Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.

Το αβοκάντο είναι μια θρεπτική τροφή με ωφέλιμα λίπη και πολύτιμα συστατικά που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στη διατροφή σου! Στην «πειραγμένη» αυτή εκδοχή του το συνδυάζουμε με «επικίνδυνα» υλικά που δίνουν μια έκρηξη γευστικής απόλαυσης.

Το μαγικό αβοκάντο έχει γίνει ένα μοντέρνο φρούτο χάρη στο ότι είναι πλούσιο σε υγιή ακόρεστα λίπη. Σίγουρα έχεις ακούσει την έκφραση «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον γιατρό τον κάνει πέρα», αλλά φαίνεται ότι είναι καιρός να απομακρυνθεί το μήλο γιατί τώρα οι ειδικοί διατροφής συμβουλεύουν να τρώμε αβοκάντο κάθε μέρα. Αυτό δεν θα είναι ιδιαίτερο πρόβλημα μόλις δοκιμάσεις αυτήν τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ: 1 άτομο

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 20 ΛΕΠΤΑ

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας πιπεριά, σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο

1 αβοκάντο

50 γρ. τεμαχισμένο τυρί τσένταρ

150 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

6 φέτες μπέικον

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Κόβεις σε τετράγωνα μικρά κομμάτια την κόκκινη πιπεριά και προσθέτεις τα κομμάτια σε ένα μπολ μαζί με το σχοινόπρασο. Κόψε το αβοκάντο στο μισό και αφαίρεσε τον πυρήνα και τη φλούδα. Βγάλε λίγο από το αβοκάντο από το κέντρο και βάλε το στο μπολ με τις πιπεριές και το σχοινόπρασο. Προσθέτεις το τριμμένο τσένταρ στο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί. Με ένα κουτάλι βάζεις το μείγμα στο κέντρο του αβοκάντο. Πιέζεις σταθερά τα μισά αβοκάντο ώστε να εφάπτονταο και όπως είναι ενωμένα καλύπτεις το αβοκάντο ολόκληρο εξωτερικά με τον κιμά, το τυλίγεις όπως είναι με τις φέτες μπέικον κρέατος σε μπέικον και αλείφεις με σάλτσα μπάρμπεκιου. Ψήνεις για 20 λεπτά μέχρι να γίνει ωραίο και τραγανό. Τα αβοκάντο είναι υπέροχα από μόνα τους, αλλά όλα έχουν καλύτερη γεύση με μπέικον και τυριά!

avb

Δεύτερη συνταγή

ΥΛΙΚΑ: 2 άτομα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 αβοκάντο

1/3 φλ. τριμμένο τσένταρ

8 φέτες μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200. Κόψε κάθε αβοκάντο στη μέση και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Ξεφλουδίζεις κάθε αβοκάντο. Βάζεις στη θέση του πυρήνα το τσένταρ κι ενώνεις τα δύο κομμάτια μεταξύ τους. Τυλίγεις κάθε αβοκάντο με 4 φέτες μπέικον. Τοποθετείς τα αβοκάντο τυλιγμένα με μπέικον σε ταψί και ψήνεις μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό στην κορυφή, περίπου 5 λεπτά. Πολύ προσεκτικά, γυρνάς το αβοκάντο χρησιμοποιώντας λαβίδες και συνεχίστε να ψήνεις μέχρι να γίνει τραγανό παντού, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Κόβεις στη μέση και σερβίρεις αμέσως.

Tip: στον πυρήνα μπορείς να δοκιμάσεις οποιοδήποτε άλλο τυρί θες ή να φτιάξεις τη γέμιση της επιλογής σου – μια άλλη δημοφιλή εναλλακτική είναι εκείνες που στο εσωτερικό χρησιμοποιούν μελάτο βραστό αυγό που και σε αυτή την εκδοχή το αποτέλεσμα είναι εξίσου εκρηκτικό!

empty alt

Γιατί να ζηλέψει κανείς τη σκανδιναβική δίαιτα;

«Γιατί να ζηλέψει κανείς οποιονδήποτε υποβάλλεται σε μια δίαιτα;», θα μπορούσες να ανταπαντήσεις στο ερώτημα του τίτλου.
empty alt

Μην αφήσεις το καλοκαίρι να περάσει χωρίς αυτή τη σαγκρία με καρπούζι

Το καρπούζι και το ροζέ κρασί συνδυάζονται σε ένα δροσερό, χρωματιστό, φρουτώδες ποτό που συμπυκνώνει όλη τη μεθυστική διάθεση του καλοκαιριού.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Αυτό είναι το πιο ευέλικτο υλικό που μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου (μετά το αλάτι)

Ό,τι κι αν μαγειρεύεις, γλυκό ή αλμυρό, σχεδόν πάντα θα χρειαστεί να προσθέσεις κάτι όξινο – είτε ξίδι είτε χυμό λεμονιού.
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
Back To Top