Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή.

Η σπιτική πίτσα είναι εξαιρετικά νόστιμη, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές οι πίτσες με επίπεδο ψωμί γίνονται πολύ πιο γρήγορα και είναι εξίσου απολαυστικές με τυρί και γευστικές όσο στην κλασική τους εκδοχή. Μας αρέσει να συμπληρώνουμε τη δική μας με ντομάτα και ρόκα όταν είναι η εποχή τους, αλλά αν τις φτιάχνετε τον χειμώνα, δοκιμάστε τες με λαχανικά ρίζας όπως ψητά λαχανάκια Βρυξελλών ή ψητά καρότα!

ΥΛΙΚΑ:

3 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 50 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερα για την επιφάνεια

2 κουτ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. μαγειρική σόδα

1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Φυτικό λάδι, για τηγάνι

flat a

ΓΙΑ ΤΗN ΠΙΤΣΑ

1 φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση

1/4 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 κουτ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. φρεσκοκομμένη ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

350 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες πάχους 1/4 »

Μπαλσάμικο

2 φλ. ρόκα

flat b

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά για να συνδυάσετε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και μαγειρική σόδα. Προσθέστε γιαούρτι και λάδι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Αλευρώστε ελαφρά μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Μεταφέρετε τη ζύμη στην επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει, 3 έως 4 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι εάν η ζύμη είναι κολλώδης.

Χωρίστε τη ζύμη σε 3 κομμάτια, στη συνέχεια κυλήστε κάθε κομμάτι σε πάχος 1/4 «. Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά και προσθέστε αρκετό φυτικό λάδι για να καλύψετε το κάτω μέρος του τηγανιού. Και μαγειρέψετε τη ζύμη περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Συνεχίστε το μαγείρεμα, προσθέτοντας περισσότερο φυτικό λάδι όπως απαιτείται. Διαφορετικά βάζετε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί λαδωμένο και την ψήνετε για 10 λεπτά – κι ύστερα προσθέτετε τα υλικά.

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τις ντομάτες, το κόκκινο κρεμμύδι, το λάδι και τη ρίγανη και αρωματίστε με πιπέρι. Απλώσετε κάθε επίπεδο ψωμί με τυρί, μείγμα ντομάτας-κρεμμυδιού και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, 15 λεπτά. Περιχύνουμε με βαλσάμικο και προσθέτουμε ρόκα από πάνω πριν το σερβίρισμα.

Tip: Όπως και στην πίτσα, μπορείτε να πειραματιστείτε με ό,τι υλικά θέλετε – ελιές, αλλαντικά, διαφορετικά τυριά, πιπεριά, – ό,τι τραβάει πραγματικά η όρεξή σας.

empty alt

Πολύτιμα δημητριακά

Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονες φυτικές ίνες από δημητριακά ολικής άλεσης διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια ή καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Κι όμως, μπορείς να καταναλώσεις και τα φύλλα κουνουπιδιού

Αν μέχρι τώρα πετούσες στα σκουπίδια τα φύλλα του κουνουπιδιού, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Γιατί όχι μόνο είναι βρώσιμα, αλλά επιπλέον μπορείς να τα απολαύσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: να τα προσθέσεις σε έναν πουρέ λαχανικών, σε μια σαλάτα, να τα χρησιμοποιήσεις σε ένα στιρ-φράι με...
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Αντίο ροζέ (κρασί), καλώς ήρθες gose (μπίρα)

Αν δεν τρελαίνεσαι για μπίρα, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τις gose: έναν τύπο μπίρας που έχει αρχίσει να κατακτάει τη γενιά των Millennials, σύμφωνα με ένα νέο αφιέρωμα του Refinery29.com.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Ελαφριές γαρίδες με ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και...
empty alt

“Marry Me Chicken”, η ιδανική συνταγή για ερωτευμένους

Το τέλειο πιάτο για τo μενού του Αγίου Βαλεντίνου
Back To Top