Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

Αυτό το ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια μπορεί να είναι το τέλειο ορεκτικό. Συνδυάζεται σε 30 λεπτά και είναι το είδος της ευχάριστης έκπληξης που θα απογειώσει ένα πάρτι. Το ντιπ δεν είναι μόνο μοτσαρέλα – η ρικότα και η παχύρρευστη κρέμα ενώνονται για να δημιουργήσουν μια επική βάση για τα ζουμερά ντοματίνια και τις δόσεις πέστο. Αν και η συνταγή είναι υπέροχη με τις καλοκαιρινές ντομάτες αιχμής, είναι υπέροχη όλο το χρόνο, χάρη στη διαθεσιμότητα των ντοματίνων όλο το χρόνο.

Ανακατέψτε τα πράγματα δοκιμάζοντας το ντιπ με άλλα λαχανικά: φρέσκα καλοκαιρινά καλαμπόκια με τουρσί κρεμμύδι και κόλιανδρο θα ήταν νόστιμα, όπως και ελιές στη θέση του πέστο με σοταρισμένες πιπεριές και μαϊντανό.

Προχωρήστε κάνοντας το ντιπ έως και τρεις ημέρες νωρίτερα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 - 10

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

Συστατικά

1 τσαμπί ή 3 φλ. ντοματίνια

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι

2 μεγάλα κλωνάρια φρέσκο βασιλικό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

250 gr φρέσκια μοτσαρέλα, χοντροκομμένη

120 gr ρικότα (1/2 γ.)

2 κ.σ. (ή περισσότερη) παχύρρευστη κρέμα

3 κ.σ. πέστο σπιτικό ή αγορασμένο από το κατάστημα

Ψωμί στη σχάρα, ψωμί, κράκερ ή λαχανικά, κριτσίνια για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220. Σε ένα ταψί 8" επί 8", ανακατέψτε τις ντομάτες, το λάδι, το ξύδι, τον βασιλικό, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μερικές νιφάαδες μαύρο πιπέρι. Ψήνετε, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να σκάσουν οι ντομάτες και να ροδίσουν σε σημεία, περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύετε αμέσως το σκόρδο και μετά αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Πετάξτε τα κλωνάρια βασιλικού.

Εν τω μεταξύ, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, βάλτε μοτσαρέλα, ρικότα, κρέμα γάλακτος και 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, προσθέτοντας έως και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος λίγο κάθε φορά, αν χρειάζεται, μέχρι να γίνει κρέμα και να απλωθεί, περίπου 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση με περισσότερο αλάτι, αν θέλετε.

Απλώνετε το μείγμα μοτσαρέλας σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με πέστο. Ξύστε τις σκασμένες ντομάτες και τυχόν συσσωρευμένους χυμούς από πάνω - καρυκεύστε με μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε με ψητό ψωμί, κριτσίνια, κράκερ ή πίτες – ή λαχανικά, ψητά ή ωμά.

empty alt

Μπορεί η μαγειρική να μας κάνει ευτυχισμένους;

Ο χρόνος που ξοδεύουμε για το μαγείρεμα έχει σχεδόν μειωθεί κατά το ήμισυ ήδη από το 1993, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης καταναλωτών Kantar Worldpanel.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

Τι συμβαίνει με το Καμαμπέρ;

Κάτι συμβαίνει τελευταία στη Γαλλία! Μετά τα κρουασάν που ή θα μειωθούν ή θα γίνουν πανάκριβα, λόγω της αύξησης της τιμής του βουτύρου, τώρα και το Καμαμπέρ φαίνεται ότι απειλείται με εξαφάνιση καθώς τα εργοστάσια που το παράγουν όλο και λιγοστεύουν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
empty alt

Κανέλα Κεϋλάνης Vs κανέλα κασσία: Ποια είναι η διαφορά τους;

Όταν θέλεις να αγοράσεις κανέλα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και διαλέγεις ό,τι υπάρχει στο ράφι, σωστά; Το ήξερες όμως ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας; Πρόκειται για την κανέλα κασσία και την κανέλα Κεϋλάνης.
empty alt

Γιατί τα κρεμμύδια μάς κάνουν να κλαίμε;

Εσένα, τι σου φέρνει δάκρυα στα μάτια; Είτε η απάντηση είναι «μια ρομαντική ταινία», είτε «η ήττα της αγαπημένης μου ποδοσφαιρικής ομάδας», σίγουρα στη λίστα των πραγμάτων που σε κάνουν ευσυγκίνητο θα περιλαμβάνονται και τα κρεμμύδια.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

Αυγά Benedict στον φούρνο

Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται ή από το brunch! Όταν έχεις χρόνο ή θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου ή να κακομάθεις όποιον έτυχε να ξυπνήσει μαζί σου ή όταν απλώς θέλεις να φτιάξεις μια σούπερ γευστική έκπληξη για την οικογένειά σου, αυτή η συνταγή […]
empty alt

Κοκκινιστοί λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές για λαχανοντολμάδες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.
Back To Top