Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε.

Τα μεγάλα ταξίδια μας δίνουν το ιδανικό άλλοθι να ενδώσουμε σε σνακ που είναι πλούσια σε θερμίδες, τα οποία διαφορετικά μπορεί και να αποφεύγαμε. Το επιχείρημα που χρησιμοποιούμε είναι το εξής: «Το σώμα και το μυαλό μου χρειάζονται έξτρα ενέργεια για να ανταξεπέλθουν στις απαιτήσεις αυτής της πολύωρης διαδρομής/πτήσης…».

Η παρακάτω συνταγή λοιπόν, που προτείνει το Popsugar.com, είναι ένα φαινομενικά ετερόκλητο μείγμα που υπόσχεται όμως να μας εφοδιάσει με ενέργεια και νοστιμιά. Και, το σημαντικότερο; Μπορούμε να το βάλουμε σε ένα σακουλάκι και να το πάρουμε παντού μαζί μας. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για το ταξίδι των φετινών γιορτών.

Τι θα χρειαστούμε

8 χοντρές φέτες μπέικον
1 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. μέλι
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
2 κ.σ. σπόροι σησαμιού
3 φλιτζ. αλατισμένα κάσιους και/ή φιστίκια
4 τσιπς αποξηραμένου ανανά, κομμένα σε μικρές μπουκιές.

Πώς θα το φτιάξουμε

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αραδιάζουμε το μπέικον σε ένα ταψάκι, σε μια στρώση, και το ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό, για περίπου 25 λεπτά. Το αφήνουμε να στεγνώσει σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες του 1 εκατοστού.

2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το πιπέρι και το σησάμι. Προσθέτουμε το μπέικον, τους ξηρούς καρπούς και τον ανανά και ανακατεύουμε καλά.

3. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά, μέχρι να μην είναι πια κολλώδες.

empty alt

Πολύτιμα δημητριακά

Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονες φυτικές ίνες από δημητριακά ολικής άλεσης διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια ή καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Frozen Negroni – η παγωμένη δόση απόλαυσης που χρειάζεσαι…

Όσο οι θερμοκρασίες είναι υψηλές τα Negroni έχουν την τιμητική τους κι είναι εδώ για να σου δώσουν ένα σφηνάκι δύναμης για να βγάλεις την υπόλοιπη εβδομάδα.
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
empty alt

Πες το κι έγινε viral – πώς να φτιάξεις τα δημοφιλή αυγά pesto

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε ρωτήσει πώς θα θέλεις τα αυγά σου να μαγειρευτούν, ίσως θελήσεις να απαντήσεις, «Pestoed!» Η τελευταία τάση για viral φαγητά για την ανάληψη του TikTok αποτελείται από αυγά μαγειρεμένα σε σάλτσα πέστο και φαίνεται αυγά-νόστιμη.
empty alt

Απολαυστικό flatbread με σπανάκι, τυριά και ρεβίθι

Μια ανατροπή στο ψωμί και την πίτσα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top