Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!

Είναι πάντα συναρπαστικό όταν μπορείς να πάρεις δύο βασικές επιλογές από διαφορετικές κουζίνες και να τις συνθέσεις σε κάτι εντελώς μοναδικό και νόστιμο. Αυτό αποφάσισα να κάνω με αυτή τη συνταγή για Γεμιστά Κοχύλια Σπανακόπιτα. Η σπανακόπιτα είναι στενά συνδεδεμένη με την ελληνική μαγειρική και τα ζυμαρικά με την ιταλική κουζίνα.

Αν και πολλές συνταγές με γεμιστό κέλυφος περιέχουν σπανάκι, τροποποιούμε αυτό το πρότυπο εδώ προσθέτοντας φέτα, άνηθο και κρεμμύδι. Το αποτέλεσμα είναι μια μικρή περιστροφή που θα μπορούσε ίσως να είναι καλύτερη από την αρχική.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα

Συστατικά

Αλάτι

500 γρ κοχύλια jumbo

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 ματσάκι (περίπου 6) φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

850-1.000 γρ. αποψυγμένο κατεψυγμένο σπανάκι

1/2 γ. φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/2 γ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος

2 αυγά χτυπημένα

1/2 φλ. ρικότα

500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

700 γρ. σάλτσα μαρινάρα

1/3 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετε.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν, για 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι, τον μαϊντανό και τον άνηθο και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν, για 2 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και μετά μεταφέρετε το μείγμα με το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 3

Προσθέστε τα αυγά, τη ρικότα και τη φέτα στο μείγμα με το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 4

Αδειάζουμε τη μαρινάρα σε ταψί 9"-x-13" και απλώνετε σε ομοιόμορφη στρώση. Γεμίζετε τα μαγειρεμένα κοχύλια με το μείγμα σπανακιού και τα βάζετε στο ταψί. Πασπαλίζετε με μοτσαρέλα.

Βήμα 5

Ψήστε μέχρι να φουσκώσει η σάλτσα και να λιώσει το τυρί, για 25 με 30 λεπτά. Μοιράστε τα κοχύλια στα πιάτα και από πάνω τη σάλτσα πριν τα σερβίρετε.

empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Τα 20 βιβλία μαγειρικής που κάθε σεφ πρέπει να διαβάσει!

Η μαγειρική αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά χόμπι και αποτελεί μια μορφή τέχνης σεβαστή σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Smoothies με ανανά, εξωτικό άρωμα με φουλ πολύτιμα συστατικά

Τα φρούτα ταιριάζουν εύκολα με ποικιλία τροφών που περιέχουν πολύτιμα συστατικά και όταν συνδυάζονται δημιουργούν απολαυστικά smoothies που σου προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο μάξιμουμ!   Πράσινο smoothie ανανά Χρησιμοποίησε ώριμες μπανάνες συνδυάζοντας με κρεμώδες στραγγιστό γιαούρτι, σπανάκι και...
empty alt

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο

Back To Top