Παρατείνουμε το καλοκαίρι με μια υπέροχη συνταγή

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο συνδυασμός παρμεζάνας-μελιτζάνας είναι νόστιμος. Η κλασική εκδοχή της παρμεζάνας-μελιτζάνας απαιτεί πολλή δουλειά —γνωστός και ως πρέπει να πανάρετε και να τηγανίσετε μεμονωμένες φέτες μελιτζάνας—άρα είναι πραγματικά ιδανική για ειδικές περιστάσεις. Αντίθετα, προσφέρουμε αυτήν την πιο γρήγορη, φιλική προς το βράδυ εκδοχή μελιτζάνας που τυχαίνει να είναι και πιο υγιεινή.

Το Skillet Eggplant Parm έχει όλες τις γεύσεις που αγαπάτε, όπως κομμένες ροδέλες τρυφερής μελιτζάνας, πικάντικη σάλτσα μαρινάρας και άφθονο τυρί. Αντί να ψήσετε κάθε φέτα μελιτζάνας, θα γεμίσετε ολόκληρο το σκεύος με ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά.

Δεν χρειάζεται να σκεπάζετε το σκεύος κατά το ψήσιμο, αφού θα έχετε ήδη αρχίσει να μαγειρεύετε τη μελιτζάνα στο μάτι της κουζίνας και ψάχνετε να έχετε ωραία και τραγανή ψίχα ψωμιού. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το Skillet Eggplant Parm χρειάζεται μόνο περίπου 10 λεπτά στο φούρνο για να τελειώσει το πιάτο.

Συστατικά

3/4 φλ. συν 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 1/2 φλ. σάλτσα μαρινάρα

1 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλ. συσκευασμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού, συν περισσότερα για γαρνίρισμα

3/4 φλ. ψίχα ψωμιού panko ή τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Ζεσταίνετε ¼ φλιτζάνι λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο (περίπου 12") σε μέτρια υψηλή.

Βήμα 2

Δουλεύοντας σε τρεις παρτίδες, προσθέτετε τη μελιτζάνα σε μονή στρώση και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, αναποδογυρίζοντας μέχρι τη μέση, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά (ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε τη θερμότητα μεταξύ μέτριας και μέτριας προς υψηλή καθώς προχωράτε). Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη μελιτζάνα, χρησιμοποιώντας ¼ φλιτζάνι λάδι ανά παρτίδα, όπως χρειάζεται. Αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 φλιτζάνι μαρινάρα στο σκεύος, ξύνοντας τυχόν κομμάτια που έχουν κολλήσει στον πάτο. Αραδιάζετε τη μισή μελιτζάνα σε μια στρώση και από πάνω τη μισή μοτσαρέλα και ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα. Συμπληρώστε με την υπόλοιπη μελιτζάνα, την υπόλοιπη ½ φλιτζάνι μαρινάρα και από πάνω την υπόλοιπη ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα, ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

Βήμα 4

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την ψίχα ή τη φρυγανιά και το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Αλατοπιπερώνετε και από πάνω το σκεύος. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και η τριμμένη φρυγανιά να ροδίσει, για 10 με 12 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με περισσότερα φρέσκα φύλλα βασιλικού, αν θέλετε.

empty alt

Ένας πανεύκολος και υγιεινός τρόπος να μαγειρέψεις το ψάρι

Ο πιο απλός τρόπος να μαγειρέψεις ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, όπως μια τσιπούρα ή ένα μυλοκόπι; Να το ψήσεις στο φούρνο ολόκληρο, γεμισμένο με μυρωδικά και βότανα.
empty alt

Τέσσερις τρόποι για να μην πετάξεις τίποτα από ένα λαχανικό

Μήπως πετάς πάντα τους μίσχους από το μπρόκολο ή τα φύλλα από τα καρότα; Κι όμως, ακόμα και τα μέρη των λαχανικών που θεωρείς μη βρώσιμα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνταγές.
empty alt

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
empty alt

Ιώσεις και βιταμίνη C- τι πρέπει να ξέρουμε

Η βιταμίνη C, παρόλο που αποτελεί ένα θρεπτικό στοιχείο απαραίτητο για τη λειτουργία του οργανισμού, είναι υδατοδιαλυτή και επομένως το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του ή να την αποθηκεύσει, αφού τα πλεονάσματά της αποβάλλονται καθημερινά μέσω των ούρων.
empty alt

Αν δεν ξέρεις τι είναι οι Hasselback potatoes ήρθε η ώρα να μάθεις

Για τους λάτρεις των ψητών πατατών και των τσιπς, η πατάτα Hasselback θα προσφέρει μια γεύση από παράδεισο.
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
empty alt

Flatbread Pizza – γρήγορη και γευστική

Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή.
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
Back To Top