Όσο κι αν τρίβεις, κάποιοι λεκέδες δεν φεύγουν ποτέ από το ταψί σου. Μιλάμε για αυτά τα καφέ υπολείμματα καμένου λίπους που έχουν εγκατασταθεί στα τοιχώματά του και που αντιστέκονται σθεναρά στο ζεστό νερό και το απορρυπαντικό πιάτων.

Όσο κι αν τρίβεις, κάποιοι λεκέδες δεν φεύγουν ποτέ από το ταψί σου. Μιλάμε για αυτά τα καφέ υπολείμματα καμένου λίπους που έχουν εγκατασταθεί στα τοιχώματά του και που αντιστέκονται σθεναρά στο ζεστό νερό και το απορρυπαντικό πιάτων. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να τα ξεφορτωθείς. Αρκεί να ποντάρεις σε δύο υλικά που σίγουρα θα έχεις στο ντουλάπι σου.

Αναμειγνύεις λοιπόν ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ½ φλιτζάνι λευκό ξίδι και τα ρίχνεις σε ζεστό νερό με το οποίο έχεις γεμίσει το νεροχύτη σου (κλείνοντας την τάπα, για να μείνει στάσιμο). Βυθίζεις στο νερό το ταψί και το αφήνεις εκεί να μουλιάσει για 30 λεπτά με μία ώρα.

Στη συνέχεια, το τρίβεις με ένα σύρμα κατσαρόλας ή με τη σκληρή πλευρά από το σφουγγαράκι. Κάνεις κυκλικές κινήσεις, ώστε ακόμα και αν μείνουν χαρακιές, να είναι λιγότερο ευδιάκριτες.

Μετά το τρίψιμο, πλένεις με κανονικό απορρυπαντικό πιάτων, ξεπλένεις με άφθονο νερό και σκουπίζεις καλά για να φύγει η υγρασία.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, θα έχεις και ένα… παράπλευρο όφελος: Χάρη στο μείγμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού, θα καθαρίσει τέλεια και ο νεροχύτης της κουζίνας σου! Φρόντισε μόνο να φοράς γάντια σε όλη τη διάρκεια, για να μην ξεραθούν και να μη γρατζουνιστούν τα χέρια σου.

Πιο αποτελεσματική από τον καθαρισμό, ωστόσο, είναι η πρόληψη. Για να διατηρείς λοιπόν το ταψί σου σε τέλεια κατάσταση, καλό είναι όταν μαγειρεύεις να το σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο ή λαδόχαρτο, αφενός για να μην έρχεται σε άμεση επαφή με το φαγητό και αφετέρου για να μην υπάρχει κίνδυνο να κολλήσει το φαγητό στο ταψί. Δύο σε ένα, δηλαδή.

empty alt

Οι φυτικές ίνες ασπίδα για τις χρόνιες παθήσεις

Μείωση του κινδύνου εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων, όπως η στεφανιαία νόσος, το εγκεφαλικό, ο διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου έχουν όσοι ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Το καθημερινό υλικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζαχαροπλαστική σου

Ένα απλό tip θα σε βοηθήσει να αλλάξεις επίπεδο στη ζαχαροπλαστική. Ποιο είναι αυτό; Να προσθέτεις αλάτι όχι μόνο στις αλμυρές αλλά και στις γλυκές συνταγές σου.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Συνταγή για κλασικά ιταλικά κεφτεδάκια για να πεις mamma mia

Το τέλειο κεφτεδάκι είναι έργο τέχνης. Πρέπει να είναι τρυφερό, γεμάτο γεύση, όμορφα στρογγυλό και να μη διαλύεται κατά το μαγείρεμα. Ευτυχώς για εσάς, η κλασική μας ιταλική συνταγή για κεφτεδάκια περνάει όλα αυτά τα τεστ με μεγάλη επιτυχία. Ενώ μας αρέσουν τα ψητά κεφτεδάκια, το ψήσιμο των...
Back To Top