Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσεις ακόμα και τις πλέον ώριμες μπανάνες και αυτός δεν είναι άλλος από το να τις αποθηκεύσεις στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

1. Συγκέντρωσε όλες τις πολύ ώριμες μπανάνες, που έχουν αρχίσει να αποκτούν σκούρες κηλίδες, και ξεφλούδισέ τις.

2. Κόψε τις σε φέτες πάχους 2-3 εκατοστών (αρκετά μικρές ώστε να λιώνουν εύκολα στο μπλέντερ).

3. Άπλωσε τις φέτες σε μία στρώση, σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει με λαδόκολλα. Μην τις ρίξεις κατευθείαν μέσα σε ένα σακουλάκι, γιατί έτσι θα κολλήσουν για πάντα μεταξύ τους!

4. Τοποθέτησε το ταψάκι στην κατάψυξη να παγώσουν. Στη συνέχεια, αφαίρεσέ τις από τη λαδόκολλα και μοίρασέ τις, παγωμένες ακόμα, σε πολλά σακουλάκια ασφαλείας (ώστε να μπορείς να ξεπαγώνεις κάθε φορά ακριβώς όσες χρειάζεσαι).

Έτσι, θα έχεις πάντα στην κατάψυξή σου μπανάνες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε σμούθι, banana breads και άλλες συνταγές.

empty alt

5 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο

Διανύουμε μια εποχή που είναι πραγματικά αμαρτία και πληγή για την τσέπη και το περιβάλλον μας να πετάμε τρόφιμα.
empty alt

Πατάτα: να την τρυπήσεις πριν την ψήσεις;

Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
empty alt

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις τη ζωή σου, όταν τακτοποιείς τα ψώνια στο ψυγείο

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου.
empty alt

Στελέχη μπρόκολου: να τα πετάξεις ή όχι;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Βράσε (καστανό) ρύζι: όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.
empty alt

Γιατί το φαγητό που τηγάνισες δεν βγήκε τραγανό;

Το τηγάνισμα μπορεί να είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους μαγειρέματος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ίσως νομίζουμε.
empty alt

Χρυσοί Σκούφοι 2023 - Άλλη μια φορά μεγάλος νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

30 Χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Με μεγάλο νικητή για ακόμα μία χρονιά τον Έκτορα Μποτρίνι απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Χρυσοί Σκούφοι.

Back To Top