Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε.

Μην πλένεις τα μανιτάρια σου – καθάρισέ τα

Υπάρχει μια διαφορά. Εάν αγοράζεις ένα κουτί μανιταριών προσυσκευασμένο από το κατάστημα, πιθανότατα είναι ήδη καθαρά. Ανεξάρτητα, ο τρόπος για να τα καθαρίσεις δεν είναι να τα βάλεις κάτω από το νεροχύτη με τη βρύση να τρέχει. Τα μανιτάρια είναι σαν σφουγγάρια – θα απορροφήσουν έναν τόνο υγρασίας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή τους. Αντ ‘αυτού, σκούπισε την υπερβολική βρωμιά με μια υγρή χαρτοπετσέτα.

Προετοίμασε τα ξύλινα καλαμάκια/σουβλάκια σου

Κάθε φορά που ψήνεις τα μπάρμπεκιου, είναι πάντα το ασφαλέστερο στοίχημα να προετοιμάζεις τα ξύλινα καλαμάκια σου για 20 έως 30 λεπτά προτού τα ρίξεις πάνω στις σχάρες.

«Παίξε» με τη μαρινάδα

Δεν έχεις βαλσάμικο; Μην το παιδεύεις. Δοκίμασε με ξίδι sherry. (Δεν είναι τόσο γλυκό!) Εξίσου ταιριάζει η μαρινάδα σε σόγια. Έχεις λίγο φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο; Κόψε τα φύλλα και ρίξε δυο μικρές πρέζες.

Αναζητάς περισσότερες υπέροχες συνταγές για μπάρμπεκιου; Δοκιμάστε τα αγαπημένα σου μανιτάρια πλευρώτους ή κι άλλες ποικιλίες μανιταριών στο επόμενο πάρτι σας και θα αποδειχθούν φαβορί.

Αλλά και μόνο με ελαιόλαδο αν τα αλείψεις γίνονται εξίσου συναρπαστικά.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/4 φλ. βαλσάμικο ξύδι

2 κουταλιές της σούπας σόγια με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κιλό φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

mush1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί ξύδι βαλσάμικο, σάλτσα σόγιας, σκόρδο και πιπέρι. Προσθέτεις τα μανιτάρια και τα μαρινάρεις για 20 λεπτά.

Θερμαίνεις τη σχάρα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Ετοιμάζεις τα σουβλάκια με τα μανιτάρια και τα βάζεις στη σχάρα, ψήνοντάς τα 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά.

Γαρνίρεις με μαϊντανό πριν τα σερβίρεις.

ΘΕΡΜ/ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:45

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 35 ΛΕΠΤΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ (ανά μερίδα): 45 θερμίδες, 3 γρ. πρωτεΐνης, 9 γρ. υδατάνθρακες, 1 γρ. φυτικές ίνες, 4 γρ. ζάχαρη, 0 γρ. λίπος, 0 γρ. κορεσμένο λίπος, 280 mg νατρίου.

empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Η φόρμουλα της τέλειας μαρινάδας για μια ζουμερή μπριζόλα

Υπάρχουν άπειρες συνταγές μαρινάδας, αλλά ένας συγκεκριμένος συνδυασμός υλικών που εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα στο ψητό κρέας.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις σπιτικά λικέρ και εκχυλίσματα για κοκτέιλ

Το α και το ω στην παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι η υπομονή: συνήθως δεν περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά προϋποθέτει πολυήμερη παραμονή σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

Πώς το κόβουν το καρπούζι;

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

6 tips για σούπερ τραγανές τηγανιτές πατάτες

1. Όσο πιο σφιχτές, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι η σωστή διαλογή τους από τον πάγκο του μανάβικου.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
Back To Top