Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρως κάθε μέρα πάστες, σοκολάτες και σοκολατάκια. Αν όμως καταφέρεις να τιθασεύσεις την όρεξή σου και να την καταναλώνεις με μέτρο, μπορεί να σε ωφελήσει πολύ.

Η τελευταία έρευνα σε αυτό τον τομέα έδειξε ότι όταν τρως λίγη σοκολάτα μπορείς να προστατέψει την καρδιά σου από τον κίνδυνο εμφάνισης αρρυθμίας, κολπικής δηλαδή μαρμαρυγής που είναι η βασική αιτία εγκεφαλικών επεισοδίων.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία για πάνω από 55.000 εθελοντές που αναλύθηκαν, ειδικά οι άντρες μπορούν να μειώσουν έως και κατά ένα πέμπτο την πιθανότητα εμφάνισης αρρυθμίας.

Ανάλογα με την ποσότητα που έτρωγαν, μειωνόταν και ο κίνδυνος, δηλαδή όσοι έτρωγαν 1-3 μερίδες το μήνα είχαν 10% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αρρυθμία, με μία μερίδα την εβδομάδα είχαν 17% λιγότερες πιθανότητες και όσοι έτρωγαν 2-6 μερίδες την εβδομάδα μείωναν τον κίνδυνο κατά 20%.

Τα νέα, όμως, κάπου εδώ γίνονται άσχημα για τις γυναίκες. Ναι, υπάρχει ανισότητα και στην κατανάλωση σοκολάτας, αφού οι άντρες φαίνεται να ωφελούνται περισσότερο όταν τρώνε μεγαλύτερη ποσότητα από εκείνες. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες απολαμβάνουν τα οφέλη της σοκολάτας με μόλις 30 γραμμάρια την εβδομάδα (ένα δάκρυ κύλησε…) ενώ οι άντρες με 60 έως και 180 γραμμάρια την εβδομάδα!

Η προστατευτική δράση της σοκολάτας, σύμφωνα με τους επιστήμονες οφείλεται στα φλαβονοειδή που περιέχει, που διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιπηκτικές ιδιότητες. Αν και η συγκεκριμένη έρευνα από το Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο του Άαρχους στη Δανία και άλλα ερευνητικά κέντρα, δεν εστίαζε σε συγκεκριμένο είδος σοκολάτας, είναι γενικά αποδεκτό ότι η μαύρη περιέχει περισσότερα προστατευτικά συστατικά.

empty alt

Περί Γαστονομίας

Η πιο παρεξηγημένη λέξη σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όσον αφορά στα θέματα της γεύσης, είναι η «γαστρονομία».
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Τι σχέση έχει η βότκα με την πιπερόριζα;

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ, που καταναλώνεται τόσο σε ζεστά αφεψήματα όσο και ως μπαχαρικό σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, ιδιαίτερα σε ασιατικά πιάτα, χρησιμοποιείται σε δύο μορφές: είτε σε σκόνη είτε φρέσκια (η ρίζα της).
empty alt

Τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά

Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
empty alt

Κέικ μήλου με επικάλυψη streusel

Τα μήλα είναι χαρακτηριστική φθινοπωρινή γεύση και κάνουν θαύματα σε αυτό το εύκολο κέικ καφέ. Προσθέτουν επιπλέον γλυκύτητα καθώς κάνουν το κέικ πολύ υγρό και τρυφερό.
empty alt

Τραγανά ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα

Τόσο νόστιμα που μπορούν να ανταγωνιστούν τις τηγανητές πατάτες
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
Back To Top