτής της πολύωρης διαδρομής/πτήσης…».

Η παρακάτω συνταγή λοιπόν, που προτείνει το Popsugar.com, είναι ένα φαινομενικά ετερόκλητο μείγμα που υπόσχεται όμως να μας εφοδιάσει με ενέργεια και νοστιμιά. Και, το σημαντικότερο; Μπορούμε να το βάλουμε σε ένα σακουλάκι και να το πάρουμε παντού μαζί μας. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για το ταξίδι των φετινών γιορτών.

Τι θα χρειαστούμε

8 χοντρές φέτες μπέικον
1 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. μέλι
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. σπόροι σησαμιού
3 φλιτζ. αλατισμένα κάσιους και/ή φιστίκια
4 τσιπς αποξηραμένου ανανά, κομμένα σε μικρές μπουκιές.

Πώς θα το φτιάξουμε

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αραδιάζουμε το μπέικον σε ένα ταψάκι, σε μια στρώση, και το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό, για περίπου 25 λεπτά. Το αφήνουμε να στεγνώσει σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες του 1 εκατοστού.

2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το πιπέρι και το σησάμι. Προσθέτουμε το μπέικον, τους ξηρούς καρπούς και τον ανανά και ανακατεύουμε καλά.

3. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά, μέχρι να μην είναι πια κολλώδες.

empty alt

Μύθοι και αλήθειες για τα ζυμαρικά

Ήρθε η ώρα για να αθωωθούν τα «αμαρτωλά» ζυμαρικά. Μια έρευνα επιστημόνων από την Ιταλία με Έλληνα επικεφαλή δείχνει ότι οι βλαβερές για την σιλουέτα συνέπειες των ζυμαρικών αγγίζει τα όρια του μύθου.
empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

5 πρωτότυπα καρυκεύματα για το ψητό καλαμπόκι

Το ξέρεις ότι πέρα από χοντρό αλάτι, υπάρχουν πολλά ακόμα υλικά που μπορείς να προσθέσεις στο ψητό καλαμπόκι για να το κάνεις πιο νόστιμο; Ακολουθούν μερικές μόνο ιδέες: -Πέστο βασιλικού και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα -Γιαούρτι και φρέσκα βότανα όπως βασιλικό και ρίγανη -Λιωμένο βούτυρο και...
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Frozen Negroni – η παγωμένη δόση απόλαυσης που χρειάζεσαι…

Όσο οι θερμοκρασίες είναι υψηλές τα Negroni έχουν την τιμητική τους κι είναι εδώ για να σου δώσουν ένα σφηνάκι δύναμης για να βγάλεις την υπόλοιπη εβδομάδα.
empty alt

Μπισκότα χωρίς γλουτένη με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

Μαλακά και υπέροχα και, με μόνο πέντε απλά υλικά, γίνονται πανεύκολα
Back To Top