Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο. Πώς; Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Βάλε νερό να βράσει. Γέμισε ένα μικρό κατσαρολάκι με 7-8 εκατοστά νερό. Κλείσε το καπάκι και άφησέ το να πάρει μια βράση. Αυτή η ποσότητα νερού ίσως σου φαίνεται μικρή, αλλά είναι η ιδανική ώστε το σπασμένο αυγό να μην επιπλεύσει σε μεγάλη απόσταση από τον πυθμένα της κατσαρόλας και το ασπράδι να ψηθεί προτού απλωθεί.

2. Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά. Και άφησέ το να σιγοβράζει. Αμέσως μετά, πρόσθεσε ξίδι στο νερό: η οξύτητά του θα βοηθήσει το ασπράδι να στερεοποιηθεί πιο γρήγορα. Μη χρησιμοποιήσεις βαλσαμικό ξίδι, γιατί θα σκουρύνει το χρώμα του αυγού και θα δώσει μια έντονη γεύση στο ποσέ. Ιδανική επιλογή είναι το λευκό ξίδι.

3. Βύθισε απαλά το αυγό. Αρχικά, σπάσε το σε ένα μπολ και μετάφερέ το, στη συνέχεια, απαλά στο νερό, ρίχνοντάς το σιγά σιγά. Δεν πειράζει αν σε αυτή τη φάση απλωθεί λίγο το ασπράδι. Αν θέλεις, επαναλαμβάνεις τη διαδικασία και με ένα δεύτερο αυγό αλλά όχι με περισσότερα, γιατί θα «παραφορτώσεις» την κατσαρόλα. Μπορείς επίσης να ανακινήσεις ελαφρά το κατσαρολάκι δημιουργώντας έτσι μια μικρή δίνη και εμποδίζοντας το ασπράδι να απλωθεί.

4. Βάλε χρονόμετρο κουζίνας. Υπολόγισε ότι το αυγό σου θα χρειαστεί να σιγοβράσει για 3 λεπτά: αρκετός χρόνος για να ψηθεί το ασπράδι ενώ ο κρόκος παραμένει ρευστός. Βγάλε το αυγό από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα. Αν δεν έχεις χρονόμετρο, θα καταλάβεις ότι το αυγό σου είναι έτοιμο όταν το ασπράδι γίνει αδιαφανές και συμπαγές – δεν χάνει δηλαδή το σχήμα του όταν το βγάζεις από το νερό. Απολαμβάνεις το ποσέ αυγό σου αμέσως.

empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα σπιτικό σοκολατένιο αυγό

Φέτος το Πάσχα, που δεν αργεί πλέον, μπορείς να χαρίσεις σε παιδιά, ανίψια και βαφτιστήρια σοκολατένια αυγά που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου.
empty alt

Το μυστικό για να μαγειρέψεις σωστά το στήθος κοτόπουλου

Εύκολα μπορεί να αποτύχει το μαγείρεμα του στήθους κοτόπουλου: για παράδειγμα, να σου ψηθεί καλά απέξω αλλά να μείνει άψητο από μέσα, ή να παραψηθεί.
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
Back To Top