Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε.

Μην πλένεις τα μανιτάρια σου – καθάρισέ τα

Υπάρχει μια διαφορά. Εάν αγοράζεις ένα κουτί μανιταριών προσυσκευασμένο από το κατάστημα, πιθανότατα είναι ήδη καθαρά. Ανεξάρτητα, ο τρόπος για να τα καθαρίσεις δεν είναι να τα βάλεις κάτω από το νεροχύτη με τη βρύση να τρέχει. Τα μανιτάρια είναι σαν σφουγγάρια – θα απορροφήσουν έναν τόνο υγρασίας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή τους. Αντ ‘αυτού, σκούπισε την υπερβολική βρωμιά με μια υγρή χαρτοπετσέτα.

Προετοίμασε τα ξύλινα καλαμάκια/σουβλάκια σου

Κάθε φορά που ψήνεις τα μπάρμπεκιου, είναι πάντα το ασφαλέστερο στοίχημα να προετοιμάζεις τα ξύλινα καλαμάκια σου για 20 έως 30 λεπτά προτού τα ρίξεις πάνω στις σχάρες.

«Παίξε» με τη μαρινάδα

Δεν έχεις βαλσάμικο; Μην το παιδεύεις. Δοκίμασε με ξίδι sherry. (Δεν είναι τόσο γλυκό!) Εξίσου ταιριάζει η μαρινάδα σε σόγια. Έχεις λίγο φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο; Κόψε τα φύλλα και ρίξε δυο μικρές πρέζες.

Αναζητάς περισσότερες υπέροχες συνταγές για μπάρμπεκιου; Δοκιμάστε τα αγαπημένα σου μανιτάρια πλευρώτους ή κι άλλες ποικιλίες μανιταριών στο επόμενο πάρτι σας και θα αποδειχθούν φαβορί.

Αλλά και μόνο με ελαιόλαδο αν τα αλείψεις γίνονται εξίσου συναρπαστικά.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/4 φλ. βαλσάμικο ξύδι

2 κουταλιές της σούπας σόγια με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

mush1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί ξύδι βαλσάμικο, σάλτσα σόγιας, σκόρδο και πιπέρι. Προσθέτεις τα μανιτάρια και τα μαρινάρεις για 20 λεπτά.

Θερμαίνεις τη σχάρα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ετοιμάζεις τα σουβλάκια με τα μανιτάρια και τα βάζεις στη σχάρα, ψήνοντάς τα 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό πριν τα σερβίρεις.

ΘΕΡΜ/ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:45

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 35 ΛΕΠΤΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ (ανά μερίδα): 45 θερμίδες, 3 γρ. πρωτεΐνης, 9 γρ. υδατάνθρακες, 1 γρ. φυτικές ίνες, 4 γρ. ζάχαρη, 0 γρ. λίπος, 0 γρ. κορεσμένο λίπος, 280 mg νατρίου.

empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

Το ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις μια βραδιά Game of Thrones

Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Σαλάτα-ντιπ γουακαμόλε με μπέικον

Αυτό που μας αρέσει ιδιαίτερα στο γουακαμόλε είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στις ορέξεις μας αλλά και στην πείνα μας.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

Back To Top