Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]


Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν πιο νόστιμες από ποτέ.

1. Τρίψε τις καλά απέξω. Επίλεξε μικρές σε μέγεθος πατατάτες, υπολογίζοντας περίπου 1 κιλό για 4 άτομα. Πλύνε τις καλά και τρίψε τις εξωτερικά, χωρίς να αφαιρέσεις τη φλούδα τους. Βάλε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2. Επένδυσε στο προβράσιμο. Προτού τις τοποθετήσεις στο φούρνο βάλε τις να βράσουν ελαφρώς, ώστε στη συνέχεια να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Συγκεκριμένα, ρίξε τις σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, κάλυψέ τις με λίγο νερό, πρόσθεσε 1 κ.σ. αλάτι και άφησέ τις να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τις να σιγοβράσουν μέχρι να τρυπούν με ένα πιρούνι αλλά να παραμένουν σκληρές στο κέντρο, δηλαδή περίπου για 5 λεπτά.

3. Στράγγισε και αλατοπιπέρωσέ τις. Αφού τις στραγγίσεις καλά, άπλωσε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και πρόσθεσε 1¼ κ.γ. αλάτι και ½ φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

4. Λιώσε τις! Μετάφερέ τις σε ένα ταψάκι και μετά λιώσε τις ελαφρώς π.χ. με μια σπάτουλα. Έτσι, αυξάνεις την επιφάνειά τους που έρχεται σε επαφή με το ταψί και, επομένως, την επιφάνεια που ροδίζει και γίνεται τραγανή. Σε αυτό το σημείο θα καταλάβεις γιατί προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ολόκληρες μικρές πατάτες παρά μεγαλύτερες και κομματιασμένες: οι πρώτες θα κρατήσουν καλύτερα το σχήμα τους.

5. Ψήσε τις στο φούρνο. Αφού τις απλώσεις σε μία στρώση στο ταψί, ψήσε τις για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Γύρισέ τις από την άλλη πλευρά και ψήσε τις για ακόμα 15-20 λεπτά περίπου.

6. Πρόσθεσε μυρωδικά. Ενώ οι πατάτες ψήνονται στο φούρνο, πλύνε και ψιλόκοψε ένα ματσάκι φρέσκων μυρωδικών, όπως μαϊντανό, άνηθο, κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνα τους ή σε συνδυασμό. Όταν είναι έτοιμες, πασπάλισέ τις με τα ψιλοκομμένα μυρωδιά, άπλωσε λίγο ακόμα ελαιόλαδο από πάνω, συμπλήρωσε με χοντροκομμένο αλάτι (αν δεν είναι ήδη αλμυρές) και απόλαυσε!

empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

Τα 11 οφέλη του γκρέιπφρουτ

Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις.
empty alt

Marie Harel: 256 χρόνια από τη γέννηση της γυναίκας που παρασκεύασε το Καμαμπέρ

Πίσω από το τυρί με το λευκό περίβλημα και την έντονη μυρωδιά, που είτε τη μισείς είτε τη λατρεύεις, κρύβεται η ιστορία μας γυναίκας, της Marie Harel.
empty alt

Διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη;

Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, αλλά το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η food editor Katie Macdonald στο Food52.com.
empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Το πιο καλοκαιρινό μπέργκερ αντί για ψωμάκι έχει ντομάτα!

Στη συνταγή που ακολουθεί το θέμα δεν είναι η γέμιση… Αλλά το απέξω ή το γύρω γύρω.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.
Back To Top