Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.

 

Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες. Είναι υπέροχες σε τηγανίτες μπανάνας, γίνονται υλικό σε κέικ, είναι νόστιμες σε smoothies φρούτων και το βασικό συστατικό στο καλύτερο ψωμί μπανάνας. Το μόνο κακό που έχουν είναι ότι μπορεί να παραωριμάσουν χωρίς να το πάρεις είδηση. Αυτό όμως ίσως που δεν ήξερες είναι ότι μπορείς να βάλεις το αγαπημένο σου φρούτο στην κατάψυξη. Αν ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες θα ξέρεις την επόμενη φορά που θα αγοράσεις μπανάνες ότι δεν θα έχεις λόγο να ανησυχείς για το πώς να παρατείνεις τη διάρκειά τους.

 

Η καλύτερη στιγμή για να παγώσει μια μπανάνα

Πόσο ώριμο θεωρείς το πολύ ώριμο; Αυτό εξαρτάται πραγματικά από σένα και τις προτιμήσεις σου. Σε μερικούς αρέσουν άγουρες και σκληρές. Σε άλλους όταν αρχίζουν να καταλαβαίνουν στο χώρο τη μυρωδιά του φρούτου. Σε άλλους όταν αρχίζουν να μαλακώνουν υπερβολικά. Αν σου αρέσει όσο γίνεται πιο γλυκιά, περιμένετε λίγο περισσότερο: όσο πιο καφέ γίνεται, τόσο υψηλότερη είναι η αναλογία ζάχαρης προς άμυλο.

 

Να την ξεφλουδίσεις ή να μην την ξεφλουδίσεις

Να τις ξεφλουδίζεις πάντα. Πάντα! Αν αφήσεις τη φλούδα θα σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένεις να αποψυχθεί ολόκληρη η μπανάνα πριν μπορέσεις να τη χρησιμοποιήσεις, γεγονός που περιορίζει την εφαρμογή της αποψυγμένης μπανάνας στο ψήσιμο (και μπορεί εύκολα να δημιουργήσει ένα απαίσιο χάος). Οι παγωμένες μπανάνες είναι καταπληκτικές σε smoothies και ωραίες κρέμες (ή για φαγητό κατευθείαν από τον καταψύκτη για μια γρήγορη, κρύα απόλαυση), οπότε πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις αφαιρέσει τη φλούδα όταν τις βάζεις στην κατάψυξη.

Μόλις ξεφλουδιστεί, μπορείς να αποφασίσεις το μέγεθος στο οποίο θέλεις να παγώσει η μπανάνα σου. Θα δεις ότι είναι πιο εύκολο και πιο βολικό να τις κόψεις σε στρογγυλά κομμάτια, έτσι ώστε να μπορούν να αναμειχθούν εύκολα στον επεξεργαστή τροφίμων σας και να ξεπαγώσουν πιο γρήγορα εάν θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις για ψήσιμο.

 

Χρησιμοποίησε ειδικό χαρτί αποθήκευσης τροφίμων !

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φύλλο ψησίματος ή λαδόκολλά αφού βεβαιωθείς ότι θα ταιριάζει πρώτα στον καταψύκτη και, στη συνέχεια να βάλεις τα κομμάτια μπανάνας σε ένα στρώμα. Ο τρόπος αυτός θα εξασφαλίσει μια εύκολη απελευθέρωση και ομαλή μεταφορά σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα μόλις οι μπανάνες παγώσουν. Οι μπανάνες θα διατηρηθούν επ’ αόριστον στον καταψύκτη, αλλά σου συνιστούμε να τις καταναλώσεις εντός 3 μηνών για καλύτερη γεύση.

bananacov

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

5 ώριμες μπανάνες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλούδισε τις μπανάνες και αφαίρεσε τη μαύρη άκρη, καθώς και τις υπόλοιπες χορδές ίνες. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψε τις μπανάνες σε 1/2 ή ¾ στρογγυλά κομμάτια.

Ευθυγράμμμισε ένα φύλλο ψησίματος ή αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια τοποθέτησε τα κομμάτια μπανάνας σε ένα μόνο στρώμα, βεβαιώσου ότι δεν αγγίζουν το ένα το άλλο. Βάλε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2 ώρες.

Βάλε τα κομμάτια παγωμένης μπανάνας σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, βγάζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από τη σακούλα πριν την σφραγίσεις. Διατηρούνται στην κατάψυξη μέχρι να είναι έτοιμες για χρήση.

 

 

empty alt

Έτσι θα κάνεις το χούμους να δείχνει ακαταμάχητο

Μπορεί το χούμους να είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό στο τραπέζι και ιδανικό ντιπ για τα λαχανικά σου, όμως ας το παραδεχτούμε, η εμφάνισή του δεν σε δελεάζει να βουτήξεις το κουτάλι σου.
empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

Τι είναι αυτό το λευκό υγρό που βγάζει το φιλέτο του σολομού;

Ίσως έχεις παρατηρήσει, την ώρα που ετοιμάζεσαι να ψήσεις ένα φιλέτο σολομού, ένα λευκό υγρό που βγάζει το ψάρι.
empty alt

10 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να διατηρήσεις στην κατάψυξη

Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ […]
empty alt

Οδηγός: φτιάξε σπιτικό ξινολάχανο, βήμα βήμα

Στην κεντρική Ευρώπη, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα, συχνά παίζει ως συνοδευτικό στο κρέας και το κοτόπουλο το λάχανο τουρσί ή ξινολάχανο ή sauerkraut.
empty alt

Πώς θα οργανώσεις ένα σπιτικό brunch

Είναι χορταστικά, σχετικά οικονομικά, ευέλικτα στο μενού και φέρνουν πιο κοντά οικογένειες, συγγενείς και φίλους την καλύτερη ώρα της Κυριακής, όταν δηλαδή έχει ανοίξει για τα καλά το μάτι από το πρωινό ξύπνημα αλλά προτού «χτυπήσει» η απογευματινή μελαγχολία.
empty alt

Ο λόγος που πρέπει να λαχταράς μια μπριζόλα κόκκινη στο εσωτερικό της

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
Back To Top