Ξέρουμε όλοι αυτό το συναίσθημα: Λαχταράτε τη σπιτική πίτσα, αλλά τη θέλετε γρήγορα—δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με την λεπτή ζύμη πίτσας. Η λύση; Πάρτε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί και ετοιμαστείτε για την απολαυστικότερη εμπειρία πίτσας. Αντί να ασχολείστε με τη ζύμη, χρησιμοποιήστε μια μπαγκέτα για να δημιουργήσετε τη νόστιμη βάση για την πίτσα σας. Όχι μόνο θα γίνει τέλεια τραγανό στο φούρνο, αλλά είναι τόσο εύκολο στη δημιουργία του—απλώς φρυγανίστε το ψωμί σας, προσθέστε την επικάλυψη που θέλετε, ψήστε και voila! Η βραδιά της πίτσας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη.

Τι είναι η French Bread Pizza;

Αντί να ασχολούμαστε με ζύμη πίτσας, χρησιμοποιούμε ένα καρβέλι γαλλικό ψωμί δηλαδή μια μπαγκέτα για να δημιουργήσουμε την πίτσα μας! Η «κρούστα» που σχηματίζεται θα είναι τραγανή εξωτερικά, ενώ θα παραμένει ωραία και απαλή εσωτερικά. Αν και είναι νόστιμο ως έχει, αποφασίσαμε να πάμε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα. Αλείψαμε το γαλλικό μας φραντζολάκι με βούτυρο σκόρδου εδώ για να δημιουργήσουμε μια κρούστα σαν σκορδόψωμου, προσθέτοντας στο μείγμα ένα από τα άλλα αγαπημένα συνοδευτικά μιας πίτσας.

Θα μπορούσατε να παραλείψετε το σκόρδο αν είστε καθαρολόγος (αλλά ρε, φτιάχνουμε πίτσα με ψωμί εδώ, οπότε λέμε ότι πάει!), αλλά συνιστούμε να φρυγανίζετε το ψωμί για λίγα λεπτά προτού βάλετε τα γαρνιρίσματα σας σε κρατήστε το ωραίο και τραγανό.

Τι επικαλύψεις πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Όσον αφορά τις επικαλύψεις, ακολουθήσαμε την κλασική διαδρομή πεπερόνι, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείτε να την κρατήσετε χορτοφαγική με μανιτάρια, πιπεριές και κρεμμύδια ή να προσθέσετε λίγο λουκάνικο για την πίτσα ενός λάτρη του κρέατος. Είναι η βραδιά της πίτσας σας, οπότε ακολουθείστε τις ορέξεις σας!

Συμβουλή: Θέλετε να το μεταφέρετε εντελώς στο επόμενο επίπεδο; Βγάλτε το έξω και μετατρέψτε το στη σχάρα ή το γκριλ. Απλώς τυλίξτε τις γαλλικές πίτσες σας σε αλουμινόχαρτο και ρίξτε τις σε φωτιά ή σχάρα – σε 10-15 λεπτά θα φάτε πίτσα, χωρίς να ανάψετε καν τον φούρνο.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

galliko psomi pitsa

Συστατικά

1 φραντζόλα γαλλικό ψωμί

4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φλ. μαρινάρα ή σάλτσα πίτσας

1 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

Φέτες πεπερόνι (ή άλλο αλλαντικό)

2 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Νιφάδες θρυμματισμένες κόκκινο πιπέρι ή κόκκινης πιπεριάς

Φρεσκοκομμένος βασιλικός, για επικάλυψη ή ρίγανη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Κόβουμε το ψωμί στη μέση κατά μήκος. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο και το σκόρδο μαζί και αλείφουμε όλη την κομμένη πλευρά του ψωμιού. Ψήνουμε για 10 λεπτά να φρυγανιστεί ελαφρά.

Αλείφουμε από πάνω τη μαρινάρα και προσθέτουμε μοτσαρέλα, φέτες πεπερόνι, παρμεζάνα και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Ψήνουμε ξανά μέχρι να λιώσει το τυρί, 10 λεπτά ακόμα.

Πασπαλίζουμε με βασιλικό (ή ρίγανη) για να σερβίρουμε.

empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις τέλειο κοτόπουλο στο φούρνο

Το κατεξοχήν οικογενειακό και αγαπημένο φαγητό είναι απλό στην προετοιμασία του. Αρκεί να είσαι σχολαστικός σε κάποιες λεπτομέρειες.
empty alt

9+1 τροφές που έχουν διαφορετική προέλευση από αυτή που νομίζουμε

Εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη Σουηδία μετά την ομολογία του επίσημου λογαριασμού της χώρας στο Twitter ότι τα περίφημα σουηδικά κεφτεδάκια στην πραγματικότητα «βασίζονται σε μια συνταγή που έφερε ο βασιλιάς Κάρολος ο 12ος στη χώρα από την Τουρκία στις αρχές του 18ου αιώνα».
empty alt

Διατήρησε τα λαχανικά σου φρέσκα για ώρες μετά το κόψιμο

Μπορεί το καροτάκι να το θέλεις μαλακό όταν το μαγειρεύεις, αλλά σε μια κρύα, ωμή σαλάτα ονειρεύεσαι να παραμείνει φρέσκο και τραγανό.
empty alt

Πώς να βγάλετε μια έντονη μυρωδιά από την επιφάνεια κοπής

  Ένα από τα πιο δυσάρεστα που μπορεί να σας συμβεί κόβοντας σε κομμάτια τα ώριμα φρούτα εποχής είναι όταν αυτά παίρνουν τη γεύση του τελευταίου φαγώσιμου που προετοιμάσατε στην επιφάνεια κοπής σας.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικά τσιπς καρότου στο φούρνο

Αναζητάτε έναν υγιεινό τρόπο να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας για σνακ; Αυτή η συνταγή 5 συστατικών για τσιπς καρότου είναι τόσο εύκολο να γίνει για νόστιμο, ευχάριστο σνακ! Αυτά τα τσιπ είναι χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη, vegan και μπορούν να είναι έτοιμα σε λιγότερο από μισή ώρα.
empty alt

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής
Back To Top