Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]


Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν πιο νόστιμες από ποτέ.

1. Τρίψε τις καλά απέξω. Επίλεξε μικρές σε μέγεθος πατατάτες, υπολογίζοντας περίπου 1 κιλό για 4 άτομα. Πλύνε τις καλά και τρίψε τις εξωτερικά, χωρίς να αφαιρέσεις τη φλούδα τους. Βάλε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2. Επένδυσε στο προβράσιμο. Προτού τις τοποθετήσεις στο φούρνο βάλε τις να βράσουν ελαφρώς, ώστε στη συνέχεια να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Συγκεκριμένα, ρίξε τις σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, κάλυψέ τις με λίγο νερό, πρόσθεσε 1 κ.σ. αλάτι και άφησέ τις να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τις να σιγοβράσουν μέχρι να τρυπούν με ένα πιρούνι αλλά να παραμένουν σκληρές στο κέντρο, δηλαδή περίπου για 5 λεπτά.

3. Στράγγισε και αλατοπιπέρωσέ τις. Αφού τις στραγγίσεις καλά, άπλωσε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και πρόσθεσε 1¼ κ.γ. αλάτι και ½ φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

4. Λιώσε τις! Μετάφερέ τις σε ένα ταψάκι και μετά λιώσε τις ελαφρώς π.χ. με μια σπάτουλα. Έτσι, αυξάνεις την επιφάνειά τους που έρχεται σε επαφή με το ταψί και, επομένως, την επιφάνεια που ροδίζει και γίνεται τραγανή. Σε αυτό το σημείο θα καταλάβεις γιατί προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ολόκληρες μικρές πατάτες παρά μεγαλύτερες και κομματιασμένες: οι πρώτες θα κρατήσουν καλύτερα το σχήμα τους.

5. Ψήσε τις στο φούρνο. Αφού τις απλώσεις σε μία στρώση στο ταψί, ψήσε τις για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Γύρισέ τις από την άλλη πλευρά και ψήσε τις για ακόμα 15-20 λεπτά περίπου.

6. Πρόσθεσε μυρωδικά. Ενώ οι πατάτες ψήνονται στο φούρνο, πλύνε και ψιλόκοψε ένα ματσάκι φρέσκων μυρωδικών, όπως μαϊντανό, άνηθο, κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνα τους ή σε συνδυασμό. Όταν είναι έτοιμες, πασπάλισέ τις με τα ψιλοκομμένα μυρωδιά, άπλωσε λίγο ακόμα ελαιόλαδο από πάνω, συμπλήρωσε με χοντροκομμένο αλάτι (αν δεν είναι ήδη αλμυρές) και απόλαυσε!

empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Διεθνής Μέρα Gin and tonic! Say cheers!

Το Gin and tonic υπήρξε ουσιαστικά ένα βρετανικό ποτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον θεωρείται παγκοσμίως κλασικό.
empty alt

Η διατροφή που διατηρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε άριστη φυσική κατάσταση

Κι ενώ σε ηλικία 35 ετών ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε λογικά στα λυκόφως της καριέρας του, η άριστη φυσική του κατάσταση μέσα και έξω από το γήπεδο τον βοηθά να συνεχίζει τις μεγάλες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, με την οποία ήδη διανύει την τρίτη σεζόν.
empty alt

Διεθνής Ημέρα Σεφ – και ξέρουμε πώς να την γιορτάσεις

Πριν (και μετά τον κορωνοϊό) το να βγαίνεις για φαγητό σε εστιατόρια ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες σου δραστηριότητες (αλλά και πολλών ανθρώπων επίσης), επειδή έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την καλύτερη κουζίνα αλλά και να δοκιμάσεις συνταγές από όλες τις κουζίνες […]
empty alt

Γράφουμε τον μεθυστικό επίλογο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
Back To Top