Ο καλύτερος τρόπος για να μη φοβάσαι ποτέ τα φαντάσματα; Μετατρέποντάς τα σε χαριτωμένα μπισκότα με λίγη ζάχαρη.

Ο καλύτερος τρόπος για να μη φοβάσαι ποτέ τα φαντάσματα; Μετατρέποντάς τα σε χαριτωμένα μπισκότα με λίγη ζάχαρη. Αυτά τα τρομακτικά φαντάσματα θα γίνουν επιτυχημένα σε κάθε πάρτι που θέλεις να έχει μια scary ή spooky επίγευση… και είναι πολύ πιο εύκολο να φτιαχτούν απ’ ό,τι νομίζεις! Για να το καταφέρεις σου δίνουμε τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα που έχουμε για τη διακόσμηση των μπισκότων με γλάσο.

 

Χρησιμοποίησε παγωμένη ζύμη μπισκότων

Ένα όμορφο μπισκότο ζάχαρης πρέπει να ξεκινήσει με μια καλή ζύμη. Η ζύμη μπισκότων ζάχαρης (προφανώς) έχει νόστιμη γεύση, αλλά διατηρεί επίσης το σχήμα της τέλεια κατά το ψήσιμο. Η ζύμη μπισκότων ζάχαρης πρέπει να είναι πιο άκαμπτη από την άλλη ζύμη μπισκότων. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να την παγώσεις πρώτα. Αν ψήσεις τη ζύμη πριν ψύξεις τα μπισκότα σου θα χάσει τις άκρες του και θα καταλήξεις με μερικά φανταχτερά φαντάσματα! Επίσης, παγώνεις τα σχηματισμένα μπισκότα για 10 λεπτά για επιπλέον ασφάλεια στο σχήμα!

 

Μάρκαρε τις άκρες κι ύστερα βάλε το γλάσο

Η διακόσμηση των μπισκότων ζάχαρης μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Το μυστικό είναι να έχεις σταθερό royal icing- λευκό γλάσο. Είναι χρήσιμο να μαρκάρεις τις άκρες των μπισκότων σου με το γλάσο και στη συνέχεια να συμπληρώσεις το υπόλοιπο σώμα του μπισκότου «πλημμυρίζοντας» το cookie με γλάσο.

 

Η πρακτική οδηγεί στην τελειότητα

Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα. Με την ησυχία σου! Στην αρχή μπορεί να βγουν μερικά παράταιρα φαντάσματα αλλά όταν τελειοποιήσεις τη συνοχή του γλάσου σου και βρεις τον ρυθμό σου θα δεις ότι όλα θα κυλήσουν χωρίς τρομάρες. Άλλωστε στη γεύση θα είναι όλα εξίσου απολαυστικά!

 

ΥΛΙΚΑ:

24 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 0 ΛΕΠΤΑ

ghostb

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για την επιφάνεια

1 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. αλάτι

1 φλ. (2 μπαστούνια) βούτυρο, μαλακό

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλιά της σούπας γάλα

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ-ROYAL ICING

3 φλ. ζάχαρη άχνη

1/4 φλ. ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού

1/4 φλ. γάλα, συν περισσότερο για αραίωση

1/4 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου (ή βανίλιας)

Μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής

booo

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάς μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτεις το αυγό, το γάλα και τη βανίλια και χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν, στη συνέχεια προσθέτεις το μείγμα αλευριού σταδιακά μέχρι να συνδυαστούν. Διαμόρφωσε το σε ένα δίσκο και τύλιξε το σε πλαστικό. Βάλε το στο ψυγείο για 1 ώρα.

Όταν είσαι έτοιμη να τα φτιάξεις, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Αλευρώνεις ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και ξεδιπλώνεις τη ζύμη μέχρι πάχους 1/8 «. Χρησιμοποιώντας έναν κόπτη-φόρμα μπισκότων φαντασμάτων, κόψε τα μπισκότα. Τα βάζεις σε ταψί που έχεις καλύψει με κόλλα ψησίματος και τα αφήνεις στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Ψήνεις μέχρι οι άκρες να είναι ελαφρώς χρυσές, 8 έως 10 λεπτά. Τα βγάζεις και τα αφήνεις μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις το γλάσο: Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζεις ζάχαρη άχνη, σιρόπι καλαμποκιού, γάλα και εκχύλισμα αμυγδάλου.

