Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.

1. Δίνεις έμφαση στην αναλογία ρυζιού-νερού: για κάθε 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι, υπολογίζεις 2,5 φλιτζάνια νερού.

2. Ρίχνεις μόνο το νερό στην κατσαρόλα και αφήνεις να πάρει μια βράση.

3. Μόλις βράσει, χαμηλώνεις τη φωτιά να σιγοβράζει και προσθέτεις το ρύζι. Αλατίζεις γενναιόδωρα. Κλείνεις την κατσαρόλα με το καπάκι για να μη δραπετεύει υπερβολικά μεγάλη ποσότητα θερμότητας ή ατμού – το ρύζι σου χρειάζεται και τα δύο για να μαγειρευτεί σωστά.

4. Βάζεις το χρονόμετρο της κουζίνας, για να υπολογίσεις με ακρίβεια το χρόνο μαγειρέματος. Πόση ώρα θα χρειαστείς; Ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας, καθώς αυτός ο χρόνος διαφέρει από ρύζι σε ρύζι – γενικά πάντως, το μακρύκοκκο μαγειρεύεται πιο γρήγορα. Αν μετά το πέρας του χρόνου μαγειρέματος έχει περισσέψει νερό στην κατσαρόλα, ξανακλείνεις το καπάκι και ελέγχεις κάθε πέντε λεπτά αν έχει απορροφηθεί. Γενικά, μπορεί να σου πάρει μέχρι μία ώρα για να είναι έτοιμο.

5. Μόλις απορροφηθεί όλο το νερό, σβήνεις τη φωτιά και ανακατεύεις το ρύζι απαλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια ξανακλείνεις το καπάκι και το αφήνεις να ξεκουραστεί για ακόμα 5-10 λεπτά προτού το σερβίρεις. Με αυτό τον τρόπο, οι κόκκοι του θα εκτεθούν περισσότερο στον ατμό, για να γίνουν πιο αφράτοι. Για το ανακάτεμα, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσεις κουτάλι, γιατί μπορεί το ρύζι σου να λιώσει.

Τι κάνεις αν κολλήσει το ρύζι; Μπορείς ακόμα να σώσεις την κατάσταση. Σβήνεις τη φωτιά, προσθέτεις μία με δύο κουταλιές νερό, κλείνεις το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνεις το ρύζι να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί από το επιπλέον νερό θα προσθέσει υγρασία στους κόκκους, κάνοντάς τους να ξεκολλήσουν από τον πάτο της κατσαρόλας.

empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

6 εναλλακτικοί τρόποι να απολαύσεις τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν

Είτε σου περίσσεψαν κεφτεδάκια που τηγάνισες είτε έπλασες περισσότερα από όσα χρειαζόσουν σε ένα γεύμα για να αφήσεις μερικά στην άκρη για μια άλλη μέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσεις, πέρα από τα να τα συνοδεύσεις με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
empty alt

Φθινοπωρινή carbonara με γλυκιά κολοκύθα

Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween.
empty alt

Γευστικές μπουκιές για μάξιμουμ ενέργεια

Οι απαιτήσεις της εποχής, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (παρά την πανδημία) απαιτούν από όλους μας υψηλά επίπεδα ενέργειας.
empty alt

Συνταγή για εύκολο μπαμπά-γκανούς

Η μελιτζανοσαλάτα αλλιώς…
empty alt

Λιμοντσέλο: Καλωσορίστε το καλοκαίρι με το πιο δροσερό ποτό

Πώς να φτιάξετε το δικό σας limoncello και να μεταφερθείτε νοερά στην Αμάλφι
Back To Top