Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου. Για να το κάνεις ακόμα πιο ξεχωριστό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λεμονόκουπα για να το σερβίρεις! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χυμό από τα φλιτζάνια λεμονιού για να φτιάξεις το παγωμένο γιαούρτι ή να τον φυλάξεις στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσεις αργότερα.

 

Lemon frozen yogurt

Συστατικά

6 λεμόνια για σερβίρισμα (προαιρετικά)

¾ φλιτζάνι ζάχαρη

¼ φλιτζάνι νερό

1 ½ φλιτζάνια πλήρες γιαούρτι πλήρους γάλακτος

1 φλιτζάνι buttermilk (βουτυρόγαλα ή ξινόγαλα)

6 κουταλιές χυμό λεμονιού

lemon2

Εκτέλεση

Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τις λεμονόκουπες, τις ετοιμάζεις για το σερβίρισμα: Κόβεις τις κορυφές λεμονιού και μια λεπτή φέτα από τους πυθμένα (έτσι το «κύπελλο» κάθεται επίπεδο). Αφαιρείς τις κορυφές και τα μέσα. Στύβεις το χυμό από τα λεμόνια (χρησιμοποιείς 6 κουταλιές της σούπας χυμό για να φτιάξεις το παγωμένο γιαούρτι ή το φυλάς στο ψυγείο το υπόλοιπο για άλλη χρήση). Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, αφαιρείς τη σάρκα και τους σπόρους από κάθε λεμόνι, αφήνοντας μια λεπτή κούπα. Βάζεις τις λεμονόκουπες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να είναι έτοιμες για χρήση.

Ζεστάνεις τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μεταφέρεις σε ένα μεσαίο μπολ και το αφήνεις να κρυώσει, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά. Προσθέτεις γιαούρτι, βουτυρόγαλα και χυμό λεμονιού. Χτυπάς ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Καλύπτεις και το αφήνεις στην ψύξη μέχρι να είναι πολύ κρύο, τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Ρίχνεις το μείγμα στο δοχείο μιας συσκευής παγωτού ή σε ένα μπλέντερ και το αφήνεις μέχρι να πήξει. Βάζεις το μείγμα στις λεμονόκουπες ή σε μπολάκια. Παγώνεις για 1 ώρα ακόμα για να σφίξει πριν το σερβίρεις.

Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη έως και 1 εβδομάδα.

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος σερβιρίσματος: 1/2 φλιτζάνι

Ανά μερίδα:

179 θερμίδες, ολικό λίπος 3,6 g 6% ΣΗΠ; κορεσμένο λίπος 1,8 g, χοληστερόλη 10mg 3% ΣΗΠ, νάτριο 101mg 4% ΣΗΠ, κάλιο 168mg 5% ΣΗΠ, υδατάνθρακες 30,7 g 10% ΣΗΠ, ίνα 0.1g, ζάχαρη 30g, πρωτεΐνη 7.1g 14% ΣΗΠ.

 

 

empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

7 διαφορετικές συνταγές με αρνί

Αν δεν σκοπεύεις φέτος να σουβλίσεις αρνί αλλά θέλεις να το εντάξεις με κάποιον τρόπο στο μενού των ημερών, ακολουθώντας την παράδοση, σου προτείνουμε επτά διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα ή να αξιοποιήσεις τα περισσεύματα, την επόμενη μέρα.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Μεξικάνικη ζεστή σοκολάτα

Όταν είναι έξω κάνει κρύο, τίποτα δεν σε ζεσταίνει γρηγορότερα από μια κούπα ζεστής σοκολάτας. Εδώ θα λατρέψεις την προσθήκη κανέλας και καγιέν σε αυτή τη μεξικάνικη έκδοση, που προορίζεται για τους λάτρεις των αρωματικών μπαχαρικών – και σε όσους τολμούν να ζουν την πικάντικη πλευρά της […]

Back To Top