Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!

Είναι πάντα συναρπαστικό όταν μπορείς να πάρεις δύο βασικές επιλογές από διαφορετικές κουζίνες και να τις συνθέσεις σε κάτι εντελώς μοναδικό και νόστιμο. Αυτό αποφάσισα να κάνω με αυτή τη συνταγή για Γεμιστά Κοχύλια Σπανακόπιτα. Η σπανακόπιτα είναι στενά συνδεδεμένη με την ελληνική μαγειρική και τα ζυμαρικά με την ιταλική κουζίνα.

Αν και πολλές συνταγές με γεμιστό κέλυφος περιέχουν σπανάκι, τροποποιούμε αυτό το πρότυπο εδώ προσθέτοντας φέτα, άνηθο και κρεμμύδι. Το αποτέλεσμα είναι μια μικρή περιστροφή που θα μπορούσε ίσως να είναι καλύτερη από την αρχική.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα

Συστατικά

Αλάτι

500 γρ κοχύλια jumbo

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 ματσάκι (περίπου 6) φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

850-1.000 γρ. αποψυγμένο κατεψυγμένο σπανάκι

1/2 γ. φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/2 γ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος

2 αυγά χτυπημένα

1/2 φλ. ρικότα

500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

700 γρ. σάλτσα μαρινάρα

1/3 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, για 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν, για 2 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και μετά μεταφέρετε το μείγμα με το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 3

Προσθέστε τα αυγά, τη ρικότα και τη φέτα στο μείγμα με το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 4

Αδειάζουμε τη μαρινάρα σε ταψί 9"-x-13" και απλώνετε σε ομοιόμορφη στρώση. Γεμίζετε τα μαγειρεμένα κοχύλια με το μείγμα σπανακιού και τα βάζετε στο ταψί. Πασπαλίζετε με μοτσαρέλα.

Βήμα 5

Ψήστε μέχρι να φουσκώσει η σάλτσα και να λιώσει το τυρί, για 25 με 30 λεπτά. Μοιράστε τα κοχύλια στα πιάτα και από πάνω τη σάλτσα πριν τα σερβίρετε.

empty alt

Το επικίνδυνο πάτωμα

Μην αγγίζετε φαγητό που έχει πέσει στο πάτωμα. Μπορεί η προειδοποίηση να είναι οικεία όμως οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ένας στους τρεις άντρες και γυναίκες θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο, πιστεύοντας ότι η στιγμιαία επαφή του φαγητού με το πάτωμα δεν μπορεί να το μολύνει […]
empty alt

Χοτ ντογκ για χορτοφάγους; Κι όμως, υπάρχουν!

Καθώς η χορτοφαγία κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα πιάτα όπου φυτικές τροφές έχουν αντικαταστήσει το κρέας.
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: το μυστικό να τα διατηρήσεις φρέσκα

Δύο ημέρες αφού τα έχεις φέρει από το μανάβικο, τα μαρούλια σου και τα άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μαραίνονται.
empty alt

Απογειώνουμε την απόλαυση με ένα Aviation Cocktail

Σχεδιασμένο πριν από περισσότερα από 100 χρόνια από τον Hugo Ensslin, επικεφαλής μπάρμαν στο πλέον ξεπερασμένο Hotel Wallick στη Νέα Υόρκη, το Aviation είχε ξεπέσει μέσα και έξω από το στυλ με τα χρόνια.
empty alt

Κορμός σοκολάτας

Εύκολο, απλό, δροσερό, όσο σοκοκαλατένιο πρέπει  ελαφρύ και κυρίως αγαπημένο και στην πρώτη μπουκιά γίνεσαι πάλι παιδί! Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα […]
empty alt

Αχλάδια στον φούρνο… ένα υγιεινό γλυκό-σνακ όλο απόλαυση

Γιατί τα μήλα πρέπει να έχουν όλη τη λάμψη και τη δόξα αυτή την εποχή; Ζουμερά αχλάδια, κανέλα και μπισκότα τζίντζερ κάνουν έναν θεϊκό συνδυασμό σε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο! Και απαιτώντας μόνο έξι συστατικά και μερικά βήματα, είναι τέλειο ακόμα και για σεφ που πρωτοεμφανίζονται.
Back To Top