Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.

1. Δίνεις έμφαση στην αναλογία ρυζιού-νερού: για κάθε 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι, υπολογίζεις 2,5 φλιτζάνια νερού.

2. Ρίχνεις μόνο το νερό στην κατσαρόλα και αφήνεις να πάρει μια βράση.

3. Μόλις βράσει, χαμηλώνεις τη φωτιά να σιγοβράζει και προσθέτεις το ρύζι. Αλατίζεις γενναιόδωρα. Κλείνεις την κατσαρόλα με το καπάκι για να μη δραπετεύει υπερβολικά μεγάλη ποσότητα θερμότητας ή ατμού – το ρύζι σου χρειάζεται και τα δύο για να μαγειρευτεί σωστά.

4. Βάζεις το χρονόμετρο της κουζίνας, για να υπολογίσεις με ακρίβεια το χρόνο μαγειρέματος. Πόση ώρα θα χρειαστείς; Ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας, καθώς αυτός ο χρόνος διαφέρει από ρύζι σε ρύζι – γενικά πάντως, το μακρύκοκκο μαγειρεύεται πιο γρήγορα. Αν μετά το πέρας του χρόνου μαγειρέματος έχει περισσέψει νερό στην κατσαρόλα, ξανακλείνεις το καπάκι και ελέγχεις κάθε πέντε λεπτά αν έχει απορροφηθεί. Γενικά, μπορεί να σου πάρει μέχρι μία ώρα για να είναι έτοιμο.

5. Μόλις απορροφηθεί όλο το νερό, σβήνεις τη φωτιά και ανακατεύεις το ρύζι απαλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια ξανακλείνεις το καπάκι και το αφήνεις να ξεκουραστεί για ακόμα 5-10 λεπτά προτού το σερβίρεις. Με αυτό τον τρόπο, οι κόκκοι του θα εκτεθούν περισσότερο στον ατμό, για να γίνουν πιο αφράτοι. Για το ανακάτεμα, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσεις κουτάλι, γιατί μπορεί το ρύζι σου να λιώσει.

Τι κάνεις αν κολλήσει το ρύζι; Μπορείς ακόμα να σώσεις την κατάσταση. Σβήνεις τη φωτιά, προσθέτεις μία με δύο κουταλιές νερό, κλείνεις το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνεις το ρύζι να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί από το επιπλέον νερό θα προσθέσει υγρασία στους κόκκους, κάνοντάς τους να ξεκολλήσουν από τον πάτο της κατσαρόλας.

empty alt

Όλα τα μυστικά για να κρατήσεις το σκόρδο φρέσκο για καιρό

Ίσως νομίζεις ότι το σκόρδο διατηρείται για πολύ καιρό φρέσκο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όμως αν δεν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες, θα το δεις σύντομα να μαραίνεται, να χάνει το άρωμά του και να αλλοιώνεται.
empty alt

ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΥ

Aν και η καλλιέργεια της πατάτας, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε στη Νάξο από τα τέλη του 18ου αιώνα, μόνο στα 1830 η καλλιέργειά της πήρε μεγάλη εξάπλωση στην πεδινή Νάξο και αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα…  συνέχεια
empty alt

Μπορεί ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ να σε κάνει να αδυνατίσεις;

Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος το αποφεύγεις. Έχεις συνέχεια στη δουλειά για αρκετές ώρες και δεν θέλεις να πιεις.
empty alt

Anthony Bourdain: «Άλλαξε τον κόσμο μέσα από το φαγητό»

Ένα συγκινητικό κείμενο για την κληρονομιά του αγαπημένου σεφ που έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από λίγες μέρες, από τον restaurant editor Andrew Knowlton του Bon Appetit: «Είναι 8.42 το πρωί της Παρασκευής, 8 Ιουνίου 2018, όταν μαθαίνω τα νέα.
empty alt

Τι σημαίνει «ντεγκλασάρω»;

Όταν κάποιος «ντεγκλασάρει», όσο εντυπωσιακό ή εξειδικευμένο κι αν ακούγεται, στην πραγματικότητα κάνει κάτι απλό, που ίσως κάνεις κι εσύ ήδη (αλλά δεν το ξέρεις): Προσθέτει υγρό σε ένα ζεστό σκεύος, ώστε να ξεκολλήσουν από τον πυθμένα όλα τα καραμελωμένα κομμάτια της τροφής που σοτάρει.
empty alt

Μπορείς να κάνεις κι εσύ μια πανεύκολη σπιτική λεμονάδα

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε μια λεμονάδα, όπως λέει μια αγγλόφωνη παροιμία. Και εσύ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την προτροπή.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
Back To Top