Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο. Μάλιστα, αντί να αγοράσεις έτοιμο, τυποποιημένο μείγμα, μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου, ελέγχοντας έτσι τι ακριβώς περιέχει και σε ποιες ποσότητες, για να είσαι συνεπής και στους κανόνες της διατροφής σου.

Τι θα χρειαστείς:
(οι προτάσεις είναι ενδεικτικές. Μπορείς να προσθέσεις και ξηρούς καρπούς, άλλα αποξηραμένα φρούτα κ.λπ.)

3 φλιτζάνια βρόμη
1 φλιτζάνι κολοκυθόσπορους
1 φλιτζάνι σπόρους κινόα (προαιρετικά)
1/3 φλιτζ. πεκάν
½ φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. αποξηραμένα κράνμπερι

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί, απλώνεις τη βρόμη, τους κολοκυθόσπορους και την κινόα.

2. Περιχύνεις το μείγμα βρόμης με μέλι και ανακατεύεις να πάει παντού ομοιόμορφα.

3. Προσθέτεις τα πεκάν ψιλοκομμένα και ανακατεύεις καλά.

4. Ψήνεις στους 150 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε το μείγμα να ψηθεί χωρίς να καεί. Το μούσλι σου πρέπει να είναι ελαφρά ροδισμένο και αρωματικό.

5. Βγάζεις το μούσλι από το φούρνο και το απλώνεις σε ένα ταψί που έχεις στρώσει με λαδόχαρτο. Προσθέτεις τα αποξηραμένα φρούτα.

6. Αφήνεις να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

7. Το σπας σε χοντρά κομμάτια με ένα μαχαίρι και το μεταφέρεις σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.

empty alt

3 τρόποι να κάνεις τα κολοκυθάκια απίστευτα νόστιμα

Τα κολοκυθάκια είναι μάλλον το πιο υποτιμημένο καλοκαιρινό λαχανικό. Συνήθως σερβίρονται νερόβραστα, ως συνοδευτικό σε εστιατόρια και σε γεύματα νοσοκομείου, όμως κατά βάθος κρύβουν μια νοστιμιά που δεν ξέρουν όλοι.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα ένα νόστιμο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σου

Επιστρέφει πανηγυρικά η εποχή της σαλάτας, βλέπε καλοκαίρι. Και παρόλο που μια σαλάτα καλό είναι να υπάρχει όλο το χρόνο στο μενού σου, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία κερδίζει όλο και πιο συχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι σου.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Μμμ μύρισε μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

Όταν  η ζωή σου δίνει πολλά μήλα και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτά και εάν η σπιτική μηλόπιτα δεν σου ταιριάζει με τη στιγμή, αυτή η μαρμελάδα είναι ακριβώς η τέλεια λύση.
empty alt

Γιατί δεν πρέπει να πετάς το νερό όπου έχεις βράσει τα ζυμαρικά

Κρύβει ένα από τα μυστικά επιτυχίας της μακαρονάδας σου.
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top