Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο. Πώς; Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Βάλε νερό να βράσει. Γέμισε ένα μικρό κατσαρολάκι με 7-8 εκατοστά νερό. Κλείσε το καπάκι και άφησέ το να πάρει μια βράση. Αυτή η ποσότητα νερού ίσως σου φαίνεται μικρή, αλλά είναι η ιδανική ώστε το σπασμένο αυγό να μην επιπλεύσει σε μεγάλη απόσταση από τον πυθμένα της κατσαρόλας και το ασπράδι να ψηθεί προτού απλωθεί.

2. Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά. Και άφησέ το να σιγοβράζει. Αμέσως μετά, πρόσθεσε ξίδι στο νερό: η οξύτητά του θα βοηθήσει το ασπράδι να στερεοποιηθεί πιο γρήγορα. Μη χρησιμοποιήσεις βαλσαμικό ξίδι, γιατί θα σκουρύνει το χρώμα του αυγού και θα δώσει μια έντονη γεύση στο ποσέ. Ιδανική επιλογή είναι το λευκό ξίδι.

3. Βύθισε απαλά το αυγό. Αρχικά, σπάσε το σε ένα μπολ και μετάφερέ το, στη συνέχεια, απαλά στο νερό, ρίχνοντάς το σιγά σιγά. Δεν πειράζει αν σε αυτή τη φάση απλωθεί λίγο το ασπράδι. Αν θέλεις, επαναλαμβάνεις τη διαδικασία και με ένα δεύτερο αυγό αλλά όχι με περισσότερα, γιατί θα «παραφορτώσεις» την κατσαρόλα. Μπορείς επίσης να ανακινήσεις ελαφρά το κατσαρολάκι δημιουργώντας έτσι μια μικρή δίνη και εμποδίζοντας το ασπράδι να απλωθεί.

4. Βάλε χρονόμετρο κουζίνας. Υπολόγισε ότι το αυγό σου θα χρειαστεί να σιγοβράσει για 3 λεπτά: αρκετός χρόνος για να ψηθεί το ασπράδι ενώ ο κρόκος παραμένει ρευστός. Βγάλε το αυγό από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα. Αν δεν έχεις χρονόμετρο, θα καταλάβεις ότι το αυγό σου είναι έτοιμο όταν το ασπράδι γίνει αδιαφανές και συμπαγές – δεν χάνει δηλαδή το σχήμα του όταν το βγάζεις από το νερό. Απολαμβάνεις το ποσέ αυγό σου αμέσως.

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

5 tips για να διαλέγεις πάντα το σωστό καρπούζι

Καρπούζι και καλοκαίρι είναι δύο πράγματα απόλυτα συνδεδεμένα! Θα συμφωνήσεις όμως ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις το σωστό.
empty alt

Τα τυριά της Λήμνου

H Λήμνος, ο σιτοβολόνας της Αθήνας τους κλασικούς χρόνους της Αρχαιότητας, το πεδινότερο νησί του Αιγαίου, χαρακτηρίζεται για τη μεγάλη παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και για τη μεγάλη παράδοση που έχει στην παρασκευή τυριών, που είναι φημισμένα για την ποιότητα παρασκευής και τη...
empty alt

Το πλατό με πίκλες λαχανικών που θα κλέψει την παράσταση στο εορταστικό τραπέζι!

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι...
empty alt

Κανόνες για μια καλοφτιαγμένη μακαρονάδα

Στο βιβλίο της «Η μακαρονάδα της Πέμπτης» (εκδ. Ποταμός) η Αναστασία Λαμπρία, επικεφαλής των εκδόσεων Ποταμός, προτείνει 52+2 μακαρονάδες, μία για κάθε περίσταση και «τύπο ανθρώπου», όπως τη «Μακαρονάδα για τους κατάκοπους», «Για τους ξενιτεμένους», τη «Μακαρονάδα των ευτυχισμένων εραστών», «Των...
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

My Blueberry Gin & Tonic nights and... days

Δώσε χρώμα και γεύση στις στιγμές σου με μια καλοκαιρινή εκδοχή ενός διαχρονικού ποτού
empty alt

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν

Back To Top