Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.

1. Δίνεις έμφαση στην αναλογία ρυζιού-νερού: για κάθε 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι, υπολογίζεις 2,5 φλιτζάνια νερού.

2. Ρίχνεις μόνο το νερό στην κατσαρόλα και αφήνεις να πάρει μια βράση.

3. Μόλις βράσει, χαμηλώνεις τη φωτιά να σιγοβράζει και προσθέτεις το ρύζι. Αλατίζεις γενναιόδωρα. Κλείνεις την κατσαρόλα με το καπάκι για να μη δραπετεύει υπερβολικά μεγάλη ποσότητα θερμότητας ή ατμού – το ρύζι σου χρειάζεται και τα δύο για να μαγειρευτεί σωστά.

4. Βάζεις το χρονόμετρο της κουζίνας, για να υπολογίσεις με ακρίβεια το χρόνο μαγειρέματος. Πόση ώρα θα χρειαστείς; Ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας, καθώς αυτός ο χρόνος διαφέρει από ρύζι σε ρύζι – γενικά πάντως, το μακρύκοκκο μαγειρεύεται πιο γρήγορα. Αν μετά το πέρας του χρόνου μαγειρέματος έχει περισσέψει νερό στην κατσαρόλα, ξανακλείνεις το καπάκι και ελέγχεις κάθε πέντε λεπτά αν έχει απορροφηθεί. Γενικά, μπορεί να σου πάρει μέχρι μία ώρα για να είναι έτοιμο.

5. Μόλις απορροφηθεί όλο το νερό, σβήνεις τη φωτιά και ανακατεύεις το ρύζι απαλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια ξανακλείνεις το καπάκι και το αφήνεις να ξεκουραστεί για ακόμα 5-10 λεπτά προτού το σερβίρεις. Με αυτό τον τρόπο, οι κόκκοι του θα εκτεθούν περισσότερο στον ατμό, για να γίνουν πιο αφράτοι. Για το ανακάτεμα, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσεις κουτάλι, γιατί μπορεί το ρύζι σου να λιώσει.

Τι κάνεις αν κολλήσει το ρύζι; Μπορείς ακόμα να σώσεις την κατάσταση. Σβήνεις τη φωτιά, προσθέτεις μία με δύο κουταλιές νερό, κλείνεις το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνεις το ρύζι να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί από το επιπλέον νερό θα προσθέσει υγρασία στους κόκκους, κάνοντάς τους να ξεκολλήσουν από τον πάτο της κατσαρόλας.

empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

3 tips ώστε ένα δείπνο να είναι –και να φαίνεται!– πιο νόστιμο

Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.
empty alt

Freekeh: γνώρισε το σιτηρό που είναι τάση στη διατροφή!

Το freekeh, αυτό το σιτηρό με το παράξενο όνομα που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, μαζεύεται όσο ακόμα το σιτάρι είναι πράσινο και αρκετά μαλακό.
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Πώς θα μετατρέψεις το κακό κρασί σε υπέροχο κοκτέιλ

Αγόρασες ή σου έφεραν ένα κρασί που σου βγήκε «μάπα»; Μην το πετάξεις. Ακολούθησε τη συμβουλή που δίνει η Alison Roman, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και φτιάξε με αυτό ένα φανταστικό κοκτέιλ! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις μερικά παγάκια, σόδα (ή κάποιο άλλο ανθρακούχο […]
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Ντιπ για… ντιπ – εύκολα και σπιτικά

Δροσιστικά, πικάντικα, κρεμώδη, διαφορετικά, όπως και να τα προτιμάτε εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα φτιάξετε μόνοι σας – εύκολα κι απλά!   Το πέστο του Ποπάι Συστατικά 300 γρ.
empty alt

To Giggle Juice είναι τόσο διασκεδαστικό όσο ακούγεται

Τι ακριβώς είναι το Giggle Juice, ρωτάτε; Ένας συνδυασμός moscato, λεμονάδας και βότκας που θα σας κάνει να ευθυμήσετε ευχάριστα – ίσως και να βάλετε τα γέλια – όλοι χρειαζόμαστε αυτό το καλοκαίρι μια έξτρα δόση χαράς και παιδικής ανεμελιάς – οπότε δοκιμάστε το.
Back To Top