Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά.

Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά. Απλώς προσθέστε τα στα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος, ίσα για να ζεσταθούν.

Για να αποθηκεύσετε τη σούπα, αφήστε την να κρυώσει εντελώς πριν την φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο για 3 έως 5 ημέρες στο ψυγείο. Εναλλακτικά μπορείτε να την καταψύξετε έως και 2 μήνες.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, ψιλοκομμένα

2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο

1/2 κουτ. τσίλι σε σκόνη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 (425 γρ.) κουτί λευκά φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουτ. φύλλα θυμαριού

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου (ή λαχανικών) με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 φλ. νερό

1/2 μεγάλο κεφάλι λάχανο, ψιλοκομμένο

1 (425 γρ.) κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες

Νιφάδες κόκκινου πιπεριού

2 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερος για γαρνίρισμα

laxanosoupa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή χύτρα) σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο και αλατοπιπερώστε και το τσίλι σε σκόνη. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 5 με 6 λεπτά. Ρίξτε τα φασόλια, το σκόρδο και το θυμάρι και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τον ζωμό και το νερό και αφήστε να σιγοβράσει.

Ρίξτε τις ντομάτες και το λάχανο και σιγοβράστε μέχρι να μαραθεί το λάχανο, περίπου 6 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και τον μαϊντανό. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό, αν χρησιμοποιείτε.

empty alt

Λαχανικά αλλά πως;

Έχουν την φήμη του νόστιμου και υγιεινού γεύματος. Όμως πόσο αλήθεια τελικά υπάρχει γύρω από την επιλογή των ψητών λαχανικών ως  εύγεστο πιάτο χαμηλών λιπαρών.
empty alt

Wagashi: Στην Ιαπωνία φτιάχνουν τα ομορφότερα γλυκά στον κόσμο!

Κάθε ένα από αυτά είναι ένα μικρό κομψοτέχνημα, που παίρνει το όνομά του από την ποίηση, από ιστορικά γεγονότα, ακόμα και από φυσικά αξιοθέατα.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις τους ξηρούς καρπούς σου φρέσκους για πολύ καιρό

Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
empty alt

Δύο εξπέρ στην πίτσα απαντούν σε «μεγάλα» ερωτήματα

Εξπέρ στην πίτσα, που συνεργάζονται με μερικές από τις καλύτερες πιτσαρίες στην Αμερική, απάντησαν στο Bonappetit.com σε απορίες που «βασανίζουν» όλους τους λάτρεις της πίτσας.
empty alt

Carrot cake ή cheesecake – σημειώσατε χ

Αυτό το cheesecake-κέικ καρότου με άρωμα πορτοκαλιού έχει ένα υπέροχο υγρό και γευστικό μείγμα κέικ καρότου που εναρμονίζεται ιδανικά με το κρεμώδες μείγμα του cheesecake.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τη δική σου ζύμη ζυμαρικών

Η βραδιά ζυμαρικών αξίζει μια ιδιαίτερη μακαρονάδα. Το να φτιάξετε τη δική σας ζύμη χρειάζεται λίγο χρόνο, αλλά η ίδια η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη.
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
empty alt

Τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού

Οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά εθιστικές και είναι απολαυστικές! Είναι σαν μια χορτοφαγική εκδοχή ποπ κορν κοτόπουλου και έχουν υπέροχη γεύση με λίγη καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ στο πλάι ή ντιπ γιαουρτιού.
Back To Top