Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου. Για να το κάνεις ακόμα πιο ξεχωριστό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λεμονόκουπα για να το σερβίρεις! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χυμό από τα φλιτζάνια λεμονιού για να φτιάξεις το παγωμένο γιαούρτι ή να τον φυλάξεις στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσεις αργότερα.

 

Lemon frozen yogurt

Συστατικά

6 λεμόνια για σερβίρισμα (προαιρετικά)

¾ φλιτζάνι ζάχαρη

¼ φλιτζάνι νερό

1 ½ φλιτζάνια πλήρες γιαούρτι πλήρους γάλακτος

1 φλιτζάνι buttermilk (βουτυρόγαλα ή ξινόγαλα)

6 κουταλιές χυμό λεμονιού

lemon2

Εκτέλεση

Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τις λεμονόκουπες, τις ετοιμάζεις για το σερβίρισμα: Κόβεις τις κορυφές λεμονιού και μια λεπτή φέτα από τους πυθμένα (έτσι το «κύπελλο» κάθεται επίπεδο). Αφαιρείς τις κορυφές και τα μέσα. Στύβεις το χυμό από τα λεμόνια (χρησιμοποιείς 6 κουταλιές της σούπας χυμό για να φτιάξεις το παγωμένο γιαούρτι ή το φυλάς στο ψυγείο το υπόλοιπο για άλλη χρήση). Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, αφαιρείς τη σάρκα και τους σπόρους από κάθε λεμόνι, αφήνοντας μια λεπτή κούπα. Βάζεις τις λεμονόκουπες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να είναι έτοιμες για χρήση.

Ζεστάνεις τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μεταφέρεις σε ένα μεσαίο μπολ και το αφήνεις να κρυώσει, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά. Προσθέτεις γιαούρτι, βουτυρόγαλα και χυμό λεμονιού. Χτυπάς ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Καλύπτεις και το αφήνεις στην ψύξη μέχρι να είναι πολύ κρύο, τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Ρίχνεις το μείγμα στο δοχείο μιας συσκευής παγωτού ή σε ένα μπλέντερ και το αφήνεις μέχρι να πήξει. Βάζεις το μείγμα στις λεμονόκουπες ή σε μπολάκια. Παγώνεις για 1 ώρα ακόμα για να σφίξει πριν το σερβίρεις.

Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη έως και 1 εβδομάδα.

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος σερβιρίσματος: 1/2 φλιτζάνι

Ανά μερίδα:

179 θερμίδες, ολικό λίπος 3,6 g 6% ΣΗΠ; κορεσμένο λίπος 1,8 g, χοληστερόλη 10mg 3% ΣΗΠ, νάτριο 101mg 4% ΣΗΠ, κάλιο 168mg 5% ΣΗΠ, υδατάνθρακες 30,7 g 10% ΣΗΠ, ίνα 0.1g, ζάχαρη 30g, πρωτεΐνη 7.1g 14% ΣΗΠ.

 

 

empty alt

Τι θα μαγειρέψεις τον Οκτώβριο σύμφωνα με το ζώδιό σου

Αν αφήνεις τα άστρα και τους πλανήτες να επηρεάζουν την προσωπική ζωή σου, γιατί να μη σου δώσουν τα φώτα τους και στην κουζίνα; Για του λόγου το αληθές, το παρακάτω ωροσκόπιο από το Food52.com δεν περιλαμβάνει κατηγορίες όπως «Έρωτας» και «Καριέρα», αλλά «Φαγητό».
empty alt

Αυγά στρουθοκάμηλου – και άλλες ιδέες για ένα βασιλικό brunch

Αν σου αρέσουν ιδιαίτερα τα αυγά ή θέλεις να ετοιμάσεις ένα ξεχωριστό γεύμα με βάση το αυγό, δεν υπάρχουν μόνο τα δίκροκα της κότας αλλά και εκείνα πολλών άλλων πτηνών που ναι, είναι επίσης βρώσιμα, συχνά είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και μαγειρεύονται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Το σπιτικό τσάι που μυρίζει σαν γλύκισμα!

Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό! Τι θα χρειαστείς: Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους […]
empty alt

Το απόλυτο burger του καλοκαιριού είναι με σολομό!

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.
empty alt

Panettone: Χριστούγεννα με γεύση ιταλική

Αν θέλεις να δώσεις στις διακοπές των Χριστουγέννων λίγο αέρα ιταλικής γιορτινής ατμόσφαιρας, αυτή η κλασική ιταλική συνταγή Panettone είναι η τέλεια ελαφριά, αφράτη νόστιμη συνταγή για το καταφέρεις! Τι είναι το Pannetone Αυτή είναι μια κλασική ιταλική συνταγή από το Μιλάνο της Ιταλίας και...
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Cheesecake με μηλόπιτα

Δύο απολαύσεις μαζί, σε έναν συνδυασμό που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top