Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι μελέτες που αποφαίνονται ότι η κατανάλωση σοκολάτας, που παλαιότερα ήταν στο πυρ το εξώτερον, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου.Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρως κάθε μέρα πάστες, σοκολάτες και σοκολατάκια. Αν όμως καταφέρεις να τιθασεύσεις την όρεξή σου και να την καταναλώνεις με μέτρο, μπορεί να σε ωφελήσει πολύ.

Η τελευταία έρευνα σε αυτό τον τομέα έδειξε ότι όταν τρως λίγη σοκολάτα μπορείς να προστατέψει την καρδιά σου από τον κίνδυνο εμφάνισης αρρυθμίας, κολπικής δηλαδή μαρμαρυγής που είναι η βασική αιτία εγκεφαλικών επεισοδίων.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία για πάνω από 55.000 εθελοντές που αναλύθηκαν, ειδικά οι άντρες μπορούν να μειώσουν έως και κατά ένα πέμπτο την πιθανότητα εμφάνισης αρρυθμίας.

Ανάλογα με την ποσότητα που έτρωγαν, μειωνόταν και ο κίνδυνος, δηλαδή όσοι έτρωγαν 1-3 μερίδες το μήνα είχαν 10% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αρρυθμία, με μία μερίδα την εβδομάδα είχαν 17% λιγότερες πιθανότητες και όσοι έτρωγαν 2-6 μερίδες την εβδομάδα μείωναν τον κίνδυνο κατά 20%.

Τα νέα, όμως, κάπου εδώ γίνονται άσχημα για τις γυναίκες. Ναι, υπάρχει ανισότητα και στην κατανάλωση σοκολάτας, αφού οι άντρες φαίνεται να ωφελούνται περισσότερο όταν τρώνε μεγαλύτερη ποσότητα από εκείνες. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες απολαμβάνουν τα οφέλη της σοκολάτας με μόλις 30 γραμμάρια την εβδομάδα (ένα δάκρυ κύλησε…) ενώ οι άντρες με 60 έως και 180 γραμμάρια την εβδομάδα!

Η προστατευτική δράση της σοκολάτας, σύμφωνα με τους επιστήμονες οφείλεται στα φλαβονοειδή που περιέχει, που διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιπηκτικές ιδιότητες. Αν και η συγκεκριμένη έρευνα από το Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο του Άαρχους στη Δανία και άλλα ερευνητικά κέντρα, δεν εστίαζε σε συγκεκριμένο είδος σοκολάτας, είναι γενικά αποδεκτό ότι η μαύρη περιέχει περισσότερα προστατευτικά συστατικά.

empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

3 tips για τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά

Είναι εύκολο να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια και δύσκολο το αποτέλεσμα να πλησιάζει την τελειότητα στην υφή και τη γεύση.
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.
empty alt

Η καλύτερη και πιο καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου

Μια σαλάτα που χωράει τα πάντα και σε χορταίνει απολαυστικά!
Back To Top