Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]


Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν πιο νόστιμες από ποτέ.

1. Τρίψε τις καλά απέξω. Επίλεξε μικρές σε μέγεθος πατατάτες, υπολογίζοντας περίπου 1 κιλό για 4 άτομα. Πλύνε τις καλά και τρίψε τις εξωτερικά, χωρίς να αφαιρέσεις τη φλούδα τους. Βάλε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2. Επένδυσε στο προβράσιμο. Προτού τις τοποθετήσεις στο φούρνο βάλε τις να βράσουν ελαφρώς, ώστε στη συνέχεια να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Συγκεκριμένα, ρίξε τις σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, κάλυψέ τις με λίγο νερό, πρόσθεσε 1 κ.σ. αλάτι και άφησέ τις να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τις να σιγοβράσουν μέχρι να τρυπούν με ένα πιρούνι αλλά να παραμένουν σκληρές στο κέντρο, δηλαδή περίπου για 5 λεπτά.

3. Στράγγισε και αλατοπιπέρωσέ τις. Αφού τις στραγγίσεις καλά, άπλωσε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και πρόσθεσε 1¼ κ.γ. αλάτι και ½ φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

4. Λιώσε τις! Μετάφερέ τις σε ένα ταψάκι και μετά λιώσε τις ελαφρώς π.χ. με μια σπάτουλα. Έτσι, αυξάνεις την επιφάνειά τους που έρχεται σε επαφή με το ταψί και, επομένως, την επιφάνεια που ροδίζει και γίνεται τραγανή. Σε αυτό το σημείο θα καταλάβεις γιατί προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ολόκληρες μικρές πατάτες παρά μεγαλύτερες και κομματιασμένες: οι πρώτες θα κρατήσουν καλύτερα το σχήμα τους.

5. Ψήσε τις στο φούρνο. Αφού τις απλώσεις σε μία στρώση στο ταψί, ψήσε τις για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Γύρισέ τις από την άλλη πλευρά και ψήσε τις για ακόμα 15-20 λεπτά περίπου.

6. Πρόσθεσε μυρωδικά. Ενώ οι πατάτες ψήνονται στο φούρνο, πλύνε και ψιλόκοψε ένα ματσάκι φρέσκων μυρωδικών, όπως μαϊντανό, άνηθο, κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνα τους ή σε συνδυασμό. Όταν είναι έτοιμες, πασπάλισέ τις με τα ψιλοκομμένα μυρωδιά, άπλωσε λίγο ακόμα ελαιόλαδο από πάνω, συμπλήρωσε με χοντροκομμένο αλάτι (αν δεν είναι ήδη αλμυρές) και απόλαυσε!

empty alt

Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Aυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, διατρέχουν όσοι τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, τονίζει νέα ανάλυση η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Internal Medicine».
empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Πατάτα: να την τρυπήσεις πριν την ψήσεις;

Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Κουνουπίδι με παρμεζάνα – απλώς εθιστικό

Αν σου αρέσει η παρμεζάνα ξέρεις ότι είναι απολύτως απίστευτη, και ότι μπορεί να απογειώσει κάθε υγιεινό συστατικό με το οποίο συνδυάζεται χωρίς να του αποδώσει πολλές επιπλέον θερμίδες.
empty alt

Δροσιστείτε με ένα απολαυστικό κι υγιεινό smoothie

Με την καλοκαιρινή σεζόν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο υδράργυρος συνεχώς ανεβαίνει. Αναζητάτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ανανεωμένοι και δροσεροί; Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά.
Back To Top