Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά.

Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά. Απλώς προσθέστε τα στα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος, ίσα για να ζεσταθούν.

Για να αποθηκεύσετε τη σούπα, αφήστε την να κρυώσει εντελώς πριν την φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο για 3 έως 5 ημέρες στο ψυγείο. Εναλλακτικά μπορείτε να την καταψύξετε έως και 2 μήνες.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, ψιλοκομμένα

2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο

1/2 κουτ. τσίλι σε σκόνη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 (425 γρ.) κουτί λευκά φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουτ. φύλλα θυμαριού

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου (ή λαχανικών) με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 φλ. νερό

1/2 μεγάλο κεφάλι λάχανο, ψιλοκομμένο

1 (425 γρ.) κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού

2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερος για γαρνίρισμα

laxanosoupa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή χύτρα) σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο και αλατοπιπερώστε και το τσίλι σε σκόνη. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 5 με 6 λεπτά. Ρίξτε τα φασόλια, το σκόρδο και το θυμάρι και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τον ζωμό και το νερό και αφήστε να σιγοβράσει.

Ρίξτε τις ντομάτες και το λάχανο και σιγοβράστε μέχρι να μαραθεί το λάχανο, περίπου 6 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και τον μαϊντανό. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό, αν χρησιμοποιείτε.

empty alt

Τι σχέση έχει το πιάτο ενός Γερμανού, ενός Έλληνα κι ενός Ιταλού με το εισόδημα ενός Φιλιππινέζου;

Το ψάρι που έχω στο πιάτο μου μπορεί να καθορίσει το μέλλον ενός ανθρώπου στις Φιλιππίνες; Μπορούμε μέσα από την καταναλωτική μας συμπεριφορά να φέρουμε την αλλαγή στην κοινωνία και τη φύση; Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του WWF με τίτλο: «Βιώσιμος τόνος από τις Φιλιππίνες για την Ευρώπη», που […]
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Φτιάξε σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα

Το σπιτικό συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα είναι πιο υγιεινό από το αντίστοιχο τυποποιημένο και σου δίνει την ευελιξία να πειραματιστείς προσθέτοντας επιπλέον συστατικά, όπως κόκκους βανίλιας, ξυλάκια κανέλας ή ολόκληρους σπόρους μπαχαρικών.
empty alt

Θεϊκή λιχουδιά: φράουλες στο φούρνο

Ποιος διαφωνεί ότι οι φράουλες είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο φρούτο; Το ήξερες όμως ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το απολαύσεις (δηλαδή φρέσκιες και κομμένες σε φρουτοσαλάτα); Η εναλλακτική λύση, μάλιστα, περιλαμβάνει ψήσιμο στο φούρνο και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο, γιατί έτσι τα...
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Mac & Cheese Pizza Bites

Ένας συνδυασμός απόλαυσης φτιαγμένος στον παράδεισο
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Back To Top