Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.

Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 50 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

 

Συστατικά

2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κιλό baby σπανάκι

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο

κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

spanako

1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα μερικώς αποβουτυρωμένο

6 κουταλιές τυρί φέτα

2 μεγάλες πλατιές κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση και καθαρισμένες από τα σπόρια

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 κουταλιές τριμμένη μοτσαρέλα,

spana

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνεις 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και τσιγαρίζεις, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτεις το σπανάκι σε παρτίδες και σοτάρεις, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν, 3 έως 5 λεπτά. Προσθέτεις τον άνηθο, το μαϊντανό, το σκόρδο και το πιπέρι. Μαγειρεύεις κι άλλο, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Μεταφέρεις το μείγμα σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Ρίχνεις τη ρικότα και τη φέτα.

Αλείφεις τις πιπεριές με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και πασπαλίζεις με αλάτι. Χωρίζεις το μείγμα σπανάκι και γεμίζεις τις πιπεριές το καθένα, ρίχνοντας από πάνω μία κουταλιά της σούπας μοτσαρέλα. Βάζεις τις πιπεριές σε ένα βαθύ ταψί.

Ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, 30 έως 35 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρεις.

Εναλλακτικά αντί για μοτσαρέλα μπορείς να βάλεις μια κουταλιά μπεσαμέλ που δίνει ένα πιο πειστικό εφέ φύλλου – ή να αφήσεις το μείγμα χωρίς επιπλέον κάλυψη, για πιο έντονη γεύση από το σπανάκι και τη φέτα.

Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο είδος πιπεριάς θες – οι πλατιές και πιο μεγάλες απλώς θα χωρέσουν περισσότερο μείγμα «σπανακόπιτας» και θα ψηθούν πιο ομοιόμορφα.

 

 

empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Φτιάξε βήμα βήμα το δικό σου μούσλι

Το μούσλι είναι ένα από τα ιδανικά γεύματα για πρωινό, σε συνδυασμό με κρύο γάλα, γιαούρτι, αλλά ακόμα και σκέτο.
empty alt

Μια ιδέα για ένα πρωτότυπο και οικονομικό brunch στο σπίτι

Είναι οικονομικά, ευέλικτα, εύκολα, γρήγορα και μπορούν να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος. Ο λόγος για τα γεύματα σε πλατό, όπου μπορείς να σερβίρεις σχεδόν τα πάντα.
empty alt

Οδηγός: Οι τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο

Το γεύμα είναι και στην εποχή μας ένα συνηθισμένο, αν και όχι πάντα πετυχημένο, πρελούδιο του έρωτα.
empty alt

Τι διαφορά έχει το παγωτό sorbet από το sherbet;

Παρόλο που το sorbet ακούγεται σχεδόν σαν το sherbet ή sherbert, στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά παγωμένα γλυκίσματα.
empty alt

«Αγάπη μου τα κάναμε σαλάτα!»

  Το τέλος της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή για να ξαναβρείς τους ρυθμούς και τη φόρμα σου – ειδικά αν έχεις περάσει και μια καραντίνα! Δοκίμασε τις παρακάτω σαλάτες που και απολαυστικές και γευστικές είναι, αλλά και θα σε κρατήσουν μακριά […]
empty alt

Ζεστό κακάο με Rumchata

Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα.
empty alt

Μπουκίτσες κολοκυθοκεφτέ που θα λατρέψεις!

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.
Back To Top