Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.

Πώς να φτιάξετε φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα;

Η διαδικασία είναι απλή: Ξεπλένετε και στεγνώνετε τις φράουλες και μετά λιώνετε τη σοκολάτα σας. Μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα με φανταχτερό τρόπο σε ένα διπλό μπεν μαρί (που πραγματικά ακούγεται μόνο φανταχτερό – αλλά είναι πολύ απλό), ή μπορείτε απλώς να τη λιώσετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα.

Το βασικό εδώ είναι ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι φράουλες σας είναι πράγματι στεγνές πριν προχωρήσετε! Εάν υπάρχει πολύ υγρασία στις φράουλες, η σοκολάτα δεν θα κολλήσει σωστά και η περιεκτικότητα σε νερό θα διαταράξει επίσης την κρυστάλλωση στη λιωμένη σοκολάτα σας. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η σοκολάτα με κακή θερμοκρασία φαίνεται παγωμένη και με ραβδώσεις; Το νερό ή οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες είναι πιθανώς οι ένοχοι.

Τι είδους σοκολάτα είναι καλό για φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα;

Συνιστούμε τη χρήση τυπικών ημίγλυκων κομματιών σοκολάτας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρη σοκολάτα.

Να βάλω στο ψυγείο τις φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα;

Θέλετε να βάλετε τις φράουλες στο ψυγείο μέχρι να δέσει η σοκολάτα, περίπου 30 λεπτά, αλλά στη συνέχεια αφαιρέστε – ειδικά πριν τις σερβίρετε. Μας αρέσει οι φράουλες να είναι πιο κοντά σε θερμοκρασία δωματίου για το σερβίρισμα. Εάν είναι πολύ κρύο, η σοκολάτα μπορεί να είναι πολύ σκληρή και θα δυσκολευτείτε να δαγκώσετε το κέλυφος!

fraoulosok

Συστατικά

2 κιλά φράουλες

1/2 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

1/2 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας γάλακτος

1/2 φλιτζάνι κομματάκια λευκής σοκολάτας

Ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί μαγειρικής. Ξεπλύνετε τις φράουλες και στεγνώστε τες με χαρτί κουζίνας.

Σε ξεχωριστά μικρά, κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων μπολ (όπως φλιτζάνια κρέμας) λιώστε τις σοκολάτες, μία κάθε φορά, στο φούρνο μικροκυμάτων με 50 τοις εκατό (μέτρια) ισχύ, αφήνοντας 1-1/2 έως 2 λεπτά το καθένα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Εάν δεν έχει λιώσει τελείως, αφήνουμε στα μικροκύματα λίγα δευτερόλεπτα περισσότερο.) Ή, λιώνουμε τη σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Κρατώντας τη φράουλα από το άκρο του μίσχου, βουτήξτε σε σοκολάτα για να καλύψετε περίπου τα τρία τέταρτα του φρούτου. Βουτάτε σε ξηρούς καρπούς, αν θέλετε, και βάζετε στο ταψί. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φράουλες, τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς.

Βάζετε στο ψυγείο μέχρι να δέσει η σοκολάτα.

Για φράουλες διπλής και τριπλής σοκολάτας:

Αφού πήξει η πρώτη επικάλυψη σοκολάτας, βυθίστε σε διαφορετική σοκολάτα, αφήνοντας ένα μέρος της πρώτης σοκολάτας εκτεθειμένο. Επαναλάβετε με την τρίτη σοκολάτα, αν θέλετε, αφήνοντας κάθε στρώση να σταθεροποιηθεί μεταξύ των ντιπ.

Απόδοση συνταγής: 8 μερίδες

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:

Θερμίδες: 193

Λίπος: 13 γραμμάρια

Φυτικές ίνες: 2 γρ.

Νάτριο: 59 χγρ.

Πρωτεΐνη: 3 γρ.

Υδατάνθρακες: 22 γρ.

empty alt

Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Aυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, διατρέχουν όσοι τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, τονίζει νέα ανάλυση η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Internal Medicine».
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

5 tips για πεντανόστιμα ψητά λαχανικά

Συνήθως τα ψητά λαχανικά αναλαμβάνουν ρόλο συνοδευτικών σε ένα μπάρμπεκιου, όμως εφαρμόζοντας κάποια απλά tips μπορείς να τα χρίσεις πρωταγωνιστές.
empty alt

Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου. Αυτοί οι βρώσιμοι σπόροι του δέντρου Pistacia vera περιέχουν υγιή λίπη και αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
Back To Top