Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.

 

Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες. Είναι υπέροχες σε τηγανίτες μπανάνας, γίνονται υλικό σε κέικ, είναι νόστιμες σε smoothies φρούτων και το βασικό συστατικό στο καλύτερο ψωμί μπανάνας. Το μόνο κακό που έχουν είναι ότι μπορεί να παραωριμάσουν χωρίς να το πάρεις είδηση. Αυτό όμως ίσως που δεν ήξερες είναι ότι μπορείς να βάλεις το αγαπημένο σου φρούτο στην κατάψυξη. Αν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες θα ξέρεις την επόμενη φορά που θα αγοράσεις μπανάνες ότι δεν θα έχεις λόγο να ανησυχείς για το πώς να παρατείνεις τη διάρκειά τους.

 

Η καλύτερη στιγμή για να παγώσει μια μπανάνα

Πόσο ώριμο θεωρείς το πολύ ώριμο; Αυτό εξαρτάται πραγματικά από σένα και τις προτιμήσεις σου. Σε μερικούς αρέσουν άγουρες και σκληρές. Σε άλλους όταν αρχίζουν να καταλαβαίνουν στο χώρο τη μυρωδιά του φρούτου. Σε άλλους όταν αρχίζουν να μαλακώνουν υπερβολικά. Αν σου αρέσει όσο γίνεται πιο γλυκιά, περιμένετε λίγο περισσότερο: όσο πιο καφέ γίνεται, τόσο υψηλότερη είναι η αναλογία ζάχαρης προς άμυλο.

 

Να την ξεφλουδίσεις ή να μην την ξεφλουδίσεις

Να τις ξεφλουδίζεις πάντα. Πάντα! Αν αφήσεις τη φλούδα θα σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένεις να αποψυχθεί ολόκληρη η μπανάνα πριν μπορέσεις να τη χρησιμοποιήσεις, γεγονός που περιορίζει την εφαρμογή της αποψυγμένης μπανάνας στο ψήσιμο (και μπορεί εύκολα να δημιουργήσει ένα απαίσιο χάος). Οι παγωμένες μπανάνες είναι καταπληκτικές σε smoothies και ωραίες κρέμες (ή για φαγητό κατευθείαν από τον καταψύκτη για μια γρήγορη, κρύα απόλαυση), οπότε πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις αφαιρέσει τη φλούδα όταν τις βάζεις στην κατάψυξη.

Μόλις ξεφλουδιστεί, μπορείς να αποφασίσεις το μέγεθος στο οποίο θέλεις να παγώσει η μπανάνα σου. Θα δεις ότι είναι πιο εύκολο και πιο βολικό να τις κόψεις σε στρογγυλά κομμάτια, έτσι ώστε να μπορούν να αναμειχθούν εύκολα στον επεξεργαστή τροφίμων σας και να ξεπαγώσουν πιο γρήγορα εάν θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις για ψήσιμο.

 

Χρησιμοποίησε ειδικό χαρτί αποθήκευσης τροφίμων !

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φύλλο ψησίματος ή λαδόκολλά αφού βεβαιωθείς ότι θα ταιριάζει πρώτα στον καταψύκτη και, στη συνέχεια να βάλεις τα κομμάτια μπανάνας σε ένα στρώμα. Ο τρόπος αυτός θα εξασφαλίσει μια εύκολη απελευθέρωση και ομαλή μεταφορά σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα μόλις οι μπανάνες παγώσουν. Οι μπανάνες θα διατηρηθούν επ’ αόριστον στον καταψύκτη, αλλά σου συνιστούμε να τις καταναλώσεις εντός 3 μηνών για καλύτερη γεύση.

bananacov

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

5 ώριμες μπανάνες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλούδισε τις μπανάνες και αφαίρεσε τη μαύρη άκρη, καθώς και τις υπόλοιπες χορδές ίνες. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψε τις μπανάνες σε 1/2 ή ¾ στρογγυλά κομμάτια.

Ευθυγράμμμισε ένα φύλλο ψησίματος ή αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια τοποθέτησε τα κομμάτια μπανάνας σε ένα μόνο στρώμα, βεβαιώσου ότι δεν αγγίζουν το ένα το άλλο. Βάλε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2 ώρες.

Βάλε τα κομμάτια παγωμένης μπανάνας σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, βγάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από τη σακούλα πριν την σφραγίσεις. Διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι να είναι έτοιμες για χρήση.

 

 

empty alt

Οδηγός τηγάνισματος: Όλα τα μυστικά για το πανάρισμα και το κουρκούτι

Αν έχεις δοκιμάσει ποτέ να τηγανίσεις στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα του και δίχως προηγούμενως να το έχεις πανάρει, τα αποτελέσματα θα είναι τουλάχιστον απογοητευτικά.
empty alt

Ό,τι κι αν έχει περισσέψει από το χτεσινό φαγητό, αξιοποίησέ το σε αυτή τη συνταγή

Αυτό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου είναι μερικές τορτίγιες (μεξικανικές πιτούλες). Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή θελήσεις να εκμεταλλευτείς τα χτεσινά αποφάγια, για να φτιάξεις πεντανόστιμες κεσαντίγιας, που θα λατρέψουν μικροί-μεγάλοι στην οικογένεια.
empty alt

Μόλις που προλαβαίνεις να απολαύσεις τις ώριμες ντομάτες με αυτό τον τρόπο

Έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις μια ώριμη ντομάτα – σε χωριάτικη σαλάτα, σε ντάκο, σε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και μαγιονέζα και φυσικά σε μια ωραία μακαρονάδα.
empty alt

To hot κοκτέιλ των φετινών Χριστουγέννων!

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Ένα απολαυστικό νηστίσιμο μενού για την Καθαρά Δευτέρα

Διαβάζοντας τη φράση «μοναστηριακή γαστρονομία» το μυαλό σου μπορεί να πηγαίνει στη στέρηση και τη λιτότητα, ωστόσο στην πραγματικότητα η απάρνηση των εγκοσμίων απολαύσεων που απαιτεί η μοναστική ζωή δεν περνά απαραίτητα και σε επίπεδο διατροφής.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικά τσιπς καρότου στο φούρνο

Αναζητάτε έναν υγιεινό τρόπο να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας για σνακ; Αυτή η συνταγή 5 συστατικών για τσιπς καρότου είναι τόσο εύκολο να γίνει για νόστιμο, ευχάριστο σνακ! Αυτά τα τσιπ είναι χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη, vegan και μπορούν να είναι έτοιμα σε λιγότερο από μισή ώρα.
empty alt

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας
Back To Top