Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρως κάθε μέρα πάστες, σοκολάτες και σοκολατάκια. Αν όμως καταφέρεις να τιθασεύσεις την όρεξή σου και να την καταναλώνεις με μέτρο, μπορεί να σε ωφελήσει πολύ.

Η τελευταία έρευνα σε αυτό τον τομέα έδειξε ότι όταν τρως λίγη σοκολάτα μπορείς να προστατέψει την καρδιά σου από τον κίνδυνο εμφάνισης αρρυθμίας, κολπικής δηλαδή μαρμαρυγής που είναι η βασική αιτία εγκεφαλικών επεισοδίων.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία για πάνω από 55.000 εθελοντές που αναλύθηκαν, ειδικά οι άντρες μπορούν να μειώσουν έως και κατά ένα πέμπτο την πιθανότητα εμφάνισης αρρυθμίας.

Ανάλογα με την ποσότητα που έτρωγαν, μειωνόταν και ο κίνδυνος, δηλαδή όσοι έτρωγαν 1-3 μερίδες το μήνα είχαν 10% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αρρυθμία, με μία μερίδα την εβδομάδα είχαν 17% λιγότερες πιθανότητες και όσοι έτρωγαν 2-6 μερίδες την εβδομάδα μείωναν τον κίνδυνο κατά 20%.

Τα νέα, όμως, κάπου εδώ γίνονται άσχημα για τις γυναίκες. Ναι, υπάρχει ανισότητα και στην κατανάλωση σοκολάτας, αφού οι άντρες φαίνεται να ωφελούνται περισσότερο όταν τρώνε μεγαλύτερη ποσότητα από εκείνες. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες απολαμβάνουν τα οφέλη της σοκολάτας με μόλις 30 γραμμάρια την εβδομάδα (ένα δάκρυ κύλησε…) ενώ οι άντρες με 60 έως και 180 γραμμάρια την εβδομάδα!

Η προστατευτική δράση της σοκολάτας, σύμφωνα με τους επιστήμονες οφείλεται στα φλαβονοειδή που περιέχει, που διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιπηκτικές ιδιότητες. Αν και η συγκεκριμένη έρευνα από το Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο του Άαρχους στη Δανία και άλλα ερευνητικά κέντρα, δεν εστίαζε σε συγκεκριμένο είδος σοκολάτας, είναι γενικά αποδεκτό ότι η μαύρη περιέχει περισσότερα προστατευτικά συστατικά.

empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Η σος που θα απογειώσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου!

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
empty alt

Όταν το φαγητό γίνεται παιχνίδι!

Δεν πρέπει να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά όλα τα στοιχήματα κι οι κανόνες ανατρέπονται όταν το πρωινό σας είναι σε σχήμα Lego.
empty alt

Ρολά κρέπας με καραμελωμένα μήλα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… ίσως όχι το καραμελωμένο αλλά αυτό δεν μας αποτρέπει από το να ταξιδέψουμε νοερά στη Γαλλία και σε αυθεντικές κρέπες να βάλουμε μήλα που έχουμε καραμελώσει με αλμυρή καραμέλα! Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Συνολικός […]
Back To Top