Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή.

Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή. Μας αρέσει να συμπληρώνουμε τη δική μας με ντομάτα και ρόκα όταν είναι η εποχή τους, αλλά αν τις φτιάχνετε τον χειμώνα, δοκιμάστε τες με λαχανικά ρίζας όπως ψητά λαχανάκια Βρυξελλών ή ψητά καρότα!

ΥΛΙΚΑ:

3 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερα για την επιφάνεια

2 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. μαγειρική σόδα

1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Φυτικό λάδι, για τηγάνι

flat a

ΓΙΑ ΤΗN ΠΙΤΣΑ

1 φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση

1/4 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. φρεσκοκομμένη ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

350 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες πάχους 1/4 »

Μπαλσάμικο

2 φλ. ρόκα

flat b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά για να συνδυάσετε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και μαγειρική σόδα. Προσθέστε γιαούρτι και λάδι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Αλευρώστε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Μεταφέρετε τη ζύμη στην επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, 3 έως 4 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι εάν η ζύμη είναι κολλώδης.

Χωρίστε τη ζύμη σε 3 κομμάτια, στη συνέχεια κυλήστε κάθε κομμάτι σε πάχος 1/4 «. Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά και προσθέστε αρκετό φυτικό λάδι για να καλύψετε το κάτω μέρος του τηγανιού. Και μαγειρέψετε τη ζύμη περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Συνεχίστε το μαγείρεμα, προσθέτοντας περισσότερο φυτικό λάδι όπως απαιτείται. Διαφορετικά βάζετε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί λαδωμένο και την ψήνετε για 10 λεπτά – κι ύστερα προσθέτετε τα υλικά.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τις ντομάτες, το κόκκινο κρεμμύδι, το λάδι και τη ρίγανη και αρωματίστε με πιπέρι. Απλώσετε κάθε επίπεδο ψωμί με τυρί, μείγμα ντομάτας-κρεμμυδιού και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, 15 λεπτά. Περιχύνουμε με βαλσάμικο και προσθέτουμε ρόκα από πάνω πριν το σερβίρισμα.

Tip: Όπως και στην πίτσα, μπορείτε να πειραματιστείτε με ό,τι υλικά θέλετε – ελιές, αλλαντικά, διαφορετικά τυριά, πιπεριά, – ό,τι τραβάει πραγματικά η όρεξή σας.

empty alt

Πώς θα ψήσεις παντζάρια στο φούρνο

Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν.
empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ξεφλουδίσεις τις πατάτες

Ο αποφλοιωτής πατάτας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο όταν έχεις να καθαρίσεις πατάτες για ένα λόχο, αλλά ακόμα πιο χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί το παρακάτω τρικ.
empty alt

Φτιάξε λικέρ καφέ στο σπίτι σου

Αν απολαμβάνεις το λικέρ καφέ, σου έχουμε καλά νέα: μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι σου.
empty alt

Πώς θα ψήσεις μια πατάτα στο φούρνο

Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

Πώς θα ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα

Πρέπει να ξεφλουδίσεις τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσεις σε μια συνταγή, π.χ. για να τα ψιλοκόψεις ή να τα πολτοποιήσεις ή, απλά, να τα κάνεις λίγο πιο γλυκά (καθώς η φλούδα τους πικρίζει ελαφρώς); Είναι πιο απλό από όσο, ίσως, νομίζεις.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
Back To Top