Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.

Είναι μια δημιουργική απασχόληση που τα παιδιά λατρεύουν και είναι κάτι που μπορείτε να το κάνετε μαζί!

Βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε βράσει καλά τα αυγά. Για να βράσουν τα αυγά χωρίς να σπάσουν τα έχουμε για 2-3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε στο νερό της κατσαρόλας που θα βράσουν μια κουταλιά της σούπας ξίδι.

Μπορείτε να βράσετε μια δόση αυγών που θα προσθέσετε κόκκινη βαφή (φυτική/οικολογική κατά προτίμηση) τα οποία μπορείτε να γυαλίσετε με λάδι ή να διακοσμήσετε με αυτοκόλλητα.

Και μπορείτε να βράσετε και μια δόση αυγά χωρίς χρώμα τα οποία μπορείτε να ζωγραφίσετε μαζί με τα παιδιά.

Μπορείτε να δοκιμάσετε συγκεκριμένα μοτίβα, ή να αφήσετε τη φαντασία τους τελείως ελεύθερη. Σημασία έχει η προσπάθεια… κι ίσως όχι πάντα το τελικό αποτέλεσμα.

5cacfd87e5653.image

Τι θα χρειαστείτε:

άσπρα ή ανοιχτόχρωμα αβγά

μια βαθιά κατσαρόλα

ξίδι

νερό

βαφή

εφημερίδα

άδεια χαρτονένια αβγοθήκη

αυτοκόλλητα

μπογιές

Μερικές ιδέες για τη διακόσμηση:

  • Νερομπογιές
  • Μαρκαδόροι
  • Γκλίτερ
  • Δαχτυλομπογιές
  • Μπογιές που ξεπλένονται
  • Χρησιμοποιώντας ένα λευκό κραγιόνι, γράψτε ένα μήνυμα ή σχεδιάστε ένα σχέδιο στο αυγό πριν το βάψετε – όταν βγει από τη βαφή, το κερί θα παραμείνει λευκό, επισημαίνοντας το σχέδιο στο έγχρωμο φόντο.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε σχέδια με λωρίδες στο αβγό σας τοποθετώντας λαστιχένιες ταινίες ή ταινία (ή σελοτέιπ) γύρω από το αβγό σας πριν βυθίσετε, όταν το σηκώσετε από τη βαφή και αφαιρέσετε τις ταινίες το αυγό σας θα έχει ρίγες όπου ήταν οι ταινίες!
  • Εάν τοποθετήσετε ένα αυτοκόλλητο στο αβγό πριν το βυθίσετε και το αφαιρέσετε μόλις βγει, το σχήμα του αυτοκόλλητου θα ξεχωρίζει στο φόντο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα αστέρι, ή μια καρδιά εάν έχετε.

Μπορεί να είναι μονόχρωμα, πολύχρωμα, με σχέδια, αφηρημένα, γεωμετρικά ή εντελώς πρωτότυπα, επίσης μπορείτε να γράψετε πάνω τους μια πασχαλινή ευχή.

Μια ωραία ιδέα είναι να ζωγραφίσετε πάνω τους φατσούλες ή συναισθήματα, να τους δώσετε ανθρώπινα χαρακτηριστικά προσώπου ή κεφάλια ζώων.

Διασκεδάστε το και διαλέξτε το δικό σας, με την ελπίδα εκτός από ωραίο να είναι και το πιο γερό!

 

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Back To Top