Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Αν από τις μπανάνες που αγοράζεις, καταλήγεις συχνά να πετάς τις μισές, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσεις ακόμα και τις πλέον ώριμες μπανάνες και αυτός δεν είναι άλλος από το να τις αποθηκεύσεις στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

1. Συγκέντρωσε όλες τις πολύ ώριμες μπανάνες, που έχουν αρχίσει να αποκτούν σκούρες κηλίδες, και ξεφλούδισέ τις.

2. Κόψε τις σε φέτες πάχους 2-3 εκατοστών (αρκετά μικρές ώστε να λιώνουν εύκολα στο μπλέντερ).

3. Άπλωσε τις φέτες σε μία στρώση, σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει με λαδόκολλα. Μην τις ρίξεις κατευθείαν μέσα σε ένα σακουλάκι, γιατί έτσι θα κολλήσουν για πάντα μεταξύ τους!

4. Τοποθέτησε το ταψάκι στην κατάψυξη να παγώσουν. Στη συνέχεια, αφαίρεσέ τις από τη λαδόκολλα και μοίρασέ τις, παγωμένες ακόμα, σε πολλά σακουλάκια ασφαλείας (ώστε να μπορείς να ξεπαγώνεις κάθε φορά ακριβώς όσες χρειάζεσαι).

Έτσι, θα έχεις πάντα στην κατάψυξή σου μπανάνες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε σμούθι, banana breads και άλλες συνταγές.

empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

6 βασικοί κανόνες για να χρησιμοποιείς με ασφάλεια τα μαχαίρια της κουζίνας

Όταν δοκιμάζεις για πρώτη φορά είτε να κόψεις σε κυβάκια ένα καρότο είτε να κομματιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, ίσως αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι σεφ να κόψουν τα υλικά τους χωρίς να κινδυνεύουν διαρκώς από ατυχήματα.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου ζύμη ζυμαρικών

Η βραδιά ζυμαρικών αξίζει μια ιδιαίτερη μακαρονάδα. Το να φτιάξετε τη δική σας ζύμη χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά η ίδια η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη.
empty alt

Εδώ, η Bonduelle νοιάζεται φυσικά!

Η Bonduelle νοιάζεται για τους ανθρώπους, την ευημερία τους και την υγεία του πλανήτη. Νοιάζεται για τη διατροφή τους και το αποδεικνύει συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας, εμπνέοντας παράλληλα ένα υγιεινό μοντέλο φυτικής διατροφής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων...
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
Back To Top