Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου.

Αν λατρεύεις τη δροσιά και την οξύτητα του λεμονιού, τότε σίγουρα θα απολαύσεις τη φωτεινή γεύση αυτού του κρεμώδους, δροσιστικού επιδόρπιου. Για να το κάνεις ακόμα πιο ξεχωριστό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λεμονόκουπα για να το σερβίρεις! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χυμό από τα φλιτζάνια λεμονιού για να φτιάξεις το παγωμένο γιαούρτι ή να τον φυλάξεις στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσεις αργότερα.

 

Lemon frozen yogurt

Συστατικά

6 λεμόνια για σερβίρισμα (προαιρετικά)

¾ φλιτζάνι ζάχαρη

¼ φλιτζάνι νερό

1 ½ φλιτζάνια πλήρες γιαούρτι πλήρους γάλακτος

1 φλιτζάνι buttermilk (βουτυρόγαλα ή ξινόγαλα)

6 κουταλιές χυμό λεμονιού

lemon2

Εκτέλεση

Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τις λεμονόκουπες, τις ετοιμάζεις για το σερβίρισμα: Κόβεις τις κορυφές λεμονιού και μια λεπτή φέτα από τους πυθμένα (έτσι το «κύπελλο» κάθεται επίπεδο). Αφαιρείς τις κορυφές και τα μέσα. Στύβεις το χυμό από τα λεμόνια (χρησιμοποιείς 6 κουταλιές της σούπας χυμό για να φτιάξεις το παγωμένο γιαούρτι ή το φυλάς στο ψυγείο το υπόλοιπο για άλλη χρήση). Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, αφαιρείς τη σάρκα και τους σπόρους από κάθε λεμόνι, αφήνοντας μια λεπτή κούπα. Βάζεις τις λεμονόκουπες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να είναι έτοιμες για χρήση.

Ζεστάνεις τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μεταφέρεις σε ένα μεσαίο μπολ και το αφήνεις να κρυώσει, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά. Προσθέτεις γιαούρτι, βουτυρόγαλα και χυμό λεμονιού. Χτυπάς ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Καλύπτεις και το αφήνεις στην ψύξη μέχρι να είναι πολύ κρύο, τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Ρίχνεις το μείγμα στο δοχείο μιας συσκευής παγωτού ή σε ένα μπλέντερ και το αφήνεις μέχρι να πήξει. Βάζεις το μείγμα στις λεμονόκουπες ή σε μπολάκια. Παγώνεις για 1 ώρα ακόμα για να σφίξει πριν το σερβίρεις.

Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη έως και 1 εβδομάδα.

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος σερβιρίσματος: 1/2 φλιτζάνι

Ανά μερίδα:

179 θερμίδες, ολικό λίπος 3,6 g 6% ΣΗΠ; κορεσμένο λίπος 1,8 g, χοληστερόλη 10mg 3% ΣΗΠ, νάτριο 101mg 4% ΣΗΠ, κάλιο 168mg 5% ΣΗΠ, υδατάνθρακες 30,7 g 10% ΣΗΠ, ίνα 0.1g, ζάχαρη 30g, πρωτεΐνη 7.1g 14% ΣΗΠ.

 

 

empty alt

Το μυστικό για να σου πετύχει η σπιτική ζύμη

Στη διαδικασία της παρασκευής σπιτικής ζύμης με μαγιά, για ψωμί ή πίτσα, που προϋποθέτει μια μακρά και αργή περίοδο ζύμωσης στο ψυγείο, χρησιμοποίησε παγωμένο νερό.
empty alt

Τι είναι το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
empty alt

Οι πιο νόστιμες μαρινάδες που θα απογειώσουν την Τσικνοπέμπτη σου

Μια που εκ των πραγμάτων θα τσικνήσεις στο σπίτι σου έχουμε τρεις εύκολες συνταγές για να μαρινάρεις το κρέας σου και να αναβαθμίσεις γευστικά τα πιάτα σου στο μάξιμουμ.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα cupcakes

Αυτά τα cupcakes φαίνονται τόσο εντυπωσιακά, και στην πραγματικότητα είναι τόσο εύκολο να γίνουν. Θα μπορούσατε να τα κάνετε όσο η μαμά σας μελώνει τα μελομακάρονα ή βάζει άχνη τους κουραμπιέδες.
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
Back To Top