Τοποθετείς περίπου το 1/4 του γλάσου σε ένα μικρό μπολ και το βάφεις με το μαύρο χρώμα.

Τοποθετείς περίπου το μισό λευκό γλάσο σε ένα κορνέ και περνάς τα άκρα των μπισκότων.

Αραιώνεις το υπόλοιπο άσπρο γλάσο προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα κάθε φορά έως ότου το γλάσο να ρέει εύκολα στα μπισκότα, αλλά χωρίς είναι αραιό. Τοποθετείς το γλάσο σε ένα άλλο κορνέ και συμπληρώνεις τα κέντρα των μπισκότων. Χρησιμοποιείς μια οδοντογλυφίδα για να σκάσεις τυχόν φυσαλίδες αέρα και για να απλώσεις το γλάσο προκειμένου να γεμίσεις τυχόν κενά. Αφήνεις τα μπισκότα να στεγνώσουν μέχρι να πήξει το γλάσο, 15 λεπτά.

Τοποθετείς το μαύρο γλάσο σε ένα κορνέ με πολύ μικρό στόμιο για να σχηματίσεις τα μάτια και τα στόματα των φαντασμάτων.

 

 

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

Ο φούρνος της κυρά-Μηλιάς

Στην ιστορική πλατεία 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη – απ’ όπου ξεκίνησε το 1821 η επανάσταση στη Μάνη – βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός των Ταξιαρχών, έξω από τον οποίο κρέμεται η σημαία της Μάνης (σ’ άσπρο φόντο ένας τετραγωνικός μπλε σταυρός με το σύνθημα «Νίκη ή Θάνατος, ταν […]
empty alt

7 λόγοι να έχεις πάντα ένα πακέτο αρακά στην κατάψυξή σου

Ο κατεψυγμένος αρακάς είναι εξίσου θρεπτικός με το φρέσκο και, επιπλέον, μπορεί να διατηρηθεί για πολλούς μήνες.
empty alt

Αυτή η επιστημονική ανακάλυψη θα σε κάνει να αναθεωρήσεις τον τρόπο που φτιάχνεις καφέ

Μήπως ακολουθείς όλη την ιεροτελεστία παρασκευής καφέ, παίρνοντας ολόκληρους κόκκους και αλέθοντάς τους στο σπίτι; Τώρα υπάρχει ένας τρόπος να ανεβείς –ένα ακόμη- επίπεδο.
empty alt

Γαρίδες ποπ κορν… τραγανή κι απολαυστική πρόκληση

Μερικές απολαύσεις δεν είναι τόσο δύσκολο να τις γευτείς στην άνεση του σπιτιού σου. Μια συνταγή για γαρίδες ποπ κορν πρέπει να είναι δύο πράγματα: Εύκολη στην παρασκευή και εύκολη στην κατανάλωση.
empty alt

Margarita (cupcake) να το «πιεις» με το κουταλάκι…

Το καλοκαίρι μπορεί να τελειώνει αλλά είσαι ακόμα σε mood διακοπών. Φτιάξε ένα δροσερό κοκτέιλ κέρασμα που θα εκπλήξει τους πάντες… Ή πώς το αγαπημένο σου κοκτέιλ, η Margarita, γίνεται cupcake! Μια πρωτότυπη ιδέα για πάρτι κι όχι μόνο!   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18  ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 […]
empty alt

Νόστιμες και εύκολες σπιτικές κοτομπουκιές

Θέλεις να νιώσεις ξανά παιδί; Φτιάξτε σπιτικές κοτομπουκιές. Επικαλυμμένες με τραγανή καρυκευμένη ψίχα ψωμιού, αυτές οι τρυφερές, ζουμερές μπουκιές είναι δύσκολο να καταναλωθούν με μέτρο.
Back To Top