Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.


Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες. «Τίποτα δεν συγκρίνεται με το μαύρο σκόρδο» υποστηρίζει η Αμερικανίδα σεφ Sarah Rich. «Ο τρόπος με τον οποίο παλαιώνεται του δίνει μια έντονη περιπλοκότητα. Είναι συναρπαστικό να γεύεσαι κάτι τόσο απόλυτα μοναδικό».

Για να γίνει μαύρο ένα φρέσκο σκόρδο, φυλάσσεται για εβδομάδες σε περιβάλλον με χαμηλή θερμοκρασία και υψηλή υγρασία, στο οποίο διασπώνται τα ένζυμα που δίνουν στο φρέσκο σκόρδο την έντασή του. Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται επίσης μια χημική διαδικασία που του χαρίζει νέες γεύσεις οι οποίες θυμίζουν τσιγαρισμένο κρέας και τηγανιτό κρεμμύδι.

Το μυστικό των σεφ που φτιάχνουν μαύρο σκόρδο είναι ο βραστήρας ρυζιού: το θερμό και υγρό περιβάλλον του είναι ιδανικό για να μετατρέψει ένα κεφάλι φρέσκου σκόρδου σε «μαύρο χρυσό» – αρκεί να μπορείς να περιμένεις για μερικές εβδομάδες. Στην αγορά θα βρεις επίσης τυποποιημένο μαύρο σκόρδο.

Πώς χρησιμοποιείται στη μαγειρική; Φορώντας γάντια, το πολτοποιείς μαζί με ελαιόλαδο και στη συνέχεια το χρησιμοποιείς ως επάλειψη σε φρυγανισμένο ψωμί, το προσθέτεις σε ντρέσινγκ σαλάτας, ή καρυκεύεις με αυτό το κοτόπουλο ή το ψάρι πριν από το ψήσιμο. Σε μορφή σκόνης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε οποιοδήποτε πιάτο θέλεις να δώσεις μια γήινη γεύση με βάθος.

empty alt

Κάστανο: Βάλσαμο του χειμώνα

Σκέτα, βραστά ή ψητά, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Είναι σήμα κατατεθέν του χειμώνα, από τότε που τα αναγνωστικά του Δημοτικού συνέδεαν την έλευση του κρύου με την παρουσία του καστανά στη γωνία.
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Ένας εναλλακτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις μια γαλλική πρέσσα

Η βασική χρήση μιας γαλλικής πρέσσας είναι η παρασκευή καφέ – αλλά όχι και η μοναδική. Το ήξερες για παράδειγμα ότι μπορείς να την αξιοποιήσεις για να φτιάξεις έναν απολαυστικά αρωματικό ζωμό; Απλά γεμίζεις την κανάτα της με διάφορα υλικά με πλούσιο άρωμα, όπως πιπερόριζα κομμένη σε […]
empty alt

Γιατί να ζηλέψει κανείς τη σκανδιναβική δίαιτα;

«Γιατί να ζηλέψει κανείς οποιονδήποτε υποβάλλεται σε μια δίαιτα;», θα μπορούσες να ανταπαντήσεις στο ερώτημα του τίτλου.
empty alt

Κάστανα στο φούρνο: πώς θα τα ψήσεις και θα τα καθαρίσεις

Μάθε πώς θα ετοιμάσεις κάστανα στο φούρνο. Πιθανότατα ξέρεις πώς είναι τα κάστανα που δεν έχουν ψηθεί καλά: δεν λένε να καθαριστούν με τίποτα, με αποτέλεσμα να καταλήγεις με πληγωμένα δάχτυλα και φλούδες αδέσποτες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
empty alt

Celery time – ή τι λες για έναν χυμό σέλερι;

Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά που έχουν πολλά οφέλη για την υγεία σου
empty alt

Σάντουιτς με τόνο (άριστα)!

Λάτρεις του τόνου γνωρίστε το απόλυτο σάντουιτς για εσάς. Ξεχάστε το ότι το ψάρι δεν πάει με τυρί και με τη σωστή ποσότητα από τυρί Cheddar, και ένα ζευγάρι καλές φέτες ντομάτας, αυτή η εκδοχή θα ενθουσιάσει κι όσους δεν βάζουν ψάρι στο στόμα τους.
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
Back To Top