Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο. Μάλιστα, αντί να αγοράσεις έτοιμο, τυποποιημένο μείγμα, μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου, ελέγχοντας έτσι τι ακριβώς περιέχει και σε ποιες ποσότητες, για να είσαι συνεπής και στους κανόνες της διατροφής σου.

Τι θα χρειαστείς:
(οι προτάσεις είναι ενδεικτικές. Μπορείς να προσθέσεις και ξηρούς καρπούς, άλλα αποξηραμένα φρούτα κ.λπ.)

3 φλιτζάνια βρόμη
1 φλιτζάνι κολοκυθόσπορους
1 φλιτζάνι σπόρους κινόα (προαιρετικά)
1/3 φλιτζ. πεκάν
½ φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. αποξηραμένα κράνμπερι

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί, απλώνεις τη βρόμη, τους κολοκυθόσπορους και την κινόα.

2. Περιχύνεις το μείγμα βρόμης με μέλι και ανακατεύεις να πάει παντού ομοιόμορφα.

3. Προσθέτεις τα πεκάν ψιλοκομμένα και ανακατεύεις καλά.

4. Ψήνεις στους 150 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε το μείγμα να ψηθεί χωρίς να καεί. Το μούσλι σου πρέπει να είναι ελαφρά ροδισμένο και αρωματικό.

5. Βγάζεις το μούσλι από το φούρνο και το απλώνεις σε ένα ταψί που έχεις στρώσει με λαδόχαρτο. Προσθέτεις τα αποξηραμένα φρούτα.

6. Αφήνεις να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

7. Το σπας σε χοντρά κομμάτια με ένα μαχαίρι και το μεταφέρεις σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Μήλα: 4 βήματα για να παρατείνεις τη φρεσκάδα τους

Αν ένα χελιδόνι φέρνει την άνοιξη, το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τα πρώτα μήλα. Και ποιος δεν αγαπάει αυτά τα φρούτα, που συμβολίζουν ακόμα και τον απαγορευμένο καρπό του παραδείσου; Ευτυχώς είναι αρκετά ανθεκτικά στη συντήρησή τους, οπότε μπορούμε να τα αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Η Kaiser μετατρέπει και φέτος την Τσικνοπέμπτη στην απόλυτη BBQ εμπειρία!

Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Back To Top