Παρατείνουμε το καλοκαίρι με μια υπέροχη συνταγή

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο συνδυασμός παρμεζάνας-μελιτζάνας είναι νόστιμος. Η κλασική εκδοχή της παρμεζάνας-μελιτζάνας απαιτεί πολλή δουλειά —γνωστός και ως πρέπει να πανάρετε και να τηγανίσετε μεμονωμένες φέτες μελιτζάνας—άρα είναι πραγματικά ιδανική για ειδικές περιστάσεις. Αντίθετα, προσφέρουμε αυτήν την πιο γρήγορη, φιλική προς το βράδυ εκδοχή μελιτζάνας που τυχαίνει να είναι και πιο υγιεινή.

Το Skillet Eggplant Parm έχει όλες τις γεύσεις που αγαπάτε, όπως κομμένες ροδέλες τρυφερής μελιτζάνας, πικάντικη σάλτσα μαρινάρας και άφθονο τυρί. Αντί να ψήσετε κάθε φέτα μελιτζάνας, θα γεμίσετε ολόκληρο το σκεύος με ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά.

Δεν χρειάζεται να σκεπάζετε το σκεύος κατά το ψήσιμο, αφού θα έχετε ήδη αρχίσει να μαγειρεύετε τη μελιτζάνα στο μάτι της κουζίνας και ψάχνετε να έχετε ωραία και τραγανή ψίχα ψωμιού. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το Skillet Eggplant Parm χρειάζεται μόνο περίπου 10 λεπτά στο φούρνο για να τελειώσει το πιάτο.

Συστατικά

3/4 φλ. συν 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 1/2 φλ. σάλτσα μαρινάρα

1 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλ. συσκευασμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού, συν περισσότερα για γαρνίρισμα

3/4 φλ. ψίχα ψωμιού panko ή τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Ζεσταίνετε ¼ φλιτζάνι λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο (περίπου 12") σε μέτρια υψηλή.

Βήμα 2

Δουλεύοντας σε τρεις παρτίδες, προσθέτετε τη μελιτζάνα σε μονή στρώση και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, αναποδογυρίζοντας μέχρι τη μέση, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά (ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε τη θερμότητα μεταξύ μέτριας και μέτριας προς υψηλή καθώς προχωράτε). Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη μελιτζάνα, χρησιμοποιώντας ¼ φλιτζάνι λάδι ανά παρτίδα, όπως χρειάζεται. Αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 φλιτζάνι μαρινάρα στο σκεύος, ξύνοντας τυχόν κομμάτια που έχουν κολλήσει στον πάτο. Αραδιάζετε τη μισή μελιτζάνα σε μια στρώση και από πάνω τη μισή μοτσαρέλα και ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα. Συμπληρώστε με την υπόλοιπη μελιτζάνα, την υπόλοιπη ½ φλιτζάνι μαρινάρα και από πάνω την υπόλοιπη ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα, ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

Βήμα 4

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την ψίχα ή τη φρυγανιά και το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Αλατοπιπερώνετε και από πάνω το σκεύος. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και η τριμμένη φρυγανιά να ροδίσει, για 10 με 12 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με περισσότερα φρέσκα φύλλα βασιλικού, αν θέλετε.

empty alt

Οι διατροφικές συνήθειες και παραξενιές των δικτατόρων

Οι Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ αποφάσισαν να μελετήσουν τα αγαπημένα πιάτα και τις διατροφικές συνήθειες δικτατόρων, σε σχέση με τον φόβο που είχαν ότι θα δηλητηριαστούν, και κατέγραψαν τη μελέτη τους στο βιβλίο «Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants».
empty alt

Ποιο είναι το καλύτερο λάδι για το τηγάνισμα;

Ξέρεις, φαντάζομαι, ήδη ότι γενικά το τηγάνισμα και η κατανάλωση τηγανητών φαγητών δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
empty alt

Για να φτιάξεις ένα παγωτό με απολαυστική υφή, πρόσθεσε αυτό το μυστικό συστατικό!

Πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό με πλούσια, κρεμώδη υφή, είτε πρόκειται για παγωτό κρέμα είτε για σορμπέ ή γρανίτα, ακόμα και αν δεν έχεις παγωτομηχανή; Προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα αλκοολούχου ποτού! Ο λόγος; Καθώς το οινόπνευμα δεν παγώνει ποτέ, θα εμποδίσει το σχηματισμό...
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
empty alt

Στήθος γαλοπούλας με δεντρολίβανο

Καρυκεύστε τη γαλοπούλα με ένα μείγμα από δεντρολίβανο, σκόρδο και πάπρικα. Αν τρίψετε το μισό μείγμα απευθείας στο κρέας κάτω από το δέρμα, μπορείτε να αφαιρέσετε την πέτσα πριν το σερβίρετε και να μη χάσετε καθόλου τη γεύση.
Back To Top