Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.

Είναι μια δημιουργική απασχόληση που τα παιδιά λατρεύουν και είναι κάτι που μπορείτε να το κάνετε μαζί!

Βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε βράσει καλά τα αυγά. Για να βράσουν τα αυγά χωρίς να σπάσουν τα έχουμε για 2-3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε στο νερό της κατσαρόλας που θα βράσουν μια κουταλιά της σούπας ξίδι.

Μπορείτε να βράσετε μια δόση αυγών που θα προσθέσετε κόκκινη βαφή (φυτική/οικολογική κατά προτίμηση) τα οποία μπορείτε να γυαλίσετε με λάδι ή να διακοσμήσετε με αυτοκόλλητα.

Και μπορείτε να βράσετε και μια δόση αυγά χωρίς χρώμα τα οποία μπορείτε να ζωγραφίσετε μαζί με τα παιδιά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε συγκεκριμένα μοτίβα, ή να αφήσετε τη φαντασία τους τελείως ελεύθερη. Σημασία έχει η προσπάθεια… κι ίσως όχι πάντα το τελικό αποτέλεσμα.

5cacfd87e5653.image

Τι θα χρειαστείτε:

άσπρα ή ανοιχτόχρωμα αβγά

μια βαθιά κατσαρόλα

ξίδι

νερό

βαφή

εφημερίδα

άδεια χαρτονένια αβγοθήκη

αυτοκόλλητα

μπογιές

Μερικές ιδέες για τη διακόσμηση:

  • Νερομπογιές
  • Μαρκαδόροι
  • Γκλίτερ
  • Δαχτυλομπογιές
  • Μπογιές που ξεπλένονται
  • Χρησιμοποιώντας ένα λευκό κραγιόνι, γράψτε ένα μήνυμα ή σχεδιάστε ένα σχέδιο στο αυγό πριν το βάψετε – όταν βγει από τη βαφή, το κερί θα παραμείνει λευκό, επισημαίνοντας το σχέδιο στο έγχρωμο φόντο.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια με λωρίδες στο αβγό σας τοποθετώντας λαστιχένιες ταινίες ή ταινία (ή σελοτέιπ) γύρω από το αβγό σας πριν βυθίσετε, όταν το σηκώσετε από τη βαφή και αφαιρέσετε τις ταινίες το αυγό σας θα έχει ρίγες όπου ήταν οι ταινίες!
  • Εάν τοποθετήσετε ένα αυτοκόλλητο στο αβγό πριν το βυθίσετε και το αφαιρέσετε μόλις βγει, το σχήμα του αυτοκόλλητου θα ξεχωρίζει στο φόντο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα αστέρι, ή μια καρδιά εάν έχετε.

Μπορεί να είναι μονόχρωμα, πολύχρωμα, με σχέδια, αφηρημένα, γεωμετρικά ή εντελώς πρωτότυπα, επίσης μπορείτε να γράψετε πάνω τους μια πασχαλινή ευχή.

Μια ωραία ιδέα είναι να ζωγραφίσετε πάνω τους φατσούλες ή συναισθήματα, να τους δώσετε ανθρώπινα χαρακτηριστικά προσώπου ή κεφάλια ζώων.

Διασκεδάστε το και διαλέξτε το δικό σας, με την ελπίδα εκτός από ωραίο να είναι και το πιο γερό!

 

empty alt

Το ιταλικό μυστικό που θα απογειώσει την κουζίνα σου

Αν έχεις ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έχεις παρατηρήσει ότι ακόμη και μια απλή μπρουσκέτα με λάδι, ντομάτα και σκόρδο μπορεί να αναδειχθεί σε γαστρονομικό αριστούργημα.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα οργανώσεις το τέλειο γεύμα με μπουφέ (+ 5 ιδέες πιάτων)

Αν πιστεύεις ότι όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο σε ένα σπιτικό τραπέζι, τότε μάλλον η λύση του μπουφέ σου ταιριάζει περισσότερο από ένα καθιστό γεύμα.
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
empty alt

Τέλειος κι εύκολος σπιτικός πουρές

Το να φτιάξεις τον δικό σου σπιτικό πουρέ δεν είναι τόσο μπελαλίδικο όσο νομίζεις και η αξεπέραστη γεύση του σίγουρα θα ανταμείψει τον κόπο σου.
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλμυρό και τυρένιο

Τις μέρες των γιορτών το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως προς τη διακόσμηση του σπιτιού, τώρα μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις και στο γιορτινό τραπέζι.
empty alt

Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ μήλου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για συνταγές με μήλα
empty alt

Η πιο εύκολη «μηλόπιτα» που θα φτιάξεις ποτέ

Θα μπορούσες να την πεις και γλυκιά «πίτσα» μήλου…
Back To Top