Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

Αυτό το ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια μπορεί να είναι το τέλειο ορεκτικό. Συνδυάζεται σε 30 λεπτά και είναι το είδος της ευχάριστης έκπληξης που θα απογειώσει ένα πάρτι. Το ντιπ δεν είναι μόνο μοτσαρέλα – η ρικότα και η παχύρρευστη κρέμα ενώνονται για να δημιουργήσουν μια επική βάση για τα ζουμερά ντοματίνια και τις δόσεις πέστο. Αν και η συνταγή είναι υπέροχη με τις καλοκαιρινές ντομάτες αιχμής, είναι υπέροχη όλο το χρόνο, χάρη στη διαθεσιμότητα των ντοματίνων όλο το χρόνο.

Ανακατέψτε τα πράγματα δοκιμάζοντας το ντιπ με άλλα λαχανικά: φρέσκα καλοκαιρινά καλαμπόκια με τουρσί κρεμμύδι και κόλιανδρο θα ήταν νόστιμα, όπως και ελιές στη θέση του πέστο με σοταρισμένες πιπεριές και μαϊντανό.

Προχωρήστε κάνοντας το ντιπ έως και τρεις ημέρες νωρίτερα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

8 - 10

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

Συστατικά

1 τσαμπί ή 3 φλ. ντοματίνια

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι

2 μεγάλα κλωνάρια φρέσκο βασιλικό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

250 gr φρέσκια μοτσαρέλα, χοντροκομμένη

120 gr ρικότα (1/2 γ.)

2 κ.σ. (ή περισσότερη) παχύρρευστη κρέμα

3 κ.σ. πέστο σπιτικό ή αγορασμένο από το κατάστημα

Ψωμί στη σχάρα, ψωμί, κράκερ ή λαχανικά, κριτσίνια για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220. Σε ένα ταψί 8" επί 8", ανακατέψτε τις ντομάτες, το λάδι, το ξύδι, τον βασιλικό, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μερικές νιφάαδες μαύρο πιπέρι. Ψήνετε, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση, μέχρι να σκάσουν οι ντομάτες και να ροδίσουν σε σημεία, περίπου 20 λεπτά. Ανακατεύετε αμέσως το σκόρδο και μετά αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Πετάξτε τα κλωνάρια βασιλικού.

Εν τω μεταξύ, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, βάλτε μοτσαρέλα, ρικότα, κρέμα γάλακτος και 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, προσθέτοντας έως και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος λίγο κάθε φορά, αν χρειάζεται, μέχρι να γίνει κρέμα και να απλωθεί, περίπου 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση με περισσότερο αλάτι, αν θέλετε.

Απλώνετε το μείγμα μοτσαρέλας σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με πέστο. Ξύστε τις σκασμένες ντομάτες και τυχόν συσσωρευμένους χυμούς από πάνω - καρυκεύστε με μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε με ψητό ψωμί, κριτσίνια, κράκερ ή πίτες – ή λαχανικά, ψητά ή ωμά.

empty alt

Το μυστικό της σοκολάτας

Βάλτε λίγη σοκολάτα στη ζωή σας αν θέλετε να αποδίδει ο εγκέφαλός σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, λέει νέα, διεθνής μελέτη που επιβεβαιώνει ότι πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας – άσχετα με την ηλικία και άλλες παραμέτρους του τρόπους ζωής και την […]
empty alt

Πόση καφεΐνη έχει ο ντεκαφεϊνέ σου;

Ακούγεται παράδοξο, αντιφατικό και πιθανόν νομίζεις ότι κάνουμε κάποιου είδους πλάκα. Παραδέξου το, ο τίτλος σε κάνει να κοιτάς με άλλο μάτι τον decaf που παρήγγειλες μόλις πριν και κρατάς τώρα στα χέρια σου.
empty alt

Το λάθος που κάνεις όταν τρως χωριάτικη σαλάτα

Η «βούτα» στη χωριάτικη σαλάτα με ένα κομμάτι αφράτο ψωμί είναι μία «αμαρτία» που όλοι μας έχουμε απολαύσει.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Τα αγγουράκια δεν είναι μόνο γεμάτα νερό, αλλά και νοστιμιά!

Κάθε άνοιξη, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αγγουράκια εποχής. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για να απολαύσεις τη γεύση, τη δροσιά και την τραγανή υφή τους.
empty alt

Παγωμένες φρουτώδεις απολαύσεις!

  Η ιδέα είναι απλή: χρησιμοποιήστε τα φρούτα σε γλυκούς συνδυασμούς που παγώνουν εύκολα και δημιουργούν απολαύσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Ιδέες για να φτιάξεις υπέροχα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Μπορεί να μοιάζει αρκετά μπελαλίδικο ίσως, αλλά είναι μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα που θα χαρίσει υπέροχες οικογενειακές αναμνήσεις.
empty alt

Χωριάτικη σαλάτα ντιπ – δύο σε ένα

Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι.
Back To Top