Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.

Είναι μια δημιουργική απασχόληση που τα παιδιά λατρεύουν και είναι κάτι που μπορείτε να το κάνετε μαζί!

Βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε βράσει καλά τα αυγά. Για να βράσουν τα αυγά χωρίς να σπάσουν τα έχουμε για 2-3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε στο νερό της κατσαρόλας που θα βράσουν μια κουταλιά της σούπας ξίδι.

Μπορείτε να βράσετε μια δόση αυγών που θα προσθέσετε κόκκινη βαφή (φυτική/οικολογική κατά προτίμηση) τα οποία μπορείτε να γυαλίσετε με λάδι ή να διακοσμήσετε με αυτοκόλλητα.

Και μπορείτε να βράσετε και μια δόση αυγά χωρίς χρώμα τα οποία μπορείτε να ζωγραφίσετε μαζί με τα παιδιά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε συγκεκριμένα μοτίβα, ή να αφήσετε τη φαντασία τους τελείως ελεύθερη. Σημασία έχει η προσπάθεια… κι ίσως όχι πάντα το τελικό αποτέλεσμα.

5cacfd87e5653.image

Τι θα χρειαστείτε:

άσπρα ή ανοιχτόχρωμα αβγά

μια βαθιά κατσαρόλα

ξίδι

νερό

βαφή

εφημερίδα

άδεια χαρτονένια αβγοθήκη

αυτοκόλλητα

μπογιές

Μερικές ιδέες για τη διακόσμηση:

  • Νερομπογιές
  • Μαρκαδόροι
  • Γκλίτερ
  • Δαχτυλομπογιές
  • Μπογιές που ξεπλένονται
  • Χρησιμοποιώντας ένα λευκό κραγιόνι, γράψτε ένα μήνυμα ή σχεδιάστε ένα σχέδιο στο αυγό πριν το βάψετε – όταν βγει από τη βαφή, το κερί θα παραμείνει λευκό, επισημαίνοντας το σχέδιο στο έγχρωμο φόντο.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια με λωρίδες στο αβγό σας τοποθετώντας λαστιχένιες ταινίες ή ταινία (ή σελοτέιπ) γύρω από το αβγό σας πριν βυθίσετε, όταν το σηκώσετε από τη βαφή και αφαιρέσετε τις ταινίες το αυγό σας θα έχει ρίγες όπου ήταν οι ταινίες!
  • Εάν τοποθετήσετε ένα αυτοκόλλητο στο αβγό πριν το βυθίσετε και το αφαιρέσετε μόλις βγει, το σχήμα του αυτοκόλλητου θα ξεχωρίζει στο φόντο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα αστέρι, ή μια καρδιά εάν έχετε.

Μπορεί να είναι μονόχρωμα, πολύχρωμα, με σχέδια, αφηρημένα, γεωμετρικά ή εντελώς πρωτότυπα, επίσης μπορείτε να γράψετε πάνω τους μια πασχαλινή ευχή.

Μια ωραία ιδέα είναι να ζωγραφίσετε πάνω τους φατσούλες ή συναισθήματα, να τους δώσετε ανθρώπινα χαρακτηριστικά προσώπου ή κεφάλια ζώων.

Διασκεδάστε το και διαλέξτε το δικό σας, με την ελπίδα εκτός από ωραίο να είναι και το πιο γερό!

 

empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

Πώς θα ξεπαγώσεις το κοτόπουλο γρήγορα και με ασφάλεια

Αποφάσισες να φτιάξεις μια ζεστή, θρεπτική κοτόσουπα ή κοτόπουλο στο φούρνο, αλλά ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου είναι λίγος και το πουλερικό μόλις βγήκε από την κατάψυξη, παγωμένο σαν την Ανταρκτική; Πώς θα το ξεπαγώσεις γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια; Η παρακάτω μέθοδος θα σου πάρει […]
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν βάζουμε στο ψυγείο τα κρεμμύδια

Το ήξερες ότι ένα από τα τρόφιμα που δεν πρέπει να διατηρείς στο ψυγείο είναι τα κρεμμύδια; Αν τα κρατάς εκτός ψυγείου, αποθηκεύοντάς τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους έως πάνω από έναν μήνα.
empty alt

Έτσι θα δώσεις πιο πλούσια γεύση στις ελαφρώς άγουρες ντομάτες

Η ώριμη ντομάτα είναι το καλύτερο υλικό για ένα μαγειρευτό φαγητό. Η άγουρη, ο μεγαλύτερος σαμποτέρ. Τι κάνεις, όμως, αν όλες οι ντομάτες που έχεις στο σπίτι σου είναι ελαφρώς πράσινες, δηλαδή δεν έχουν «γίνει» ακόμα; Για να επισπεύσεις τη διαδικασία ωρίμανσής τους δοκίμασε να τους προσθέσεις […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό σορμπέ

  Η παρασκευή σπιτικού σορμπέ είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε καν μηχανή παγωτού! Βασικά είναι απλώς παγωμένος πουρές φρούτων που έχει γλυκανθεί με ζάχαρη και νερό.
empty alt

Μμμ μύρισε μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top