Αυτό το αφράτο κέικ καρύδας είναι γεμάτο με ένα εύκολο μείγμα τυριού, ανανά και τελειώνει με κρέμα τυριού και φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας.

Αυτό το αφράτο κέικ καρύδας είναι γεμάτο με ένα εύκολο μείγμα τυριού, ανανά και τελειώνει με κρέμα τυριού και φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας. Αγαπάμε τις μεγαλύτερες, χωρίς ζάχαρη νιφάδες, αλλά αν προτιμάτε τη ζαχαρούχα καρύδα για το εξωτερικό, λειτουργεί εξίσου καλά. Το κέικ χρησιμοποιεί γάλα καρύδας για να προφέρει επιπλέον γεύση και κάνει το κέικ αρκετά πλούσιο. Δεδομένου ότι το κουρκούτι του κέικ χρησιμοποιεί λάδι αντί για βούτυρο, παραμένει μαλακό και ανακατεύεται εύκολα.

Η παρασκευή του τυρομείγματος ανανά είναι εύκολη, αλλά απαιτεί λίγη προσοχή. Τα αυγά μπορούν να πήξουν εύκολα αν αφεθούν χωρίς ανάδευση ή αν το σκεύος ζεσταθεί πολύ γρήγορα. Το καλύτερο είναι να χτυπήσετε σε χαμηλή φωτιά. Το τυρόπηγμα στραγγίζεται στο τέλος για να αφαιρεθούν τυχόν πηγμένα αυγά και να γίνει ένα μεταξένιο λείο τυρόπηγμα ανανά.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

10 – 12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ 0 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

Σπρέι μαγειρικής

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. αλάτι

1 φλ. κονσέρβα πλήρες γάλα καρύδας

3/4 φλ. φυτικό λάδι

4 μεγάλα αυγά

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΟΜΕΙΓΜΑ ΑΝΑΝΑ

4 κρόκοι αυγών

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 φλ. χυμός ανανά

4 κ.σ. βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ FROSTING

1 φλ. νιφάδες καρύδας

1 (220 gr.) μπλοκ τυρί κρέμα, μαλακωμένο

1/2 φλ. (1 ράβδος) βούτυρο, μαλακωμένο

3 φλ. ζάχαρη άχνη

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

keikannb

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Λαδώνετε δύο ταψάκια για κέικ 8” με χαρτί ψησίματος και λαδώνετε με μαγειρικό σπρέι. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπήστε το γάλα καρύδας, το λάδι, τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέστε στα στεγνά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα ανάμεσα στις φόρμες για κέικ.

Ψήστε μέχρι μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στη μέση να βγαίνει καθαρή, 25 με 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το τυρόπηγμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, χτυπήστε μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη και τον χυμό ανανά. Αφήνετε να σιγοβράσετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, περίπου 5 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο. Στραγγίστε το τυρόπηγμα μέσα από ένα διχτυωτό σουρωτήρι σε ένα μπολ. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 1 ώρα.

Κάνετε frosting: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Τοποθετήστε την καρύδα σε ένα ταψί σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 10 με 12 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να μην μείνουν σβώλοι.

Ισιώστε τις κορυφές των κέικ όπως χρειάζεται. Τοποθετείτε μια στρώση σε βάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος. Προσθέστε λίγο γλάσο και απλώστε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να φτιάξετε στη συνέχεια και ένα κοντό τοίχωμα frosting γύρω από την άκρη ή μεταφέρετε λίγο γλάσο σε μια σακούλα σωληνώσεων με μεγάλη στρογγυλή άκρη και σωλήνα κατά μήκος της άκρης. Ρίχνετε το τυρόπηγμα στο κέντρο και απλώνετε σε ομοιόμορφη στρώση. Τοποθετήστε τη δεύτερη στρώση του κέικ από πάνω και παγώστε την κορυφή και τις πλευρές με το υπόλοιπο frosting.

Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πιέσετε τις νιφάδες καρύδας πάνω και στις πλευρές του κέικ. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

empty alt

Αυτά τα λιπαρά αδυνατίζουν

Από το ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς που περιλαμβάνει η μεσογειακή διατροφή και τα φυτικά λιπαρά βοηθούν περισσότερο στην απώλεια βάρους σε σύγκριση με τις δίαιτες χαμηλών λιπαρών.
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Έτσι δεν θα πετάς ποτέ τις (υπερ)ώριμες μπανάνες

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια τα κάνεις υπέροχα δροσιστικά επιδόρπια

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Τραγανές φλούδες γλυκοπατάτας με γουακαμόλε

Ψήνοντας τις γλυκοπατάτες με τη φλούδα τους θα έχεις ένα τραγανό αποτέλεσμα που θα συνδυαστεί εξαιρετικά με τη βελούδινη υφή του γουακαμόλε για μια λαχταριστή απόλαυση που θα εκτιμήσει δεόντως η γλώσσα και ο ουρανίσκος σου.
empty alt

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Μπορεί την παρέλαση να τη δεις μόνο από την τηλεόραση, μπορεί τα ταβερνάκια να είναι κλειστά, μπορεί να μην έχεις καν τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλο οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, αλλά με αυτή τη συνταγή για σκορδαλιά θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση και […]
Back To Top