Όσο κι αν τρίβεις, κάποιοι λεκέδες δεν φεύγουν ποτέ από το ταψί σου. Μιλάμε για αυτά τα καφέ υπολείμματα καμένου λίπους που έχουν εγκατασταθεί στα τοιχώματά του και που αντιστέκονται σθεναρά στο ζεστό νερό και το απορρυπαντικό πιάτων.

Όσο κι αν τρίβεις, κάποιοι λεκέδες δεν φεύγουν ποτέ από το ταψί σου. Μιλάμε για αυτά τα καφέ υπολείμματα καμένου λίπους που έχουν εγκατασταθεί στα τοιχώματά του και που αντιστέκονται σθεναρά στο ζεστό νερό και το απορρυπαντικό πιάτων. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να τα ξεφορτωθείς. Αρκεί να ποντάρεις σε δύο υλικά που σίγουρα θα έχεις στο ντουλάπι σου.

Αναμειγνύεις λοιπόν ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ½ φλιτζάνι λευκό ξίδι και τα ρίχνεις σε ζεστό νερό με το οποίο έχεις γεμίσει το νεροχύτη σου (κλείνοντας την τάπα, για να μείνει στάσιμο). Βυθίζεις στο νερό το ταψί και το αφήνεις εκεί να μουλιάσει για 30 λεπτά με μία ώρα.

Στη συνέχεια, το τρίβεις με ένα σύρμα κατσαρόλας ή με τη σκληρή πλευρά από το σφουγγαράκι. Κάνεις κυκλικές κινήσεις, ώστε ακόμα και αν μείνουν χαρακιές, να είναι λιγότερο ευδιάκριτες.

Μετά το τρίψιμο, πλένεις με κανονικό απορρυπαντικό πιάτων, ξεπλένεις με άφθονο νερό και σκουπίζεις καλά για να φύγει η υγρασία.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, θα έχεις και ένα… παράπλευρο όφελος: Χάρη στο μείγμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού, θα καθαρίσει τέλεια και ο νεροχύτης της κουζίνας σου! Φρόντισε μόνο να φοράς γάντια σε όλη τη διάρκεια, για να μην ξεραθούν και να μη γρατζουνιστούν τα χέρια σου.

Πιο αποτελεσματική από τον καθαρισμό, ωστόσο, είναι η πρόληψη. Για να διατηρείς λοιπόν το ταψί σου σε τέλεια κατάσταση, καλό είναι όταν μαγειρεύεις να το σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο ή λαδόχαρτο, αφενός για να μην έρχεται σε άμεση επαφή με το φαγητό και αφετέρου για να μην υπάρχει κίνδυνο να κολλήσει το φαγητό στο ταψί. Δύο σε ένα, δηλαδή.

empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Κουζίνα σαν καινούρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ήρθε το Σαββατοκύριακο: μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις διεξοδικά, να οργανώσεις τέλεια και να μεταμορφώσεις εντυπωσιακά την κουζίνα σου! Ίσως όλα αυτά να μη σου ακούγονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά, αλλά ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα για δύο εικοσιτετράωρα θα ανακαλύψεις ότι η διαδικασία...
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

Βράσε (καστανό) ρύζι: όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.
empty alt

Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου. Αυτοί οι βρώσιμοι σπόροι του δέντρου Pistacia vera περιέχουν υγιή λίπη και αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
empty alt

Μπαίνουμε σε πασχαλινή διάθεση με ιδέες για υπέροχα αβγά!

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.
empty alt

Λεμόνι, βότκα, βασιλικός – ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Επειδή ο δυόσμος έχει φορεθεί πολύ με τις διάφορες εκδοχές του μοχίτο, η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι ακόμα πιο μεσογειακή και ακόμα πιο δροσερή, με τη συνδρομή του υπέροχου βασιλικού.
Back To Top