Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.

1. Δίνεις έμφαση στην αναλογία ρυζιού-νερού: για κάθε 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι, υπολογίζεις 2,5 φλιτζάνια νερού.

2. Ρίχνεις μόνο το νερό στην κατσαρόλα και αφήνεις να πάρει μια βράση.

3. Μόλις βράσει, χαμηλώνεις τη φωτιά να σιγοβράζει και προσθέτεις το ρύζι. Αλατίζεις γενναιόδωρα. Κλείνεις την κατσαρόλα με το καπάκι για να μη δραπετεύει υπερβολικά μεγάλη ποσότητα θερμότητας ή ατμού – το ρύζι σου χρειάζεται και τα δύο για να μαγειρευτεί σωστά.

4. Βάζεις το χρονόμετρο της κουζίνας, για να υπολογίσεις με ακρίβεια το χρόνο μαγειρέματος. Πόση ώρα θα χρειαστείς; Ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας, καθώς αυτός ο χρόνος διαφέρει από ρύζι σε ρύζι – γενικά πάντως, το μακρύκοκκο μαγειρεύεται πιο γρήγορα. Αν μετά το πέρας του χρόνου μαγειρέματος έχει περισσέψει νερό στην κατσαρόλα, ξανακλείνεις το καπάκι και ελέγχεις κάθε πέντε λεπτά αν έχει απορροφηθεί. Γενικά, μπορεί να σου πάρει μέχρι μία ώρα για να είναι έτοιμο.

5. Μόλις απορροφηθεί όλο το νερό, σβήνεις τη φωτιά και ανακατεύεις το ρύζι απαλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια ξανακλείνεις το καπάκι και το αφήνεις να ξεκουραστεί για ακόμα 5-10 λεπτά προτού το σερβίρεις. Με αυτό τον τρόπο, οι κόκκοι του θα εκτεθούν περισσότερο στον ατμό, για να γίνουν πιο αφράτοι. Για το ανακάτεμα, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσεις κουτάλι, γιατί μπορεί το ρύζι σου να λιώσει.

Τι κάνεις αν κολλήσει το ρύζι; Μπορείς ακόμα να σώσεις την κατάσταση. Σβήνεις τη φωτιά, προσθέτεις μία με δύο κουταλιές νερό, κλείνεις το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνεις το ρύζι να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί από το επιπλέον νερό θα προσθέσει υγρασία στους κόκκους, κάνοντάς τους να ξεκολλήσουν από τον πάτο της κατσαρόλας.

empty alt

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα υπολείμματα του καφέ

Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν παγκόσμια σταθερά να μένει πάντα τουλάχιστον ένα φλυτζάνι καφέ στην κανάτα της καφετιέρας, κάθε φορά που φτιάχνω καφέ φίλτρου.
empty alt

Τα κάνουμε σαλάτα διά χειρός Cameron Diaz

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.
empty alt

Εστιατόρια, υψηλή γαστρονομία και FNL Best Restaurant Awards 2020

Γεύσεις πολλών αστέρων με διακρίσεις και βραβεία
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

Cup-τσιζ-κέικ φράουλας – μίνι μέγεθος, μάξιμουμ απόλαυση

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.
empty alt

Πικάντικη σούπα με γαρίδες, μπέικον και λαχανικά

Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι.
empty alt

Εξωτικές μπάρες cheesecake-καρύδας

Όχι μόνο για τους λάτρεις της καρύδας, αυτό το επιδόρπιο έχει όλα όσα αγαπάτε στις μπάρες cheesecake, καθώς και την ονειρικότητα της κρεμώδους καρύδας. Σκεφτείτε piña coladas ή πίτα με κρέμα καρύδας σε ένα επιδόρπιο με στρώσεις που είναι πιο εύκολο να το φτιάξετε και να το μοιραστείτε (ιδανικό για πάρτι,...
Back To Top